Oslos beste steder for utetrening

Push-ups Daniel Bratterud.JPG

Av Daniel Bratterud / Foto: Richard Huse

På vårparten er det byens mange steder for utetrening som holder innbyggerne i form. Tufteparker finner du flere steder i Oslo, hvor du kan bruke egen kroppsvekt til å bygge styrken du trenger for å holde koken videre.

For nå som sola titter frem og våren står på trappene med varm og D-vitaminfylt luft, er det mange som kjenner på et lite ekstra kick til å få treningen i gang. Ser man på Oslos nærhet til naturen, samt byens mange grønne lunger, er det faktisk et hav av muligheter for å holde kroppen aktiv og hodet friskt. Sammenliknet med andre europeiske storbyer, har Oslo et nokså lavt innbyggertall, noe som gjør det mulig for oss å ferdes ute i større grad.

Er du klar for å finne sommerformen, så dra frem treningstøyet, pakk med deg hansker, og søk opp din nærmeste Tuftepark for en morsom økt i frisk luft!

Psst! Til slutt i artikkelen har jeg satt opp flere øvelser jeg anbefaler.

Anbefalte Tufteparker

Voldsløkka - Mellom Tåsen og Sagene finner du Voldsløkka. Med sin store fotballbane er denne løkka et naturlig samlingssted for aktiviteter som ballspill, lek og løping. På sørsiden er det også satt opp stativer hvor du kan trene styrke, med muligheter for blant annet pullups, chins, roing og dips.
📍Uelands gate

Torshovdalen - Beveger vi oss litt østover forbi Sagene, kommer vi til Torshovdalen. Foruten skatepark og bølgende bakker som er som skapt for løping, finnes et stativ på sørsiden av dalen, hvor du endelig kan få trent litt sårt tiltrengt styrke.
📍Iladalen park

Tinker’n - Ved enden av Skillebekk, rett før broen over til havtraséen mot Filipstad og Tjuvholmen ligger Tinker’n. Anlegget kan skilte med Monkeybar og Triple lavstenger, samt dipstativ og pushup-bar. 
📍Tinkern

Filipstad - Et litt langt steinkast sørøst ligger Tjuvholmen, og bak det store Skur 33 forbi busstasjonen, finner du Oslos kanskje mest kjente tufteanlegg. Her har du alt du både trenger og kan tenke deg: Dipstativ, Multirack, Monkeybar, Ribbevegg, Chinstativ og Triple lavstenger. En lekeplass av en tuftepark.
📍Tufteparken Filipstad

Det finnes også en haug andre Tufteparker rundt omkring i byen, du kan sjekke ut oversikten vår her. Og husk: Jogger du til og fra, får du også lagt inn kondisjonstrening i økta!

 

Styrkeprogram

av treningsprofil og personlig trener Daniel Bratterud

Liggende roing
Legg deg under en stang, med føttene plantet i bakken. Trekk deg opp mot stangen med så strak kropp som mulig. Jo lengre unna føttene er stangen, altså jo mer liggende du er, jo tyngre er det. Prøv å sikte mot tre runder med 10 repetisjoner.

Pull-ups
Heng fra stangen uten kontakt med bakken, og trekk deg opp til stangen med skulderbladene skvist sammen. Senk deg så rolig helt ned igjen. Fest en strikk rundt stangen og bena for å gjøre øvelsen lettere. Se hvor mange du klarer for hver gang. 

Step-ups
Få kjørt bein og sete ved å tråkke opp på en benk eller en annen høyde, og skyve deg opp til stående på én fot. Senk deg kontrollert tilbake til bakken. Kjør 8-10 på hvert ben.

Push-ups
Stå i planke med hendene litt bredere enn skulderbredde, stiv av i kjernen og senk deg ned til brystet treffer bakken. Dytt så rett opp med like stiv kropp. Sett knærne ned om du trenger avlastning. Prøv gjerne pushups mot en lav stang, for å få en noe kortere bane og for variasjon. Juster der du må, og sikt på fem repetisjoner eller mer. Her er det kun utholdenheten som setter grenser.

Benhev
Heng strak fra en stang, uten kontakt med bakken, og hev føttene opp foran deg, til kroppen ligger som bokstaven L i 90 grader. Alternativt løft knærne opp mot brystet, og senk rolig ned. Ja, det skal brenne i magen. 

Dips
Om parken har et dips-stativ, plasserer du en hånd på hver stang, hever deg opp til strake armer og senker ned til albuene er i 90 grader, for å skyve deg opp til rette armer igjen. Se hvor mange du klarer for hver gang. Tips: Er det ikke dips-stativ, men det finnes en lav stang eller en benk, så kan du senke deg opp og ned med én hånd på hver side av kroppen, og beina vekk fra stangen/benken.

Monkey climb
Hvis anlegget har en Monkeybar, prøv å klatre fra en side til en annen uten å ta pause. Se hvor langt du kommer for hver gang. Er det lett? Hopp fra stang til stang med begge hendene samtidig.

Husk å holde avstand, bruk gjerne hansker, og sprit utstyret du tar på - både før og etter. God trening!

 
 
AMBASSADØRINNHOLD Daniel Bratterud har vært ambassadør for Mer av Oslo siden oktober 2020. Han deler sine tips helt uten påvirkning fra oss.«Siden jeg trener innendørs i studio to ganger om dagen, har jeg stort behov for å komme meg ut i frisk luft …

AMBASSADØRINNHOLD
Daniel Bratterud har vært ambassadør for Mer av Oslo siden oktober 2020. Han deler sine tips helt uten påvirkning fra oss.

«Siden jeg trener innendørs i studio to ganger om dagen, har jeg stort behov for å komme meg ut i frisk luft og få ferske impulser. Oslo er utrolig heldig i kraft av å være en storby med umiddelbar tilgang til både hav og mark.»

Les mer om Daniel