Neo Tokyo: En morsom bit av Japan midt i Oslo

Neo Tokyo.jpg

Av Gisella Francisca

Nysgjerrig på japansk snacks, fargerik brus, tegneserier og animasjonsfilmer kalt manga og animé? Med inspirerende farger og et utvalg vi ikke har sett før, oppleves Neo Tokyo i Karl Johans gate som en oase av japansk popkultur.

Jeg har alltid vært ekstra interessert i japansk mat og kultur. I Brasil hvor jeg er oppvokst, har faktisk den største japanske befolkningen utenfor Japan. Så jeg måtte en tur til Neo Tokyo, den nye japanske butikken som har fått mye oppmerksomhet på sosiale medier i det siste.

Favoritter

En vesentlig del av det store utvalget er matvarer. De har for eksempel nudler, ris/curry, krydder, supper og sauser. Perfekt for de som trenger litt inspirasjon eller liker å eksperimentere med nye ingredienser. Pankomel, ramen ingredienser og topping, samt det store utvalget av japansk chips er mine favoritter, i tillegg til forskjellige matcha-te som har blitt populært i Oslo i det siste. Eller hva med en KitKat med jordbærsmak?

Har er noe av mine favoritter hos Neo Tokyo:

Alt mulig

Men man finner ikke bare matvarer og snacks. Video- og retrospill fra Nintendo og Playstation er en selvfølge i en japansk butikk. Og selvsagt brett-, puslespill, kortstokk og Pokémon… Her er det utvilsomt japansk populærkultur som står i sentrum!

Av klær finner man blant annet cosplay, t-skjorter og hoodies. Eller hva med en Kigurumi? Et heldekkende kostyme til å bruke hjemme eller på kostymefest. Så om du noen gang skulle ønske du kunne være Pikachu, en rosa enhjørning, en panda eller en ku, så har du sjansen nå.

Butikken Neo Tokyo ligger i andre etasje på kjøpesenteret Arkaden som de flyttet til i 2009. Utvalget endres ganske ofte, så ta gjerne en titt på websiden eller besøk deres instagramprofil om du er nysgjerrig.

📍Karl Johans gate 7

 
AMBASSADØRINNHOLD Gisella Francisca har vært ambassadør for Mer av Oslo siden mars 2021. Hun deler sine tips helt uten påvirkning fra oss.«Jeg gleder meg til å dele litt av reisen min i Oslo. Det jeg elsker mest når jeg sitter på en restaurant er å …

AMBASSADØRINNHOLD
Gisella Francisca har vært ambassadør for Mer av Oslo siden mars 2021. Hun deler sine tips helt uten påvirkning fra oss.

«Jeg gleder meg til å dele litt av reisen min i Oslo. Det jeg elsker mest når jeg sitter på en restaurant er å prøve å finne ut ingrediensene kokken har brukt mens jeg spiser.»

Les mer om Gisella