Hrímnir Ramen

Hrimnir_Ramen_Takeaway_@hrimnir_ramen.1.jpg

Av Lene Myrum Haugen

Hva med en smakfull bolle med ramen? Å lage hjemmelaget ramen tar tid og litt forkunnskaper, men om du vil ha en deilig bolle ramen hjemme har denne nabolagsrestauranten en perfekt og veldig rask løsning, hjemme-kit!

Hrímnir Ramen er kjent for å servere smakfulle boller ramen i sin restaurant ved Vulkan. De er opptatt av lokale og bærekraftige råvarer. En kjærlighet for godt håndverk skinner gjennom, basert på japanske tradisjoner som kombineres med en nordisk tilnærming. Restauranten har holdt åpent siden 2019, men nå som det ikke er muligheter for å besøke de har vi testet ut deres hjemme-kit, som du kan få rett på døra med amoi

Veggie Shoyo og Spicy Miso

Vi bestilte hjem to kits. Vegetarvarianten Veggie Shoyo Kit kommer med en kraft basert på soyasaus, hjemmelagde nudler, østerssopp, jordskokk, vårløk og et nydelig chashu egg som topping. Vi bestilte også Spicy Miso Kit. Her får du litt mer kjøtt på beinet (hehe), med svineribbe. Kraften er av høne paitan legger et bra grunnlag for retten. Her toppes det med de hjemmelagde nudlene, jordskokk, stekt kål, svineribbe, vårløk og ett chashu egg.

Begge ble stappmette av disse varme bollene med ramen. Det er rause porsjoner, og ble rett og slett for mye mat for undertegnede. Litt søl ble det også etter vår slurping av nudler, men øvelse gjør mester her og, håper vi! Godt var det i hvert fall.

Klart på ti minutter

Leveringen inneholdt alt man trenger til en deilig bolle ramen hjemme. Du får en boks med tilbehør/toppings og sopp, en pose med hjemmelagde nudler og en til kraften som er basen. Når du har dette, tar det ikke mange minuttene å lage ramen. Det tok maksimalt ti minutter fra start til vi satt og stappet munnen full av digg ramen.

Selve kittet kommer med klare instruksjoner, og det er enkelt å følge. Undertegnede ble positivt overrasket over hvor lite styr det ble. Ja, man må frem med et par kjeler, men det er et måltid som smaker dumt godt i forhold til hvor lite du selv må gjøre. 

Når nudlene er kokt (du får «streng» beskjed om at de skal koke i 45 sekunder), og kraften varmet - er det bare å fylle bollen med det du skulle ønske av topping. Et tips var å varme bollene før vi fylte de, så det gjorde vi.

Beholdt de gode smakene

Som nabolagsrestaurant skriver de selv at de har et ønske om at det skal være lett å komme innom for en bolle med ramen, men med nåværende restriksjoner er den eneste muligheten å nyte dette hjemme. Vi synes de har løst floken på en god måte. Det er ikke mye stress å ordne dette hjemme, og du får med deg de gode smakene som ligger i godt håndverk fra Hrímnir Ramen sin side. De har også takeaway for øyeblikket, så du kan kjøpe med kit direkte fra restauranten.

Når den dagen kommer at vi får lov til å sitte inne i restauranten igjen kan vi tipse om at de har et veldig koselig og stilfullt lokale. Her kan man ta en raske bolle med ramen alene, eller komme med en hel gjeng når det er lov.

📍Maridalsveien 9A