Oslos Badstuflåter

Sauna Dome ved Frognerkilen. (Foto: Kongen Marina Sauna)

Sauna Dome ved Frognerkilen er billigst hvis man vil leie privat. (Foto: Kongen Marina Sauna)

Tekst: Ida Kristiansen og Maren Mjelstad

Har du egentlig oversikt over hvilke badstuer vi har her i Oslo, og hvor de ligger? Vi har laget en oversikt med alle alternativene i Oslofjorden og litt til.

Badstuflåtene er små flåter med badstue ute på sjøen, hvor du kan ta deg en deilig avkjølende dukkert sommer som vinter. De siste årene har det kommet mange ulike. Hvilke har dropin og hvem er billigst å leie? I vår guide nedenfor får du svaret!

Badstuflåter i oslo:

  • Oslo Badstuforening

  • KOK Oslo

  • Sauna på SALT

  • Kongen Marina Sauna

  • Badstuvogna

  • Mad Goats

Les om alle og se bilder og priser videre i artikkelen. 👇



Oslo Badstuforening

Oslo Badstuforening har til sammen fire badstuflåter ved Sukkerbiten, like etter Operaen på veien over til Sørenga. De har dropin hver dag klokken 7-19, noen dager til klokken 22. For medlemmer koster det 100 kroner for to timer. Er du ikke medlem så koster det 175 kroner. 

I noen av badstuene finnes det egne små garderober, men det er også to litt større garderober man kan bruke. Her er det varme, men ikke vask. Det er også et toalett på området, sselv om dette ikke alltid fungerer.

Anda har plass til 14 personer. På dette platået får du utsikt mot Hovedøya, og det er takterrasse på toppen.
Leie (to timer): 2.000 kr (medlem)/2.300 (ikke medlem)

Alken og Ærfuglen ligger på Sukkerbiten. De har kapasitet til åtte personer. Badstuene er elektrisk, og du kan selv justere temperaturen.
Leie (to timer): 1.700 kr (medlem)/2.000 (ikke medlem)

Albatross åpnet i sommer, og har plass til hele 25 personer. Badstuen har en stor og privat takterrasse, samt et skifterom i umiddelbar nærhet. 
Leie (to timer): 3.900 kr (medlem)/4.500 (ikke medlem)

Skarven har en superfin arkitektur som ble designet av dansk-norske Zeuthen+Stjern. Er du en av de eventyrlystne er det et stupetårn på taket. Her er det også plass til tolv personer.
Leie (to timer): 2.000 kr (medlem)/2.300 (ikke medlem)

Måken er den originale badstuflåten. Det var den første badstuflåten som ble bygd, og den ble laget av drivved fra Bjørvika. Her er det plass til maks åtte personer.
Leie (to timer): 1.200 kr (medlem)/1.500 (ikke medlem)

Havørnen er bygget etter det franske prinsippet hvor man sitter høyt og ovnen er langt nede. Samtidig er benkene bygget sånn at man sitter mot hverandre. Havørnen har plass til 14 personer.
Leie (to timer): 2.000 kr (medlem)/2.300 (ikke medlem)

Snipa er en av de nye badstuene til Oslo Badstueforening, og ligger på Langkaia. Snipa har store vinduer og benker som er bygd i to nivåer. På uteområdet er det bygd en stamp som om sommeren skal bli fylt med kaldt vann, men den er foreløpig ikke i bruk. Her er det plass til ni personer.
Leie (to timer): 2.000 kr (medlem)/2.300 (ikke medlem)

Bispen ble åpnet i desember 2021 Oslos biskop Kari Veiteberg. Denne er litt mindre og har kapasitet til seks personer.
Leie (to timer): 1.200 kr (medlem)/1.500 (ikke medlem)

Rådhuset må sies å være foreningens mest unike badstue. Den er nemlig ombord på MS Hovedøya, og ligger ved Langkaia. Her er det plass til 18 personer, med benker i tre ulike høyder.
Leie (to timer): 2.900 kr (medlem)/3.500 (ikke medlem)

Isfuglen er et nytt tilskudd ved Langkaia, men utsikt rett mot Operaen. Denne er relativt liten, og har plass til seks personer. Om dere er veldig gode venner kan åtte være mulig.
Leie (to timer): 1.200 kr (medlem)/1.500 (ikke medlem)

På Kroloftet like ved Svartdalsparken, har Svarttrosen åpnet. Badstua har et stort vindu, hvor du kan skue utover elva og urskogen i Svartdalen. Den plass til 14 personer. Rett ved ligger Kruttverket, som vi siden første besøk har blitt glad i.
Leie (to timer): 2.000 kr (medlem)/2.300 (ikke medlem)

Oslo Badstuforening har også lansert Bademaschinen som er et større anlegg. Disse ligger på Langkaia og vi har selvsagt vært der og tatt en titt.

📍Sukkerbiten

KOK Oslo

KOK Oslo har til sammen sju badstuflåter, hvor tre er ved Langkaia og fire ligger ved Aker Brygge. De kan også friste med et eget KOK-Cruise for opptil ti personer med egen skipper, hvor man flyter rundt på Oslofjorden.. 

Det er også mulighet for dropin til 290 kroner for to tomer, med plass til maks ti personer. Det er ikke tilgang til dusj eller toalett, noe som kan være greit å vite i forkant.

De private flåtene ligger fortøyd til kai. Alle har bluetooth-tilkobling og stereoanlegg som kan bli benyttet.
Leie (to timer): 1.520 - 2.600 kr

KOK-Cruise har en skipper som fører dere rundt i indre Oslofjord. Det koster litt mer, men da kan dere selv velge hvor turen skal gå.
Leie (to timer): 3.400 - 4.200 kr

📍Langkaia 1

Sauna på Salt

SALT Art & Music har flere saunaer ved sitt lokale på Langkaia, med utsikt ut mot Oslofjorden og Operaen. Man kan booke en ‘sauna session’ (dropin) for 195 til 245 kroner på 2,5 time. Hvis du er student ligger prisen fra 150 til 195 kroner, men da må du ha med studentbevis.

På området finner du også åpen bar med mat og drikke, dusj, toalett, garderober og kaldkulp. Du kan også leie privat badstue med plass til seks personer. De har seks forskjellige badstuer til forskjellige priser. 

Naustet Sauna har plass til seks personer. Denne saunaen ligger i Café Naustet hvor de har en egen luke til baren.
Leie (to timer): 1.495 kr

Løiten´s Sigar har plass til åtte personer. Er også en stor eiketre tønne. Denne er plassert oppe på et platå med egen bålplass.
Leie (to timer): 1.980 kr

Gammel Opland´s Sigar har plass til åtte personer. Denne er plassert på et opphøyet platå med egen bålplass, på samme måte som Løiten´s Sigar.
Leie (to timer): 1.980 kr

Om du bare har lyst til å dra for deg selv, er det også fullt mulig med dropin. SALT har nemlig to badstuer som du kan booke time til. En ‘sauna session’ varer i to og en halv time. Konserter, teater og impro er noe du kan få oppleve her. 

Mat og drikke kan kjøpes i baren, ta noen kalde bad og ikke minst få varmen tilbake i saunaen. Du kan velge badstue i det du booker timen.

📍Langkaia 1

Kongen Marina Sauna

Kongen Marina på Frognerkilen en veldig flott ‘Sauna dome’, som er bygget på et platå ute i sjøen. Utsikten er upåklagelig i byens kanskje kuleste sauna. I tillegg er det en av de billigste alternativet hvis man vil leie det privat

Snacks og drikke man kan kose seg med underveis, får man bestilt fra Kongen Marina. Vi digger området, og har vært på besøk tidligere, som du kan se på video her.

Hver onsdag har de også dropin til 250 kroner per person.

Sauna Dome har plass til tolv personer. 
Leie (to timer): 1.950kr

📍Frognerstranda 4

Psst! Gjennom Mer av Oslo kan du få avslag på prisen når du leier badstu hos Kongen Marina. Koden får du på forespørsel.

Badstuvogna

Et av de nyeste tilskuddene innen badstuflåter er saunaene til Badstuvogna, som ligger litt utenfor Oslo sentrum. De er ikke teknisk sett badstuflåter siden de er på land, men etter ønske fra dere lesere tok vi de med på listen. De har to badstuer kalt Tønna og Vogna.

Tønna ligger på Ulvøya, ved Sydstranda. Så om du føler deg modig kan du hoppe fra avsatsene på tre og fem meter. Badstuen har plass til maks seks personer, og har et lite omkledningsrom.
Leie (90 min): 1.050 kr

Vogna finner du ved Bekkelagsbadet, rett før brua til Ormøya. Denne er litt større, og har plass til åtte personer. Denne har også et lite omkledningsrom, samt tilgang til toalett på brygga.
Leie (90 min): 1.200 kr

📍Måkeveien 26 (Ulvøya) og Mailand (Bekkelagsbadet)

Mad Goats

Mad Goats holder til ved Tjuvholmen og Bjørvika. Saunaene kan bookes til en sauna session eller privat, og har plass til ti personer. Det er ikke lov med mat inne i badstuen, men drikke er tillatt (maks to enheter alkohol).

Leie (2,5 time): 1.990 kr (ukedag) og 2.990 kr (helg)
Sauna session: 199 kr (1,5 time/ukedag) og 299 kr (2,5 time/helg)

📍Strandpromenaden