Osteria di mare: Italiensk aften i Vika

Kremet skalldyrspasta hos den nye italienske restauranten i Vika.

Tekst & foto: Maren Mjelstad

Gjengen bak Mamma Pizza vet å lage italiensk mat som oslofolk liker, så vi måtte sjekke om deres nye restaurant kan konkurrere med klassikeren.

I de nye lokalene i Vika serveres pasta og pizza med fokus på sjømat, noe det gjennomførte lokalet utvilsomt bekrefter.



Rutete duker og garn i taket

Den første desember åpnet dørene til Osteria di mare fra den samme gjengen som har Mamma Pizza i Oslo sentrum, som vi har besøkt tidligere. Det som skiller den nye restauranten fra den gamle, er et særlig fokus på sjømat. 

For de som kan italiensk kommer nok ikke dette som noen overraskelse, siden mare betyr hav. Også lokalet har et tydelig sjøtema med årer på veggen, garn i taket og gamle glassblåser som pynt. Over baren henger til og med en trebåt opp-ned. 

I tillegg til forretter og dessert, består menyen i hovedsak av pasta og pizza. Vegetaralternativer er merket med en slags brokkoli-emoji, mens de med sjømat har fått en fisk bak navnet.

På ene nabobordet overhører vi en samtale:

Har du vært her før?

Ja, vanvittig god mat, pizzaen er fantastisk. 

Kanskje ikke så overraskende, med tanke på hvem som står bak stedet. Det er ikke vanskelig å tro at oppskriften på saus og bunn har blitt sendt fra sentrum og til Vika, hvor de har laget sine unike varianter.

Bortsett fra klassikerne Regina Margherita (180 kr) og Capricciosa (208 kr), finner man Salmone e Zucchine (219 kr) og Marinara (212 kr). De to sistnevnte er restaurantens spesialiteter, med topping som laks, scampi og blåskjell. 

Selv om dette var veldig fristende, var det pastarettene som øynene våre ble dratt mot.

Kremet fest i munnen

Til å starte med får vi varmt og crispy brød sammen med en rukkola-pesto. Pestoen var veldig smakfull, og passet perfekt til brødet, som minnet om pizzaskorper. Det er jo typ den beste delen av pizzaen? Dette vekket absolutt appetitten, og var perfekt mens vi ventet på hovedretten.

Vi måtte selvsagt gå for en av pastarettene med sjømat, og endte på Madreperla (269 kr). Dette var en kremet pasta (tagliatelle) med blåskjell, scampi og kreps, som ble servert i en fargerik skål.

Fra første bit var dette en fest i munnen. Pastaen var like kremet som vi håpet på, og vi kunne ikke legge fra oss bestikket. Så om du liker blåskjell og scampi, er dette en rett vi kan anbefale. Porsjonen var for oss perfekt, og vi ble mette. 

Vi kunne kanskje ønsket oss litt syrlighet, men dette fikset drikken. Av servitøren får vi anbefalt et glass med hvitvin av typen Vermentino di Gallura (130 kr). Denne var fruktig, syrlig og tørr, og smakte veldig godt med maten! Måltidet ble avsluttet med en americano (35 kr)

Hvis du ikke er så glad i sjømat, har de mer kjente Carbonara (199 kr) og Lasagna al Ragu (199 kr).

Anbefaler å ta turen

Etter besøket sitter vi igjen med et ønske om å dra tilbake. Den gode atmosfæren med gjennomført innredning, italiensk musikk over høyttalerne og deilig mat har satt seg i minnet. Neste gang vil vi nok teste en av deres spesialpizzaer, selv om det blir vanskelig å velge noe annet enn den kremete pastaen.

Med både små og store bord vil dette stedet passe både for større grupper, date eller alene. Vi var der tidlig en ukedag, og det var flere ledige bord.

Osteria di mare har åpent tirsdag til søndag fra klokken 11-22. Kjøkkenet stenger en halvtime tidligere.
📍Ruseløkkveien 26 (inngang på langsiden ved Gastroteket)