Nyheter i Oslo 2022

Foto: @dangerouscluboslo på Instagram

Av Maren Mjelstad

I hovedstaden er vi så heldige at det stadig dukker opp nye og spennende steder. Vi har derfor plukket ut noen nyheter vi gleder oss til det kommende året. 

På slutten av året, gjerne i jula, er det tid til ettertanke. Men nå som 2022 er i gang, er det flere flotte ting vi kan se fram til. Etter noen måneder med full gjenåpning, ble byen på nytt stengt ned. Men likevel er det flere som startet opp lokale spisesteder og butikker. Dette er selvsagt noe vi er utrolig glade for!

Vi har derfor laget en liten liste over nyheter som restauranter, kafeer, utesteder og plasser vi alle (forhåpentligvis) kan besøke i månedene framover.



Det nye Nasjonalmuseet 

De siste årene har de nye museene vært på manges lepper. Munchmuseet som åpnet oktober 2021, var ikke det eneste bygget som er blitt mye omtalt. Det vi sikter til er selvfølgelig det nye Nasjonalmuseet på Aker Brygge.

Åpningsdatoen er satt til 11. juni, og skal by på over 100 000 verk! Den nye samlingsutstillingen består av både moderne og eldre kunst, arkitektur og design av norske og internasjonale kunstnere. Selv om du kanskje ikke er den mest kunstinteresserte, tenker vi at dette massive byggverket stappfull av kunst, er verdt å besøke når det åpner. 

Psst! Mens man venter på at det åpner, kan du sjekke ut Bollebar i nabobygget, som vi besøkte i fjor.

📍Aker Brygge/Nasjonalmuseet

The Little Pickle 

Du har kanskje lagt merke til den litt kryptiske Instagram-profilen The Little Pickle, og lurt hva dette er. Navnet kan kanskje få noen til å rynke på nesa, men det er det nok liten grunn til! Stedet er tenkt som en nabolagsrestaurant, inspirert av britiske gastropuber. 

En av personene bak konseptet var Luke Henderson. Med bakgrunn fra The Tea Room på Imperial og andre fine dining-konsepter, skulle The Little Pickle ha en annen fremtoning, men med god mat. Restauranten skulle egentlig åpne mars 2021, men ble utsatt grunnet Hendersons triste bortgang. Det siste vi har hørt er at stedet i utgangspunktet planlegger åpning i midten av januar 2022.

📍Jens Bjelkes gate 9a

Babbo 

“Gjemt” inne på Hotel Guldsmeden finner vi det nyåpnede restauranter og bakeriet Babbo. Plassen er en del av et konsept fra de danske restauratørene bak Baby Babbo og Bobbo's Woods. Her kan du nyte både søt bakst, surdeig og middagsretter. 

Siden de ikke fikk nyte åpningen før restriksjoner ble hverdagen, måtte de være kreative. Når de ikke kunne gi naturvin til folket, laget de ekstra surdeigsbrød! Gjennom vinduet kan du enkelt ta take-away. Kanskje dette kan bli favorittstedet for frokost, lunsj eller middag? 

📍Parkveien 78

Dangerous Club 

Til tross for skjenkeforbudet som i skrivende stund preger utestedene i Oslo, stopper ikke det oss fra å se frem mot nye barer som har åpnet. En av disse er Dangerous Club, som åpnet november 2021. Mottoet til det de mener er Oslos nest minste bar er “Romantisk på ukedager, rowdy i helgene!”. 

Vi hadde denne på lista vår, men rakk ikke å stikke innom før de mange restriksjonene kom. Derfor er dette absolutt noe vi kan se frem til å besøke på nyåret, så lenge tiltakene avtar og baren består.

📍Maridalsveien 10

Barcode Street Food

Mathaller har for lengst inntatt Oslo, og kan finnes flere plasser i sentrum. Det var derfor ikke så overraskende at Barcode vil ha sin egen. Barcode Streetfood åpner trolig 1. mars, og skal etter det vi har hørt ha over ti forskjellige matboder.

Om vi skal tolke det siste Instagram-bildet til mathallen, hvor neonlys med skriften “Feed me tacos and tell me I’m pretty”, vet man kanskje om minst en rett som vil serveres der…  

📍Dronning Eufemias gate

Syng PENT 

Å synge til gamle slagere eller nye hits, er noe vi aldri blir lei av. Og vi er nok ikke de eneste som føler det slik. De siste årene har det dukket opp flere barer med egne karaokerom, og til og med rene karaokebarer. I 2022 kommer Syng med en ny karaokebar kalt Syng PENT ved Solli Plass. Akkurat åpningsdato er ikke avslørt enda, men la oss bare håpe at vi snart kan synge og danse uten restriksjoner.

Fra tidligere har de Syng på Grünerløkka og Syng MER i Oslo sentrum. Disse holder stengt foreløpig på grunn av restriksjonene.

📍Solligata 2

Vet du om noen nye aktiviteter, opplevelser, kaféer eller restauranter, som burde vært nevnt? Ikke nøl med å sende oss en e-post eller tipse oss på Instagram