Bollebar på Aker Brygge

Blir ikke stort bedre enn dette!

Foto & tekst: Lene Myrum Haugen

I starten av september åpnet Bollebar som en del av det nye nasjonalmuseet på Aker Brygge. Med boller i sentrum er konseptet ulikt noe annet i Oslo. 

Det er moro for både store og små her, med fokus på boller i både søte og salte varianter. Bli med inn og sjekk ut det spreke lokalet og de fristende bakevarene.

Psst! Har du sett videoen vi har delt om Bollebar på TikTok?



Ta deg en bolle! 

Allerede andre åpningsdag er det kø for å få seg en bolle hos Bollebar. Smultringer har jo tatt helt av med steder som Talormade, men det er først nå at vi får et eget sted som fokuserer på boller. Oslos befolkning virker i hvert fall klare til å bringe tilbake den høyt elskede bollen! 

I disken finner du et utvalg av søte og salte boller. Prisen for boller ligger på 32-60 kroner. De salte bollene kommer inn rundt lunsjtider og er litt mer mettende enn de søte variantene.

På menyen er det blant annet salte varianter med reker og fenikkel, skinke, ost og mozzarella, tomat og pesto. Med slike alternativer kan man faktisk også gå hit for en lunsj, ikke bare for desserten.

God både med og uten fyll

Men det er lett å la seg friste av de søte variantene, og det var akkurat det vi gjorde. Menyen har størst utvalg av de søte bollene, så her får man alt fra vanlig hvetebolle til bolle med eplekompott og mascarponekrem. Vi testet ut hele fire typer, av de litt mer fancy variantene. 

Det ble en bolle med bringebær og vanilje ved første besøk, en bolle med et bringebærlag med sjokolade på toppen, og med bringebær og vaniljekrem på innsiden. Det første som slo oss var hvor gode selve bollen var, det er ingen tvil om at hvetebollen her er god i seg selv. Fyllet falt i smak, og gjorde bringebærtemaet og vaniljetemaet godt balansert. 

I tillegg smakte vi på bolle med sitronkrem og marengs, sjokolade og vaniljekrem og en ostekakebolle. Sitronkrembollen kom med et en flott marengs, og var veldig frisk og deilig, i tillegg til å se stilig ut. Bollen med sjokolade og vaniljekrem hadde et lag med sjokolade og tutti frutti strø på toppen, og er nok ganske populært blant den yngre målgruppen.

I midten er det et digg vaniljefyll, som vi gjerne kunne hatt litt mer av! Ostekakebollen er en hvetebolle uten fyll inni, men med ostekake-krem på toppen med kakesmuler og friske bær. De er veldige gode på smak, og denne bollen var også veldig god!

Familiefavoritt

Stedet er dekorert med den artige «bolle-maskoten», som også er logoen. Det er fargerikt og er nok ekstra gøy for barna. Det er tydelig at de har tenkt på de minste, med både rød og gul saft på menyen, i tillegg til kaffen til de voksne. Utenfor har de satt opp en egen trapp barna kan gå opp på for å se inn vinduet og på produksjonene av bollene bak benken. 

Stedet blir nok fort en familiefavoritt, både for osloborgere og turister i byen. Med lokalet rett ved Aker Brygge og som en del av Nasjonalmuseet, er vi ikke i tvil om at stedet vil selge en god del boller fremover.

📍Brynjulf Bullsplass 2