Rohdeløkken kafé: Landlige omgivelser

Fyldig og mettende focaccia.

Tekst & bilder: Jessica Rahimi

Lengter du etter en landlig kafeopplevelse i fred og ro, langt i fra sentrums høye lyder og trafikk? Du behøver ikke å reise langt!

Rohdeløkken kafé på Bygdøy har igjen åpnet dørene. Vi ville oppleve uteserveringen til sitt fulle før sommeren er omme!



Kort pause fra byens rush

Fint plassert i landlige omgivelser, omringet av grusveier, gård og beiter, finner vi den nye kafeen som åpnet 5. august. Den ligger idyllisk til og uteserveringen kan minne om en engelsk hage, med sine grønne blader flagrende over de små hvite bordene.

Inne fylles rommet med sollys skinnende gjennom de store vindusflatene, som nærmest dekker alle veggene. Flere bordsett i lyst tre setter stemningen. Huset ligger på den nordøstre delen av Bygdøy i nærheten av sjøen, noe som også gir en sjøutsikt.

Noen ganger er det veldig godt med de litt mer avsidesliggende stedene, blant langt mer landlige omgivelser. Da er det ekstra fint at man ikke behøver å reise langt fra storbylivet i Oslo sentrum, for å få en pust i bakken.

Gartneriet kafe på Bygdø Kongsgård, som vi tidligere har skrevet om, er Rohdeløkkens kafes nærmeste nabokafe, kun en kilometer unna.

Økologisk mat og deilig brownie 

Her kan kjøkkensjefen med erfaring fra både Maaemo og Pascal, by på god mat og drikke, tilpasset den unike atmosfæren. De kan friste med både bakevarer, sandwicher og brød, samt salater. Mye av maten er økologisk og basert på råvarer fra Kongsgården her.

Vi klarte, blant annet, ikke motstå den saftige foccaciaen med coppaskinke og tomatpesto til 95 kroner. En myk foccacia med litt “smak av havet”, og en god sur-saltkombinasjon. Vi gikk også for en salat med fetaost til 110 kroner. For en som er glad i fetaost kan denne anbefales, da det var generøse mengder fetaost i.

Til dessert nøyet vi oss ikke kun med en vaffel (49 kr). Den beste delen av hele lunsjmåltidet var det siste browniestykket. Et stykke seigt crunch med fyldig smak, til 55 kroner.

Dersom du bare vil ta deg en kopp kaffe eller te, har de også et økologisk alternativ til begge. Eller kanskje du heller vil ta deg et glass med øl eller vin? Det får du også her!

Historisk serveringssted

I dag har Bygdø Kongsgård tatt over driften av Rohdeløkken kafé, men fra 1780 til 1819 var dette et privat område. Da kjøpte kong Carl Johan eiendommen. I 1837 kjøpte han resten av Bygdø Kongsgård og gjorde det om til en offentlig park.

Det var ikke før i 1872 at bygget ble benyttet til servering, og fra 1920 ble stedet offisielt drevet som en «afholdscafè».

Rohdeløkken kafé holder foreløpig åpent tirsdag til søndag, fra klokken 11:30 til 16:30.

📍Wedels vei 2