Mamma Pizza: Mer italienske vibber midt i sentrum
Tekst & foto: Jacqueline Umutoni
Favoritten Mamma Pizza åpnet i år dørene sine igjen med en ny og større restaurant. Maten er laget av italienske råvarer direkte importert sørfra, for å gi den ekte italienske opplevelsen.
Vi turen innom og gikk for en helaften med forrett og hovedrett. Før vi avsluttet det med en klassiker, samt en mer morsom italiensk dessert. Og denne gangen gikk vi ikke for pizzaen(!)
Italiensk atmosfære
Det var noe kø utenfor da vi ankom, men den gikk fort unna. Deres italia inspirerte interiør gjør at en virkelig kan føle på den italienske boblen. Innendørs har de et barområde hvor man kan ta seg noe å drikke før bordet blir klart.
Det er ingen tvil om at restauranten har blitt større, og de har utnyttet plassen godt. I noen områder kan det kjennes litt trangt, men i andre deler av restauranten er det bedre med plass. Hvis man ønsker litt bedre plass anbefaler vi å spesifisere dette på forhånd.
I det ene rommet finnes det en egen vinbar. En ‘enoteca’ (vinbibliotek), dersom man vil ta seg noen glass eller en flaske italiensk vin. Her planlegger de å ha 100 viner fra alle hjørner av Italia.
Mesteparten av plassene er på innsiden av restauranten, men de har også plasser på uteserveringen. Noe som kommer godt med nå på sommeren. Det er enkle utemøbler, og det føles urbant og hyggelig langs fortauet i Dronningens Gate. Det henger grønne planter langs fasaden, som gir både stedet og gaten mer farge og livlighet.
Pasta, dessert og drikke
Vanligvis går vi for pizzaen her, som vi liker veldig godt. De har også tre salater, men vi ville prøve noen pastaretter i dag. Mamma Pizza tilbyr en del av de klassiske italienske rettene, men mange har en litt egen vri.
Som forrett valgte vi Bruschetta Felice (180 kr) på deling til to personer. Vi var litt redde for at det var et kjedelig valg, men gjett om vi ble motbevist! Bruschettaen hadde en interessant vri fra den klassiske, med ristet brød og tomater, samt deilig ost og aubergine. Tallerkenen ble raskt tom, og for to som i utgangspunktet ikke liker aubergine gav dette mersmak.
Som hovedretter har de hovedsaklig pasta eller pizza. Vi gikk for Saccottini al Tartufo, en tortellini med ricotta, trøffel og parmigiano, i safransaus toppet med pistasjnøtter (205 kr). En litt underlig, men god pastarett av ulike smaker som traff godt. Vi prøvde også en klassiker, Gnocchi alla Sorrentina. Gnocchi i tomatsaus, gratinert i ovnen med masse mozzarella og parmigiano (195 kr). En trygg og god klassiker!
Til dessert gikk vi for Cannolo Siciliano (119 kr). Tre små cannoli-kjeks som opplevdes ferske og med fin temperatur, men ikke så varm at kremosten smeltet. De hadde drysset på hakkede pistasjnøtter på den ene siden og sjokoladebiter på den andre. En søt og digg dessert, som var lett å spise. Vi bestilte også Treccina alla Nutella, til 149 kroner. Stekt pizzadeig tvinnet sammen som en litt kortere baguette og fylt med masse nutella, servert med bær. Denne var veldig god, men mektig og kan fint deles mellom minst to personer, for her fikk du mye.
Til drikke tilbyr de flere italienske cocktails til 145 kroner som var populære blant gjestene. Som Limoncello tonic, Bellini og Giocoso mimosa, siste bestående av mandarinbrus og prosecco. I tillegg til øl som italienske Moretti serverte de selvfølgelig også italiensk vin til maten. Både rød og hvit til 120 kroner for ‘husets’.
Psst! Hver torsdag har de live jazz fra kl. 20-21.