Indian Street Food & Co: Et show av indiske retter på Sørenga

Litt bortgjemt på Sørenga i Oslo sentrum, finner du den indiske restauranten Indian Street Food & Co.

[Sponset mat]

Tekst & foto: Maren Mjelstad

Med utsikt til Munchmuseet og en nøye gjennomtenkt presentasjon av retter, kan den nye restauranten gi en flott opplevelse av indisk gatemat. 

Det er ingen tvil om at vi i Oslo er glad i indisk mat. Hos Indian Street Food & Co får du mat med flere gøyale elementer i moderne lokaler. Har du for eksempel prøvd brunost naan?



Moderne lokaler

Rett før jul åpnet dørene til denne nye indiske perlen på Sørenga. Fra tidligere har de flere restauranter i Stockholm. Da er det kanskje ikke så rart at det er et tydelig preg av både norsk og skandinavisk inspirasjon i matrettene, som vi kommer tilbake til. Lokalene er helt på enden av Sørenga (mot veien), så sånn sett ikke så lett å finne og en litt skjult perle!

Lokalet er avlangt og det er høyt under taket, noe vi syns passer godt inn til stedets plassering. Over høyttalerne spilles det nyeste innen pop, med artister som blant annet The Weekend og SZA. Dette gjør at vi kjapt synger litt med mens vi sitter ved bordet. 

Lokalets design gjør at de fleste sitteplassene er ved vinduet, hvor du har utsikt mot Oslobukta og Munchmuseet. I taket henger det lys og tynne, blå tøystykker, noe som gir et ekstra element til det store rommet. 

Hvem skjøt lammet mitt? 

Før vi tar fatt på maten, bestiller vi en Fresh lime soda (65 kr). Den består av blant annet mynteblad, sprite og krydder. Den var forfriskende og annerledes, og skulle vise seg og passe veldig bra til maten.

Første rett er friterte boller fylt med yoghurt kalt Kolkata Dahi Puris (105 kr), som er mild og fungerer som en slags “palate cleanser”. Denne er et lite show, med røyk fra tørris som omkranset retten.

Nummer to hadde et såpass spesielt navn at vi måtte be kokken om å gjenta - Who shot my lamb. Her er presentasjonen av retten knyttet opp mot navnet, men en splash av bringebærsaus sammen med kjøttet. Den søte og syrlige sausen var både god og gøyal til det møre kjøttet. Denne er litt sterk, men du verden så god!

Av rettene vi får servert videre, er det en blanding av vegetar og kjøtt som lam, kylling og reker. Flere av rettene er ikke på menyen ennå, men kan likevel bestilles. Det var særlig noen av de fargerike vegetarrettene som fanget vår oppmerksomhet, slik som All over India chaat. Disse er inspirert av fargefestivalen Holi, og ga umiddelbart assosiasjoner til vår og sommer. 

Flere av rettene har ingredienser fra de nordiske landene, blant annet naan med brunost eller svensk ost. Curryen Methi Matar Malai (249 kr) er vegetar, og grønnsakene kommer fra de skandinaviske landene.

Forrettene ligger på mellom 109-145 kroner, grillrettene på 275-325 kroner, mens de ulike curryene ligger på rundt 250 kroner. Du kan også bestille Chefs tasting menu til 695 kroner, hvor du får tilnærmet alle rettene vi smakte på.

Lounge, lassi og dessert-kaos

Litt ut i måltidet bestiller vi en mango lassi med kardemomme (69 kr). Denne er som en kremet smoothie, som var veldig sommerlig og frisk. Vi syns mengden var helt perfekt, og mango slår sjeldent feil uansett sesong. Kanskje nyte denne i restaurantens lounge i andre etasje?

Vi avslutter måltidet med to av restaurantens desserter. Den første er en indisk versjon av den svenske ostekaken. Omringet av røyk, kommer den fargerike Holi-inspirerte desserten med søt og syrlig smak.

Det hele rundes av med litt kaos på en god måte, med desserten Bombay Mess. Også her strømmer det røyk fra tørris under et fargerikt fat med pikekyss, safrankrem, pistasj, og jordbær som har ligget i rosevann. Denne ble en favoritt!

Psst! Visste du at Indian Street Food & Co er med på vår egen matrunde (nettopp fordi vi liker dette så godt)? Konseptet er at du tester flere restauranter på en og samme kveld. Les mer om Mer av Oslo Food Tour i vår artikkel


📍Sørengkaia 7