Nyhet! Endelig er Mer av Oslo Food Tour tilbake

Vi besøker og smaker blant annet på pizzaen hos Brødrene Bergh.

[Annonse - Dette er en del av vår Mer av Opplevelser]

Tekst & foto: Taran Hofvind og Kenneth Lorentzen

Ingen planer den 18. september? Da kan vi anbefale vår egne Mer av Oslo Food Tour! Turen går innom tre restauranter i sentrum, og ender med spill og moro sammen. All mat er inkludert, tilpasses vegetar og allergener, og det blir hyggelige priser på drikke for alle deltakere!

Som om ikke det var nok. På siste sted, Duckpin, får alle én spill coin til spillmaskinene, prøve mini-bowling på banen vi har holdt av i 2. etasje, og synge karaoke i karaokerommene. En skikkelig helaften dette altså!

Psst! Det blir tre tidspunkter på denne datoen. Klokken 16:30 og 17:35 blir for alle (60 plasser), og kl. 18:40 blir kun for single fra 24-35 år (30 plasser).

Denne opplevelsen er en del av vår Mer av Opplevelser. Sammen med lokale aktører tester og setter vi sammen unike opplevelser, og hvis vi liker det finner du det her!

Stopp 1: Abelone Kjøkken & Bar

Første stopp på denne matreisen er Abelone Kjøkken & Bar. Her slår gjengen seg ned langs et hyggelig langbord med tente lys, mens vi venter spent på litt mat og drikke.

Rett fra kullgrillen får vi servert en mør ølbraisert brisket med konfitert tomat, småløk og nydelig potetpuré. Vegetaralternativet her er portebellosopp med gresskarpuré, glaserte chanteney-gulrøtter, grønnkål og også her potetpuré.

Dette stedet er lett inspirert av amerikanske diners, men i motsetning til velkjente sterke og lyse farger i en amerikansk diner, er det en litt mørkere vibe med murstein og stoler i grønn velur, som gir stedet en lun, men også litt røff stemning. Det sjakkrutete gulvet gir oss derimot klare assosiasjoner til diner-designet.

Stemningen er allerede god før turen går videre til Karl Johan der neste stopp er Brødrene Bergh!

Psst! Her kan du lese om da vi besøkte Abelone i fjor.

📍Brugata 11

Stopp 2: Brødrene Bergh

Etter rundt et kvarter til fots kommer vi innenfor dørene hos Brødrene Bergh, og det er det litt som å gå inn i en tidsmaskin. Interiøret her er stilrent, varmt og innbydende, med dype møbler i skinn og grønt velur, som skaper en elegant følelse. Det er to etasjer og høyt under taket med selve baren i midten, som er hjertet av lokalet.

Vi blir geleidet opp i andre etasje hvor vi skal få servert deres veldig gode minipizzaer! Dette er en overraskende god italiensk pizza, med perfekt bunn og masse smak. De har både hvit og rød pizza, og flere vegetaralternativer.

Vi får servert seks forskjellige varianter vi velger fra, og favorittene denne gangen var en med parma og en med spicy jerk kylling. Dette ga mersmak og det var hyggelig å dele på de ulike variantene på tvers av gruppa så man fikk smake på litt forskjellig.

Dette er forøvrig også en jazzklubb hvor det flere ganger i uken er livemusikk og liv på dansegulvet! Riktignok ikke under denne runden, men vi planlegger å komme tilbake for det.

Psst! Her kan du lese om da vi besøkte Brødrene Bergh i fjor.

📍Karl Johans gate 35

Stopp 3: Duckpin

Kveldens endestasjon er hos aktivitetsbar- og restauranten Duckpin. Plassert midt i sentrale Torggata ligger dette stedet med både minibowling, karaoke, arkadespill og smakfull grillmat. Så det er ikke helt tilfeldig at dette er siste stopp, for her nyter vi aftenens siste måltid før vi får muligheten til å fortsette kvelden med spill og moro.

Her får vi først servert en veldig god hamburger, hvor de har kvernet kjøttet selv. Med hvitløksmajones, pickles, cheddar, karamelisert løk og sennep, og i perfekt størrelse etter allerede mye mat. Vegetarvarianten her er hummus med grillede beter, ristede pistasjnøtter og basilikumvinaigrette.

Til dessert får vi en panna cotta, og hvem liker ikke det? Fin og lett avslutning på all spisingen. På tidligere food tours har dessert vært etterspurt mange ganger, så nå bestemte vi oss for å gjøre det.

Flere av oss testet de ulike arkadespillene og mini-bowling, før vi til slutt endte opp på karaokerommet. Her fikk både talenter og tonedøve fikk leve ut artistdrømmen sin . Gøy!

Psst! Her kan du lese om da vi besøkte Duckpin i fjor.

📍Torggata 28

To tidspunkter for alle og ett for single

Tiden gikk fort selv om kvelden varer i cirka fire timer. På slutten var de fleste av oss rimelig mette og glade, og satt igjen med opplevelse av en unik kveld. Maten og forventningene til neste sted drev samtalene, og vi kan se for oss dette som en fin aktivitet for både par og single som ønsker å få nye bekjentskap.

Pris per person for å delta er 670 kroner og det blir tre runder. Rundene for alle - starter klokken 16:30 og 17:35. Singelrunden starter kl. 18:40 og blir for de fra 24 til 35 år. Alle får armbånd basert på om de er vegetar eller spiser kjøtt, for hyggelig priser i baren.

Det er begrenset antall plasser, fordi vi skal fortsette å opprettholde det sosiale aspektet. Overraskende mange av de som har deltatt tidligere har satt ekstra pris på det sosiale aspektet, og det er veldig gøy!

Se mer om opplevelsen og bestill her!