Brødrene Bergh: Live jazz og italiensk pizza

Hos Brødrene Bergh får du live jazz og digg italiensk minipizza.

[Annonse]

Tekst & foto: Taran Hofvind

Hva er vel bedre enn kombinasjonen av god musikk og god mat? Hos Brødrene Bergh får du en unik stemning med live musikk og smaken av det gode liv midt i hjertet av Oslo. 

Restauranten og baren har en forkjærlighet for stemningsfull jazz og italiensk pizza, og inviterer deg inn i varmen, vekk fra byens kjas og mas, til et helaften med dans, mat og god drikke. 



Live jazz og dans

Når du kommer innenfor dørene hos Brødrene Bergh er det litt som å gå inn i en tidsmaskin. Interiøret her er stilrent, varmt og innbydende, preget av mørkt tre, som skaper en elegant følelse. Det er gode, dype møbler i skinn og grønt velur, og en leken tapet på veggene. Det er to etasjer og høyt under taket med selve baren i midten, som er hjertet av lokalet. De har også en avslappet uteservering, med varmelamper som gjør det lunt.

Brødrene Bergh er først og fremst en jazzklubb. Hver torsdag klokken 19 byr de på en dose livlig jazzmusikk med Simple Jonny's Easy Jazz Band. Dette bandet leverer jazz av ypperste kvalitet og er velkjent på jazzscenen i Oslo. Denne gjengen er mestere når det gjelder å sette stemningen og by opp til dans, på en musikalsk reise gjennom de beste feelgood-låtene fra perioden 1921 til 1949.

Da vi var innom en torsdag kveld var gulvet fullt av danseglade gjester som svingte seg energisk i takt med musikken. De samler ulike talentfulle musikere fra den norske jazzscenen i Oslo, som brenner for det de gjør, og skaper en unik atmosfære i Oslos travleste gate. Du får også gleden av live musikk hver fredag og lørdag klokken 21.30 og annenhver onsdag fra 19.00-22.00.

Digg italiensk minipizza

I tillegg til å nyte musikken og danse, kan du også få deg litt italiensk mat hvis du blir sulten. De serverer nemlig et utvalg pizza i mindre porsjoner som koster mellom 72 og 126 kroner. På den måten kan du nyte flere av deres spennende varianter! 

På menyen har de både rød og hvit pizza og flere vegetaralternativer. De har alt fra klassisk margherita (72 kr) og chorizo (85 kr) til mer spennende og annerledes varianter med søtpotet (86 kr), jerk kylling (96 kr), shiitake og trøffel (99 kr), og røkt brisket (126 kr). 

Vi smakte oss gjennom et utvalg av pizzaene med tynn bunn og digg skorpe. Alle fant sine favoritter. Blant annet var søtpotet med ricotta, pekannøtter, rosmarin og lønnesirup veldig smakfull og spennende. Røkt brisket med tomatsaus, cheddar, jalapenos, karamellisert løk og persille ble også en favoritt.   

Ved siden av pizzaen kan du i tilleggg bestille tilbehør som caprese (159 kr) og Fresh Slaw (75 kr) og andre retter som Steak Salad (239 kr), speketallerken og ostetallerken (198 kroner) eller Crab Roll Brioche (198 kr).

Vi anbefaler å mikse litt av både tilbehør, pizza og andre retter til å dele, og ønsker man virkelig en helaften topper dere kvelden med en Biramisu (198 kr). Det er en tiramisu laget med vanilje-stout, mascarponekrem med nøttesmør, toppet med kakao!  

All you can eat og musikkbingo

Det skjer andre morsomme ting her også. På tirsdager kan du bli med på deres gratis musikkbingo! Da består spillelista av alt fra Friends og The Fresh Prince of Bel Air, til kjente og kjære Disneyklassikere og skrekkfilmer.

Det er litt som en musikkquiz, men du får tildelt fasiten, bingoark og bingotusjer, så snurres det et hjul som bestemmer hvilken låt som skal spilles. Da er det opp til deg å finne låtene som spilles for å sikre deg bingo! Premier deles ut, og det er ingen begrensning på antall personer per gruppe.

Elsker du, eller er dere en gjeng som elsker pizza, da burde dere legge middagen her til mandager når det er all you can eat for 200 kroner på hele pizzamenyen!

Åpningstider:
Man-ons: 11-23
Tor: 11-01
Fre-lør: 11-03
Søn: 12-22

Kjøkkenet stenger klokken 22 hver dag.

📍Karl Johans gate 35