Abelone Kjøkken & Bar: Amerikansk atmosfære på Grønland
[Annonse]
Tekst & foto: Nora Sæter og Maren Mjelstad
I sentrum av Oslo, bare et steinkast unna byens største scene, finner du denne folkelige og stemningsfylte restauranten. Abelone, dronninga av Vaterland, har gitt inspirasjon dette nedpå spisestedet i hjertet av byen, og vi befinner oss selvfølgelig i Brugata.
Denne gangen har vi tatt turen for å oppleve den lune stemningen igjen, og selvfølgelig for å teste ut kjøkkenets juletallerken (det er snart jul!)!
Grillmat rett fra Jospergrillen
I motsetning til velkjente sterke og lyse farger i en amerikansk diner, har Abelone Kjøkken & Bar kjørt sin egen vri. Mørke farger, murstein og stoler i grønn velur gir stedet en lun, men også litt røff stemning. Det sjakkrutete gulvet gir oss derimot klare assosiasjoner til amerikansk diner-design.
Over høyttalerne spilles blant annet artister som Creedence Clearwater Revival, som vi syns passer godt med den rocka atmosfæren. På menyen finner du tradisjonell pubmat med en moderne vri, laget med en Josper-grill – en spansk, lukket grillovn. Det resulterer i både deilig, ujålete grillmat!
Vi måtte selvsagt prøve et stykke Entrecote (445 kr), servert med fries, bernaise og salat. En klassiker som sjelden slår feil, ei heller denne gangen! Kveldens vinner ble derimot Konfitert andelår (345 kr), et saftig lyserødt stykke kjøtt med brasert rødkål, rotgrønnsaker og en deilig mengde krydret portvinssaus. Du som stadig frykter for lite saus, frykt ikke mer!
Fordi restauranten er kjent for sin ikke-jålete stil, med ekte ost, grillet kjøtt og fritert kylling på menyen, måtte Loaded fries (165 kr) også på bordet. Den kommer med bacon, ostesaus og srirachamajo, og ble en perfekt snacksrett!
Husets gnocchi (269 kr), deres vegetarrett, var både grønn og veldig skjønn! Servert med aspargesbønner, pestosaus og peccorino. Ikke la deg lure av mangelen på kjøtt, den metter nemlig veldig!
Psst! Nå har den kommende juletiden inspirert menyen! Abelones juletallerkenen er laget på tradisjonelt vis, og består av sprø ribbe, julepølse, medisterkake, bresert rødkål, bakte epler, svisker og ribbesaus (425 kr). Klassisk og smakfullt! Vi avsluttet med riskrem med kirsebærkompott og ristede madler (135 kr). De serverer en en litt mindre porsjon av juletallerkenen til lunsj også (325 kr), eller et ribbesmørbrød som består av juleribbe på rugbrød med syltet rødkål, eple og sennepsmajones (195 kr).
Jevnlig arrangementer og quiz
Med plassering rett ved Oslo Spektrum, er musikk en sentral del av restaurantens underholdning. Før konserter har de nesten alltid konsert-vors!
For selv om Abelone er en restaurant, byr de på langt mer enn bare middag. Her kan du også oppleve livemusikk! Fremst i lokalet er nemlig en mellomstor scene. Enkelte søndager er det for eksempel Bluegrass Jam, med kjente og kjære trubadurer.
Hvis du er glad i quiz har de det med ulike tema, hver tirsdag klokken 19. Quizen er gratis, og med litt innsats kan du vinne premie! En full oversikt over arrangementene kan du finne her.
Åpningstider:
Søndag - tirsdag : 15-22
Onsdag - torsdag: 12-22
Fredag - lørdag: 12-01
📍Brugata 11