Abelone Kjøkken & Bar: Amerikansk atmosfære på Grønland

Hos Abelone Kjøkken & Bar får du mat laget på kullgrill, sammen med den amerikanske diner-følelsen.

[Annonse]

Tekst & foto: Maren Mjelstad

På et gatehjørne i Oslo sentrum ligger restauranten som kan by på amerikansk diner-stemning. 

Om du vil ha en liten matbit på farta, livemusikk og quiz, eller en helaften med middag, er Abelone et godt valg! Vi har tatt turen for å sjekke ut stedet og maten.

Psst! Har du sett videoen vi har delt om Abelone på TikTok?



Røft, tøft og rocka

I motsetning til velkjente sterke og lyse farger i en amerikansk diner, har Abelone Kjøkken & Bar kjørt sin egen vri. Mørke farger, murstein og stoler i grønn velur, gir stedet en lun, men også litt røff stemning. Det sjakkrutete gulvet gir oss derimot klare assosiasjoner til diner-designet. 

Over høyttalerne spilles blant annet artister som Creedence Clearwater Revival, som vi syns passer godt med den rocka atmosfæren. Vi finner oss et bord ved et av vinduene, hvor bokstavene Abelone lyser på veggen bak oss.

Vi får utdelt middagsmenyen som er fra klokken 16 mandag til lørdag. Tidligere på dagen er det lunsjmenyen som gjelder, for utenom søndager hvor de har brunsj hele dagen. Middagsmenyen er delt opp i småretter, fra kullgrillen, sides og dessert

Smårettene passer som en forrett eller et lite måltid, om du ikke er så sulten. Hovedrettene (fra kullgrillen) supplementeres gjerne med de sides man ønsker, så her er det mange muligheter.

Fargerikt og smakfullt 

Vi starter med småretten Spicy kyllingvinger med bluecheese dressing (6 stk for 95 kr). Deretter gikk vi for hovedrettene Lammeribbe av norsk høyfjellslam (215 kr), Grillet gresskar (135 kr) og Abelone-burger (195 kr). 

Ved siden av hadde vi Pommes Frites med karamellisert løk-majones (65 kr), Fresh rødkålslaw med grapefrukt (85 kr), Chili cheese fries med chili con carne (85 kr) og Crispy zucchini med aioli (65 kr). Både de små og store rettene var lekkert presentert, og mange med friske farger.

Det er ikke uten grunn at stedets burger er et populært valg. Med cheddar, bacon og karamellisert løk, forsvant denne fort fra vår tallerken. Sammen med fries og en veldig god karamellisert løk-majonesdipp ved siden av, var dette et smakfullt måltid. 

Grillet gresskar og lammeribben var spennende retter vi ikke har spist så ofte tidligere. Disse hadde på hver sin måte gode smaker, men om du ikke vil ha bare kjøtt eller gresskar, lønner det seg med en sides eller to ved siden av. Undertegnede kan anbefale den friterte zucchinien!

Vi prøvde også deres to desserter «The white house mess» og Baked Alaska, begge til 135 kroner.Førstnevnte levde opp til navnet, for under et lokk av marengs var det et “mess” av brownie, kaffeiskrem og pisket krem. Nam! Baked Alaska ble likevel favoritten med bakt appelsiniskrem, brent marengs og crumble bunn.

Søndagsbrunsj, quiz og liveband

Selv om Abelone er en restaurant, byr de på langt mer enn bare middag. Som nevnt tidligere har de brunsj hver søndag hele dagen, kalt Guilty Pleasure Sunday. Her får du klassikere som Avocado sandwich (179) og Amerikanske pannekaker (179 kr).

Tirsdager arrangerer de sin egen quiz, som kan passe godt med afterwork eller hygge med vennegjengen. Quizen starter klokken 19, og du kan selvsagt spise og drikke mens de små grå jobber. 

Med plassering rett ved Oslo Spektrum, er musikk en sentral del av restaurantens underholdning. På fredager og lørdager spiller liveband fra klokken 22. I toner av jazz, blues og rock’n roll er det typisk “sitte og nyte”-stemning, selv om det blir litt dansing noen ganger.

En full oversikt over arrangementer finner du på Abelones hjemmeside

Deres åpningstider er mandag til onsdag klokken 11-22, torsdag 11-00, fredag og lørdag 11-03 og søndag 12-19. 

📍Brugata 11