Libertine: Nyåpnet elegant vinbar på Frogner

Lekkert design!

Vi har vært innom vinbaren Libertine på Frogner.

Tekst & foto: Louise Sneis Vidhammer

Har du vært innom den splitter nye vinbaren Libertine midt på Solli plass i Oslo? I deres to etasjer finner du både takterrasse, rosa velur og eleganse.

Med 25 sider kun dedikert til vinkartet, er dette et uten tvil et sted for vinentusiaster som ønsker å utforske forskjellige druesorter og vinregioner. 

Psst! Har du sett videoen vår om Libertine på Tiktok?



Stilig og gjennomført konsept 

Vinbaren har to etasjer, med egen tilhørende bar i hver etasje. Det er små og store sittegrupper både oppe og nede. Baren har et moderne og elegant preg over seg, med stilfulle rosafargede velurbarstoler, gullamper og marmor både på bar og bord. 

Vi booket vi bord i forkant, da det ryktes at denne baren allerede var blitt populær. I reservasjonen sto det at foretrukket antrekk var pent. Dette gjenspeilte også stedet som helhet da vi var der. Her var det hovedsakelig høye hæler, kjole, dress og fint tøy! 

Stedet har en noe mer formell stemning sammenlignet med for eksempel Nektar vinbar på Fredensborg og vinbaren 100 som ligger noen hundre meter bortom.

I andre etasje finner du også en koselig, liten takterrasse. Her går det an å nyte vinen utendørs på en varm sommerdag, og samtidig nyte utsikten til de vakre bygårdene på Frogner og det pulserende folkelivet på Solli. 

Vin, snacks og kaviar

Stedet tilbyr et bredt utvalg av både røde, hvite og musserende viner fra ulike vinregioner i hele verden, men spesielt fra Frankrike. Menyen kan fort virke litt overveldende med sine 450 forskjellige viner, men det er tydelig at de ansatte har peiling på vin og kan gi råd.

Prisene ligger i øvre sjikt sammenlignet med andre barer i Oslo, men du finner noen billige alternativer dersom du ønsker det. Et glass ligger på 169 kroner til 699 kroner, mens en flaske kan du få for alt fra 725 kroner til hele 79.999 kroner! Her er det altså noe for enhver smak (og lommebok). 

Vi gikk for rosévinen Berne Selection Sarl til 168 kroner og rødvinen Baglio Di Pianetto til 179 kroner. Begge ble servert kald, og vi fikk både smake og lukte i forkant! 

Dersom du er litt småsulten eller ønsker noe deilig til vinen har de også en liten snacksmeny med diverse småretter. De har blant annet de klassiske smårettene cheese platter til 185 kroner og cured meat platter til 220 kroner. 

Ønsker du noe litt mer spenstig, er det både oysters (55 kr per) og caviar (1395 kr) å finne på menyen.

Behagelig atmosfære 

Vi besøkte stedet på en lørdagskveld. Den første timen ble det spilt 80-talls R&B soul-musikk, noe som gav en behagelig atmosfære hvor man kunne snakke sammen uten å bli overdøvd av musikken. 

Klokken 22 dimmet de lyset og skrudde opp musikken noen hakk. 

Klientellet er en blanding mellom unge voksne og voksne, og bærer preg av at stedet ønsker en viss dresskode. Dette er stedet å dra dersom du er en vinentusiast som ønsker å legge litt penger i god vin eller bare ønsker å nyte en kveld med venner/kjæreste.

Nærmeste busstopp er Solli plass, hit går blant annet 21-bussen som tar deg rett utenfor døren til vinbaren. 

Åpningstidene er tirsdag til onsdag klokken 16-01, og torsdag til lørdag klokken 16-03. 

📍Frognerveien 2