Kongen Marina: Tropisk stemning på Frognerstranda

Tekst og bilde: Kathrine Skjærum

Lyst til å utnytte en varm sommerdag? Denne temabaren ligger litt gjemt langs havnepromenaden, og byr på “syden-vibes” i Oslo.

Stedet byr på utsikt over fjorden, tropisk atmosfære og flere vannsportaktiviteter. Vi tok turen for et måltid og litt drikke.

Psst! Har du sett videoen vi har lagt ut om Kongen Marina på TikTok?



Kortreist sydenbesøk

Kongen Marina er et ujålete sted ved vannkanten, men med et helhetlig konsept som gjør plassen verdt å besøke. Inne er det tang som henger fra taket, en haifigur som hopper over isdisken og masse farger.

Uteserveringen er så sommerlig som du får den. Det er fargerike stoler, surfebrett-bord og skikkelig beach vibes med sand på bakken og høye palmetrær - man får rett og slett et kortreist sydenbesøk!

Psst! Er du glad i tropiske vibes? Da bør du teste ut tikibaren Aku-Aku på løkka.

Selv om marinaen ligger like ved hovedveien, plages man ikke av noe særlig støy. Beliggenheten langs fjorden og den fargerike uteserveringen gjør at man forsvinner inn i teamet. Her er også hunder velkomne og man kan bestille hundesnacks fra menyen.

Godt utvalg av mat og drikke

Marinaen er et fint sted for å ta noen glass og spise et måltid. På menyen kan du velge mellom burger, pizza, salat og skalldyr. Vi gikk for deres Chefs burger til 236 kroner og en pizza Picante til 204 kroner. Maten stod til forventningene og kjennes perfekt på uteserveringen langs fjorden.

På drikkemenyen finner du hvitvin, rødvin, rosé, bobler, øl, cider og cocktails. Vi bestemte oss for et glass av ølen Big Wave (125 kr) og mocktailen Raspberry Kiss (105 kr).

Mocktailen var dessverre ikke like frisk og god som undertegnede hadde håpet på. Den hadde litt for sterk sirupsmak som gjorde at den smakte kunstig, og uten noe garnityr mistet den litt av den sommerlige effekten.

Psst! Er du på utkikk etter flere hyggelige uteserveringer? Sjekk ut vår komplette liste for uteserveringer i Oslo.

Leie av SUP, surfebrett og badstu

Kongen Marina tilrettelegger for flere opplevelser ved, i og på fjorden. Her kan du leie wakeboard, stand-up paddleboard, surfebrett, vannski og kajakk. Dagslån for de forskjellige aktivitetene koster fra 400 - 600 kroner. Flere av aktivitetene har også timeslån som er fra 100 - 200 kroner.

De har også gjestehavn for de som kommer innom med egen båt. Da kan man også leie tube helt gratis!

Marinaen har også en badstue til leie. Denne perlen av en sauna har panoramautsikt over Frognerkilen, og bør testes ut sammen med vennegjengen. Det er en helårsbadstue som kan nytes året rundt.

Psst! Er du glad i badstuer vil du digge denne oversikten over badstuflåter i Oslo!

📍Frognerstranda 4