Julegavetips i Oslo

Tekst: Lene Myrum Haugen

Endelig er det desember og på tide å starte for fullt med årets julegavejakt. Vi har i den anledning samlet både gamle og nye opplever og ting du finner i Oslo. 

Disse gavene mener vi er gode kandidater til å ligge under åretsjuletre. Her finner du gaver til store og små som er glad i byen vår.

Psst! Lurer du på hvordan du skal komme i julestemning før handelen starter? Da kan vi anbefale å sjekk ut vår artikkel om Julesteming i Oslo.



Unik julepynt, rabattbok og kafékos

Xmas Circus - Unike julekuler

Kjenner du noen som er litt ekstra glad i spesiell julepynt? Xmas Circus er en ordentlig glitrende julebutikk som selger julekuler litt utenom det vanlige. Hva med en enhjørning, donut eller veskehund til treet? Her finner du det største og mest unike utvalgte av julekuler i byen. Dette spesielle julesirkuset finner du på kjøpegaten inne på Aker Brygge.

📍Bryggegata

Lysløypa 2022 - Oslobok

Har du en i livet ditt som er opptatt av miljø og er glad i å utforske byen? Denne boka er en guide til bærekraftige steder i Oslo, og med en haug av rabatter til disse stedene! Boka blir beskrevet som en følgesvenn og guide til en mer bærekraftig by. Det er en god del kaféer, spisesteder og vintage butikker på listen, men også aktiviteter som Oslo Klatrepark og Oslo Badstueforening. Boken koster 299 kroner og kan kjøpes på utvalg av kaféer, blant annet Handwerk Botaniske eller på Lysløypas egen nettside.

Gavekort på en av Oslos koseligste kaféer

Mange i Oslo er glad i å ta seg både kaffe og en godbit ute på kafé. Vi mener det er fint å støtte din lokale kafé, samtidig som du kan glede noen andre! Mange kaféer i byen har gavekort, her er det bare å spørre din lokale favoritt. Dette er gave som garantert vil gi glede i hverdagen. Om du fortsatt er usikker på hvor du skal kjøpe ifra, kan du jo alltids sjekke ut vår oversikt over Oslos koseligste kaféer.

Oslo Brewing Company - lokalt øl 

Hva med å gi litt lokalt øl? Oslo Brewing Company brygger noe for enhver smak! De har blant annet skapt en juleøl til ribbemiddagen kalt Christmas Amber, og en til pinnekjøtt som heter Holiday Session. Om du vil gi noe til en som liker litt mer eksperimentell øl kan vi anbefale Multekrem 2021, som er en milkshake IPA! I fjor var dette en overraskende favoritt blant lokalt julebrygg i 2020, og vi har troen på at åres øl er like deilig. De har også flere typer som ikke er julerealterte, så her finner du noe for enhver smak. 

Øl fra Oslo Brewing Company finner du på Gulating, Vinmonopolet og utvalgte matbutikker. En komplett liste over utsalgssteder finner du på nettsiden deres.

Euphoria Jewelry - enestående gavebutikk

Denne butikken er en liten perle av en gavebutikk i sentrum! Her har de har en god del smykker, slik navnet tilsier, men også gjenbrukbare flasker og matbokser, duftlys, vesker, artige bøker, votter og luer. Du finner altså mye spennende her! Smykkeutvalget er ganske stort, og du finner blant annet merket Maanesten, som mange har blitt glad i. Så om du trenger noe til en venn, eller bare til finne ting til din egen ønskeliste, er denne butikken verdt et besøk.

📍Øvre Slottsgate 18-20

Osloaktiviteter verdt å gi bort 

Kongen Marina Sauna

Dette er etter vår mening Oslos kuleste sauna, formet som en stor glasskuppel. Her er det gode bademuligheter og valgfrihet til å spille egen musikk inne i badstua! Hit kan du komme både vinter som sommer, men det er nok ekstra tøft å besøke den når det er kaldt ute. I tillegg er det vesentlig billigere enn de fleste andre alternativene i Oslo, når man vil leie hele badstuen for seg selv.

Psst! Ord. pris er 1.650 kroner, men som leser av Mer av Oslo får du 20% avslag. KODE: KMS20

📍Frognerstranda 4

Kollensvevet: Zipline

Vil du gi bort et ordentlig adrenalinrush? Kollensvevet har blitt en velkjent zipline, og med utsikt over byen er det en opplevelse man sent glemmer. Ziplinen starter i toppen av hoppetårnet og er hele 361 meter lang! Med et gavekort hit, gir du en spennende opplevelse litt utenom det vanlige. Svevet har naturlig nok vinterstengt, men allerede i slutten av mars 2022 åpner de opp igjen for ivrige gjester. Gavekort får du kjøpt på Kollensvevet sin nettside.

📍Kongeveien 5

Bålpanne på Grefsenkollen

I fjor opplevde vi selv en dag med bålpanne på Grefsenkollen, og gjengen ble mildt sagt imponert over opplegget. Dette er en aktivitet som passer for  både familien og vennegjengen. Denne opplevelsen krever lite, men gir mye samhold. Her får du servert eplegløgg, spekemat og viltgryte rundt en varm bålpanne. Ikke minst har du en utsikt utover den flotte byen vår. Dette er en fin måte å være utendørs sammen, men også noe som passer alle. Bålpanne reserverer du via Grefsenkollen Restaurant.

📍Grefsenkollveien 100