Bålpanne på Grefsenkollen

[Sponset opplevelse]
Av
Kristina Brekke / Video: Gabriel A. Viola / Foto: Celina Bergdahl

Hva sier du til eplegløgg, spekemat og viltgryte servert rundt en bålpanne i solnedgang, med kanskje Oslos beste utsikt?

Under den sosiale nedstengning måtte Grefsenkollen restaurant tenke nytt på hvordan de kunne samle kundene sine igjen. Svaret ble å lage fem “utsiktsøyer” der det var mulighet til å samles i godt selskap med en helt magisk utsikt. Dette skulle vise seg å bli en stor  suksess, og vi har sjekket ut hvorfor du burde ta turen opp til denne utsiktsperla.



WOW

Ingenting slår norsk natur, bållukt og nydelig utsikt, som er nettopp det Grefsenkollen tilbyr. Da vi ankom Grefsenkollen ble vi møtt av en hyggelig betjening som viste oss til vår  bålpanne. Vi booket bålpanne kl. 14.30, som kan anbefales om du ønsker å få med deg en utrolig fin solnedgang. 

Hver bålpanne går under navnet “utsiktsøy”, noe som er veldig forståelig. Bålpannen er plassert i sentrum av en sittegruppe med gode puter og saueskinn. Da vi satte oss ned gnistret det allerede godt i bålet. Utsikten du ser fra sittegruppen er helt utsøkt og du ser så og si hele Oslo, fra Holmenkollen til utover Oslofjorden. 

Atmosfæren er livlig og god, og man kan høre latter og gode samtaler rundt hver eneste bålpanne. Snøen har lagt seg godt, og trærne har fått et fint lag med snø over seg. Det tilbys både små og store “utsiktsøyer”, alt etter kohortens størrelse. Rundt hver sittegruppe er det enkelt å holde avstand, som gjør dette til et godt koronavennlig alternativ.

Over til maten

Grefsenkollen serverer en fast meny hver dag. Skulle du ha allergier eller ønsker vegetar har dem også alternativer for dette. 

Det første vi ble servert var en hjemmelaget eplegløgg med en tilbehørsmiks av eplebiter, mandler og rosiner. På et stort trefat ble de stilige trekoppene og tilbehørmiksen servert, mens eplegløggen ble hengt på en krok over bålpannen for å holde på varmen. En fin detalj som også gjør selve opplevelsen med bålpanna mer levende. Ikke bare gav eplegløggen fra seg varme, men også en utrolig god lukt.

Ingenting minner mer om Norge enn spekeskinke, fennikelsalami, fenalår og Rørosflatbrød, og det var nettopp dette vi fikk servert som forrett. Smaker som både er utrolig gode sammen og som passer omgivelsene rundt. Med bålkos hører også marshmallows til. Vi fikk servert hjemmelaget marshmallows som bokstavelig talt smeltet på tunga. 

Prikken over i`en var viltgryta som ble servert til slutt. For den var bare vilt god! Smaken, atmosfæren, alt passet bare så bra sammen. Viltgryta ble også hengt på en krok over bålpanna for å holde varmen. På grunn av den rause mengden man fikk, var det mulighet for en ekstra porsjon for dem som ønsket det, og da var det jo veldig greit at gryta holdt på varmen. 

Vi sitter igjen mette og gode etter en matopplevelse utenom det vanlige. Grefsenkollen har virkelig klart å kombinere smak og omgivelse. Noe som gjorde hele ettermiddagen til en fin opplevelse.  


Slik startet det

Grefsenkollen startet med bålpannetilbudet i november. Målet var å lage et alternativ som gjorde at folk kunne møte sine kjente og kjære, på en trygg måte. De startet opp med fem bålpanner, med åpningstider kun i helgene. Etterhvert ble etterspørselen så stor at tilbudet ble utvidet med to nye bålpanner og åpningstider hver dag.

Ønsker du å booke en bålpanne kan det gjøres via Grefsenkollen Restaurant. Det gjennomføres tre runder med bålpanne hver dag. Kl 12, kl 14:30 og siste runde kl 17, som også er det mest populære tidspunktet. Som sagt er etterspørselen stor, og det spesielt i helgene, så det anbefales å være ute i god tid. 

Så trenger du et pusterom fra den travle oslohverdagen kan vi absolutt anbefale å ta en tur opp til dette spennende konseptet på Grefsenkollen.

📍Grefsenkollveien 100