Julestemning i Oslo

Tekst & foto: Kristina Brekke

Jula nærmer seg med stormskritt og om få dager inntar vi desember. Førjulstiden i hovedstaden er noe helt eget, og vi har plukket ut juleaktivitetene som du burde få med deg! 

Kanskje har du allerede besøkt Jul i Vinterland, eller aner du ikke hvor du får tak i byens beste kakao? Desembermåneden er fylt av hygge og kos, med nye eller gamle venner. Derfor har vi laget en juleguide i Oslo som gjøre det litt enklere for deg å finne de beste aktivitetene!

Julegrantenning

Det blir ingen jul før julegrana er tent. Søndag 28. november klokken 17 tennes lysene på Universitetsplassen. Befinner du deg ikke på Karl Johan på det tidspunktet, arrangeres det også julegrantenninger på Grünerløkka og Tøyen Torg. Vi anbefaler å sjekke ut om din bydelen arrangerer egen julegrantenning! 

📍Karl Johans gate 47

Juledekorasjoner

Apropos julegran og julelys! Juledekorasjoner har blitt en stor hit i hovedstaden og med årene har dekorasjonene bare blitt større og større. Til tross for høye strømpriser holder ikke Oslo igjen på julelysene. Utenfor Glassmagasinet, Steen og Strøm og Byporten er veggene fulle av julelys. En tur langs Karl Johans gate, Torggata eller under stjernehimmelen i Spikersuppa kan også anbefales om du ønsker å se nydelig julelys hengende over gata! 

Julebutikker

Dersom juledekorasjonene ikke var nok, har julegenserbutikken SillySanta åpnet en Pop-up butikk på Oslo City. Her kan du finne de morsomste julegenserne som virkelig får kollegaene på jobben til å le! Så om du fremdeles ikke har en egen julegenser, vil ha en ny eller trenger en gøy julegave, kan det være verdt en tur innom.

📍Stenersgata 1

Er du ikke i det humøret kan det reisende julesirkuset på Aker Brygge falle mer i smak. Pop-up julebutikken Xmas Circus tilbyr alt av juledekorasjoner du kan ønske deg, og de holder åpent helt til 24. desember!  

📍Aker Brygge

Sist, men ikke minst, må vi også nevne butikken som virkelig tiltrekker øyet i desembermåneden. Utstillingsvinduene til Frogner Special er fylt av julelys, juledekor og juletrær, og likedan er det på innsiden av butikken. I tillegg til en god dose julestemning kan Frogner Special tilby et stort utvalg norske og utenlandske oster, hjemmelagde paier, delikatesser, norsk og utenlandsk kjøtt og deilige klassiske matretter laget på huset.   

📍Bygdøy Allé 56

Skøyter og ski

Gradestokken synker og kulden har inntatt Oslo, men noe snø i nærmeste fremtid er vanskelig å spå. Derfor kan ski i marka brått bli vanskelig, men skøyter er fortsatt mulig! Kunstisanleggene i Oslo som er åpne for publikum per dags dato er Ullern, Bergbanen og Gressbanen. Førstkommende fredag eller lørdag vil det også bli mulighet å stå på skøyter i Spikersuppa. Hvis du fremdeles har et behov for å stå på ski kan du trøste deg med at SNØ holder åpent hele året! Her kan du både stå på langrenn, alpint, freeski og snowboard. Og dersom innendørs klatring har blitt for lett, er isklatring også en mulighet her.  

📍Snøfonna 1

Julemarkeder 

Er du på utkikk etter søte, små dorullnisser, hjemmestrikkede luer eller nydelige juledekorasjoner? Da finnes det utallige julemarkeder du kan besøke i løpet av adventstiden. Vi har besøk to av dem, men er du interessert i flere kan du sjekke ut denne artikkelen til Avisa Oslo eller Visit Oslo sin liste med julemarkeder.

Jul i Vinterland

Allerede fra 13. november og frem til 2. januar holder Jul i Vinterland åpent. Julemarkedet midt på Spikersuppa langs Karl Johan har blitt en årlig tradisjon for mange. Her er det rigget opp en hel handlegate med salg av gaver, mat, klær, leker og mye mer. Dette er et familievennlig julemarked som bugner av julestemning! 

📍Karl Johans gate

Julemarked på Youngstorget

Midt i Torggata er det satt opp fem store julepyntede lavvoer som er satt sammen til et stort innendørs julemarked. Her finner du alt du måtte ønske deg til jul. Julemarkedet byr nemlig på et rikt og mangfoldig utvalg både på julegaver og kortreist mat. Julemarkedet på Youngstorget holder åpent til og med 21. desember. Her bør du ta turen for julestemning på sitt beste!

📍Youngstorget

Noe å varme seg på!

Innimellom julegavehandelen kan det være greit å ha noe å varme seg på. Vi har tidligere skrevet om både Oslos koseligste kaféer og Oslos beste kakao, hva med å prøve noen av disse stedene? Visste du at Oslo har Norges eneste kakao-bar? Cocoa er verdt et besøk i en travel førjulstid!  

God førjulstid fra alle oss i Mer av Oslo! 🎅🏼🎄🎁