Frysja Delikatesser og Vinbar: Skjult perle utenfor sentrum

Tekst & foto: Lene Myrum Haugen

Vil du ha en kveld full av store og små mat- og vin-gleder bør du ta turen til denne restauranten i Oslo. 

Frysja Delikatesser og Vinbar åpnet dørene denne sommeren, og er et nabolagssted du ikke bør overse. Vi har smakt oss gjennom menyen.

Psst! Har du sett videoen vi har delt om Frysja Delikatesser og Vinbar på TikTok?



Alt ser spennende ut

Det er full fart fra det øyeblikket vi går inn inngangsdøra. Personalet er ivrige og involverte fra første stund ved vårt besøk, men det føles samtidig naturlig og ikke påtrengende. De gjør alt for å gi deg en minneverdig kveld, og vi ser stadig at personalet setter seg ned ved bord for å forklare og prate med gjester som ønsker det.

Stedet åpnet dørene i sommer, og er et av flere nybygg på Frysja. Nå og frem til jul samarbeider de med folka bak Babbo, som tidligere har hatt et av byens aller beste bakerier. 

Vi får anbefalinger fra både kokk og sommelier, og det går i dansk og norsk her. Menyen kommer på en stor tavle de tar med fra bord til bord, intent mer og intet mindre. Stemningen er deilig, avslappet og hyggelig. Alt ser spennende ut, så vi ber dem servere noe de anbefaler, og gjerne litt forskjellig.

Menyen er delt opp i to, småretter, som de kaller snacks og større retter som de kaller dishes. Ved vårt besøk blir det litt av begge deler.

Verdt hver eneste krone

Når de første tre smårettene er på bordet, kommer det raskt et “wow” fra andre siden av bordet. 

Vi må nesten starte med brødet, som her er et lite hjemmelaget surdeigsbrød dynketknet i hvitløk og smør til 80 kroner. Hvitløksbrødet var en smaksbombe, og sammen med burrata var dette er fulltreffer verdt hver eneste krone. 

Burrata sto ikke på menyen alene, men vi tror dette vanligvis er en del av cheese n’ crackers til 80 kroner. På bordet kom også en slags spekeskinke med noen små syltede blomkålbuketter, denne kostet 140 kroner og falt i smak hos oss.

Vi ba om en liten østers med tomat, som kostet 40 kroner. Den var god, selv om den ikke var like smakfull som de andre rettene.

Gjennom kvelden og de ulike rettene, kom sommelieren med passende vintips. Vi fikk smake på ulike sorter og det hele endte i noe vi begge var veldig fornøyde med. 

Vinen vi fikk ligger alle på rundt 150 kroner per glass, som vi syns er en veldig god pris i forhold til vinopplevelsen vi hadde.

Ulike hjemmelagde delikatesser

Videre smakte vi på flere av deres dishes, som er litt større retter. Her hadde vi grillet gresskar, tartar og grønnkål, før vi endte kvelden med litt pasta og dessert. 

Det grillede gresskaret (140 kr) var spennende, men ikke kveldens favoritt.. Tartaren var derimot en innertier, med nøtter som ga retten mer tyggemotstand og løftet kjøttet (145 kr). Dette er noe vi gjerne kunne spist igjen.

Etter hvert kom det også grønnkål på bordet, men som falt litt i skyggen til de andre rettene. God smak, men føltes ikke så spesielt. Denne kostet 140 kroner, som vi syns var litt i meste laget.

Så var det tid for den hjemmelagde pastaen! Vi fikk tagliatelle med kamskjell-saus til 220 kroner og gnocchi med grønnkål pesto og brent sitron til 200 kroner. 

Gnocchien ble bordets favoritt. Blandingen av grønnkålpesto, sitron og parmesan var deilig, og noe vi ikke hadde hatt før. Tagliatellen var også god, men vi foretrekker nok litt tykkere pastasaus, men dette er egen preferanse.

Vi avsluttet den hyggelige kvelden med dessertene tiramisu til 100 kroner og créme brûlée til samme pris. Sistnevnte var en litt uvant versjon, uten det brente sukkeret på toppen. Den var en helt myk dessert med god smak. 

Når tiramisuen ankom bordet var det et ordentlig høyt stykke med kake, som virkelig levde opp til sitt rykte. En perfekt avslutning på besøket.

Middag, snacks eller vin utenfor sentrum

Om du vil ha middag, litt snacks eller bare noe god vin bør du sjekke ut stedet. De ansatte er veldig involvert og engasjerte, og gjør alt for å gi gjestene en god opplevelse. Vi mener at det er verdt en tur fra sentrum og opp bare for å besøke dem. Det går buss fra sentrum til Frysja. 

Stedet bærer preg av å være i et nybygget område, og på ene siden ser vi rett ut til et byggeprosjekt. Uansett har de gjort det stilrent og hyggelig inne på Deli’en, med en åpen løsning der du har god sikt til både kjøkken og bar. 

Det er på mange måter blitt en hyggelig nabolagsrestaurant. Til sommeren håper vi at det blir en liten uteservering på plassen foran!

Frysja ligger ved Kjelsås og nærme Maridalsvannet. Området er ikke kjent for de største restaurantene, men de siste årene har det fått flere spisesteder. Rett ved finner du kaféen Pitstop som vi har besøk tidligere

Nå er folkene bak Babbo også involvert i Pitstop. Det ligger nært Frysja Deli, og vi antar at det er noen av de samme driverne på disse stedene som Babbo nå jobber med. Dette resulterer bare i at det er mye godt å spise på Frysja, så vi klager ikke.

Frysja Delikatesser og Vinbar har åpent fra klokken 15 til 23 onsdag til lørdag, og klokken 15 til 22 på søndager.

📍Frysjaveien 42