Pauls Boutique: Hip hop- og cocktailbar

Pauls Boutique: nyåpnet i Folkepassasjen!

Tekst & foto: Jacqueline Umutoni

Den populære baren stengte i 2021, men har igjen åpnet dørene i Folkepassasjen i sentrum. Nye lokaler, men samme fokus: digge drinker og god hip hop-musikk! 

Vi har tatt turen innom baren til bartenderen Pål Bagge Skar, fra tv-showet Første Date.

Psst! Har du sett videoen vi har delt om Pauls Boutique på TikTok?



Hip hop på vinyl 

I syv år befant baren seg på Aleksander Kiellands plass og fikk et godt rykte, til de måtte stenge på grunn av pandemien. Pauls Boutique er faktisk ikke oppkalt etter eieren Pål, selv om det er veldig påfallende, men etter albumet til den kjente rappegruppa Beastie Boys med samme navn. 

Lokalet er i andre etasje over restauranten Glør, så det var litt vanskelig å finne frem første gang. Til gjengjeld er det store vinduer med utsikt til passasjen, hvilket gjør at stedet oppleves større enn det er. 

Innerst i rommet har man DJ-boothen sammen et godt utvalg av vinylplater. Det er hip hop sjangeren som dominerer og helst kun på vinyl. 

Hvis man er sulten kan det bestilles mat fra Glør i underetasjen, som det er lov å nyte i baren sammen med en cocktail. De har flere spennende småretter og tre hovedretter.

Cocktail inspirert fra serien Første Date 

Når eieren er en kjent tv-bartender, er det ikke rart hvis man har litt ekstra forventninger til cocktailene deres. Det hadde i alle fall vi da vi dro innom, og det er ingen tvil om at de vet hva de driver med.

Menyen består av klassiske cocktail, men også et utvalg av husets cocktails. Pina Colada (142 kr), Dama di (146 kr), Panda Lion (148 kr), Kiss on the first date (144 kr) og Berry Haze (144 kr). De har også en mocktail, Mock the Knife (84 kr). 

De legger mye vekt på og er opptatt av råvarene til cocktailene. Noen krever dager med forberedelser, som deres Pina Colada. Denne skiller seg fra den klassiske varianten da den ikke er hvit i fargen, men heller blank. Helt blank, men skal være like kremet ha en fyldig smak av kokos.

Vi måtte prøve oss på drinken Kiss on the first date, en referanse til serien selvfølgelig. Dette er en bourbon-drink med kirsebærlikør. Virkelig verdt å prøve, men den er intens i smaken på grunn av bourbon, så noe bitter for undertegnede. Men alt i alt en god drink å sippe på! 

Vi prøvde oss også på Dama di, som er laget med gin og nektarinpuré. Puréen er hjemmelaget og blandet godt med gin. Drinken var mer sur enn søt, som passet perfekt. Den hadde noe fylde fra puréen, og smaken av gin kom godt frem.

Bransjebrønsj hver søndag

På søndager til utradisjonelle brunsjtider (kl. 18 til 02) kan man få brunsj og drikke til en hyggelig pris. 

Dette er en “brunsj” for alle som ønsker, men de utradisjonelle tidene kommer av at de som arbeider i service og utelivsbransjen også skal få mulighet til å bli servert en sen brunsj.  

Du kan blant annet få servert en Chicken and waffle til 175 kroner eller Ribbs til 255 kroner, fra Glør. Er du tørst selges en halvliter med Frydenlund til 80 kroner og en Bloody Mary til 105 kroner. Billig! 

Tanken er at dette skal være et sted for alle og med gode kulturelle tilbud, som for eksempel boklanseringer. De deler informasjon om slike arrangementer på sin Instagram og Facebook.

Baren er åpen fra kl. 17 til 01 fra onsdag til fredag. Lørdag åpner de kl. 19 og stenger ikke før 03, og søndager er det åpent fra kl 18 til 02. 

📍Storgata 21