Chowk: Indisk street food på Tøyen Torg

Filmplakater som setter stemningen.

Tekst & bilder: Jessica Rahimi

I India er det på torget at de mange gode smakene møter hverandre, og nå kan du oppleve det på Tøyen i Oslo.

Den indiske restauranten Chowk har tatt på seg oppgaven av å gjenskape den autentiske følelsen fra indisk street food, og vi har vært og smakt.

Psst! Har du sett videoen vi har delt om Chowk på TikTok?



Et innblikk i indisk kultur

Fargen rosa er et gjennomgående tema på Chowk, som åpnet i sommer. Du legger kanskje ikke merke til det ved første øyekast, men både menyen, hyllene, skilleveggene og ikke minst selve logoen har denne fargen – med andre ord, godt gjennomtenkt.

Lokalet oppleves koselig og intimt. Vi satt nærmest på samme bord som nabogjestene, men det opplevdes absolutt ikke som et problem. Her er det nemlig om å gjøre å komme seg lengst mulig vekk fra den norske kulturen.

Over høyttalerne høres indiske tone, og har du vært innom de mest kjente Bollywood-filmene kjenner du nok igjen en sang eller to. På veggene er det  filmplakater med kjente indiske fjes og skuespillere.

Vibbene fra India er altså uunngåelige. I alle kriker og kroker finnes et tegn til India og de mange indiske kulturene. Hyllene er fylt med blant annet figurer og armbånd, alle med en baktanke. Vi kommer tilbake til dette i slutten av artikkelen.

Godt vegetarutvalg og indisk øl

Menyen har flere kjente indiske retter, og består blant annet fire lammeretter og seks med kylling, samt to sjømat- og biffretter. Vi var også veldig fornøyd med at de hadde hele ni vegetarretter å velge mellom. 

Gatematen i India er ifølge Chowk et viktig aspekt av matkulturen. Derfor har de i tillegg til et utvalg av større retter også tolv forretter som er vanlig street food i India. Disse ligger mellom 109 og 159 kroner.

Vi testet ut de to vegetarrettene Saag Paneer (209 kr) og Paneer Tikka (239 kr). Førstnevnte er i menyen beskrevet som cottage cheese i en kremaktig spinatsaus, en rett vi var storfornøyde med. Store mengder mat, med ris og spinatgryten. Man får valget mellom sterk, medium og mild, så det kan tilpasses etter behov.

Rett nummer to kom også i en stor porsjon, og er indisk ost marinert i yoghurt, hvitløk og ingefær, grillet i tandoor-ovn. Selv om vi ikke hadde mye å sammenligne denne retten med, var den litt for tørr for vår del, men den kom med en godt krydret saus på siden.

Vi gikk også for hvitløksbrød til 46 kroner, og fikk da tre halve naan, med en god mengde hvitløk og smør på.

På siden bestilte vi også to indiske øl. Kingfisher (139 kr) etter anbefaling av servitøren og Bombay Bicycle Ipa (109 kr), som begge skapte gode smakskombinasjoner til maten. 

Kingfisher var til vår store overraskelse et mye større glass enn vi hadde tenkt oss, så den kunne vi nok delt på to. Den var på 0,65L, mens Bombay Bicycle Ipa var 0,33L. Det var også et utvalg av vin, cocktails, fatøl og Desi Drink, fruktige drikker som Mango Lassi.

Chowk = Torg

Det vi kjenner som et torg, er ganske mye mer i India, for der er det nemlig et knutepunkt hvor flere hverdagslige faktorer møtes. 

Som de selv så fint skriver på nettsiden, «Knutepunktet som binder veier, mennesker, smaker, lyder, alt, sammen til et harmonisk samspill. Det perfekte kaos.» For ordet Chowk betyr akkurat det, torg.

Det er familien Singh som står bak Chowk. De har siden 1982 åpnet flere indiske restauranter i Oslo, deriblant Masala Politics og New Delhi som vi har besøkt tidligere.

Husker du armbåndene vi nevnte? Da vi fikk takket for maten, hadde en av de personelle sett vår beundring av detaljene i hylla, og tilbød oss to armbånd hver, som vi gledelig tok imot. «Alle unge kvinner i India har sånne armbånd» la han til.

Her hadde vi en super opplevelse, og vi tar gjerne turen innom igjen. Ser du etter en litt utradisjonell og intim date-opplevelse kan dette være midt i blinken. 

Restauranten holder åpent tirsdag til søndag fra klokken 14-22.

📍Økernveien 9