New Delhi: Herlig helaften med ‘Chef’s Table’

Vi har vært på en smaksopplevelser litt utenom det vanlige på New Dehli.

[Sponset mat]

Tekst & foto: Taran Hofvind

I flotte moderne lokaler, rett ved vannkanten på Tjuvholmen, finner du en av Oslos beste indiske restauranter. Her kan du nyte alt fra en rask lunsj til en helaften med ni retters middag. De serverer både klassisk, tradisjonsrik indisk mat og spennende retter med en moderne vri.

Er du ute etter en matopplevelse litt utenom det vanlige? Da anbefaler vi å prøve New Delhis Chef’s Table. Denne opplevelsen er en skikkelig indisk helaften som tar med smaksløkene dine på en fantastisk reise gjennom det indiske kjøkken. Her skulle vi gjennom mye godt, så det passet bra at vi kom skikkelig sultne!



Ni retters helaften

Chef’s table er en helt unik meny av den prisvinnende og anerkjente kokken Umashankar Ghanshyam Verma, bestående av hele ni retter. Fem forretter, tre hovedretter og til slutt, dessert. Det er også mulig å få vegetaralternativer til alle rettene.

Det hele starter friskt og lett med søtt og salt, og er virkelig en glede for øyet, nemlig Amuse Bouche. Det er en appetittvekker som kommer før forrettene, og er fransk for «munn-glede».. Deretter fikk vi servert noen av de beste rekene undertegnede har smakt, Tellicherry Pepper med hvitkløksreker, i en kremet saus. Helt nydelig! Foreløpig er styrke ingen utfordring, men neste forrett har en litt mer autoritet. Et perfekt stekt stykke laks og en smakseksplosjon. Dette er også en signaturrett hos New Delhi.

Neste ut var Tandoori med lammekotelett og mynteyoghurt. Denne får tankene over på den kommende høytiden, og er fristende å bytte ut pinnekjøttet med til jul! Femte og siste forrett er en mør og smaksrik Green garlic chicken, kyllingbryst sprinklet med hvitløkskrydder og salt.

Tre ulike currys og skikkelig digg naan

Etter denne imponerende rekken med forretter er det klart for hovedrett. Vi fikk tre ulike currys, som deles. Disse tre er Butter Chicken, Lamb Rogan Josh, og Palak Paneer. Altså en med kylling, en med lam og sistnevnte er vegetar med osten paneer i en spinatsaus.

Til hovedrettene serveres det ris og selvfølgelig naan. Og naan er de virkelig gode på. Som en avslutnig på denne festen av et måltid, fikk vi en dessert det ikke er tvil om at må nytes igjen. Det var en mango- og kokossorbet med fersk frukt. I tillegg toppet de det hele med flytende nitrogen, som tok opplevelsen til nye høyder og var veldig stilig.

Denne menyen kan være perfekt for julebord med vennegjengen, en anledning som må feires, eller en ekstra spesiell date med din kjære. Uten vinpakke koster Chef’s Table 999 kroner, og med vinpakke 1699 kroner.

Psst! Nylig lanserte de også en helt ny ‘Chef Max Menu’. Litt dyrere, men som også kan være et spennende alternativ.

Avslappet og eksklusivt

New Delhi har servert indisk mat i hjertet av Oslo i mange år, og har lenge være en indisk favoritt for mange. I 2018  flyttet de til nye fine og eksklusive lokaler på Tjuvholmen. Med flyttingen oppdaterte de og modernisert menyen. Nå tilbyr de både lunsj, middag, og mer fine dining-alternativer som ‘Tasting meny’ og vår favoritt, ‘Chef's table’. 

De har et stort utvalg retter, så her bør det finnes noe for alle. På menyen finner du klassiske tandooriretter, og selvfølgelig favoritterne Butter Chicken og Chicken Tikka Masala. Blant hovedrettene tilbyr de også et godt utvalg vegetarvarianter, og du kan også få veganske, gluten- og laktosefrie alternativer. Prisen på hovedrettene ligger mellom to til trehundre kroner.

Vi anbefaler også å ta en titt på forrettene. Der finner du mye spennende! Forrettene er ulik type indisk street food. Her har de spennende retter som Chicken Lollipop eller Okra Fries. Forrettene koster fra 99 kroner til 169 kroner.

Nylig har de også fått en egen lunsjmeny, som de serverer mandag til torsdag fra kl. 11 til 14.30. Da kan du blant annet nyte en Butter Chicken Burger eller en deilig Lamb Naan Sandwich. Vi testet nylig den nye burgeren til lunsj, og dette var en kreativ variant som smakte veldig godt!

De har åpent mandag til torsdag klokken 11-23, fredag til lørdag klokken 11-24 og søndag klokken 11-22.

📍Tjuvholmen allé 2