Dæl: Unike og friske cocktails

Dæl: en liten bar med et godt utvalg

[Stengt permanent]

Tekst & foto: Jacqueline Umutoni

Midt mellom travle Grunerløkka og Carl Berner finner man den moderne og avslappende cocktailbaren, Dæl. Eieren Jonas Junge, vant bartender-NM i 2018, så dette skal være en nabolagsperle man visstnok ikke burde gå glipp av!

Den lille baren er plassert mellom restauranten Hot Shop og Art Bar. Vi tok turen og fikk smake smakfulle og spennende drinker, som vi koste oss veldig med.



Moderne og intimt 

Inne er interiøret moderne og industrielt. Med mørke møbler og dempet belysning kjennes det intimt og behagelig. De har utnyttet størrelsen ved å ha sitteplasser langs veggene og godt med plasser rundt baren.

Baren er plassert midt i rommet og er utformet som et stort langbord. Her sitter man tett på hverandre og har bartenderne like ved, noe som kan minne om en ‘chefs table’.

På langbordet er det flere små kraner og vi spurte selvfølgelig hva som kom ut av de. Bartenderen svarte med et smil at det kun er vann. Det var tydelig at vi ikke var de første som hadde spurt. Et artig konsept. 

unikE og FriskE cocktails 

Denne gangen ble det cocktailene Beetnik med rødbet akevitt og Tarra Squad med kaldtbrygget kaffe vi ønsket å prøve oss på. Begge er husets cocktails og er blant de mest populære drinkene deres. 

Den sterke rødfargen gjør Beetnik (155 kr) til en spennende og innbydende drink. Den var mer søt enn sur, selv om man kjente noe syrlighet. Den er laget på blant annet rødbetakevitt, earl grey te og hibiskus. Artige elementer som skapte en frisk drink. 

Tarra Squad (158 kr) bestod av gin, kaffe, yuzu, sitron og sukker, og det er ingen tvil om at det er kaffe i cocktailen. Sitronen gjør den litt sur, men den avsluttende smaken er helt klart kaffe. En smakfull drink. 

De lager også klassiske drinker som for eksempel Amaretto sour (155 kr) og Hvit negroni (152 kr).

God stemning og vin på tapp 

Dæl er hovedsakelig en cocktailbar, men tilbyr også annen drikke. De har et godt utvalg av rødt, hvit- og oransjevin. Det meste selges på flaske, men de har også flere på glass, og da startet prisen på 145 kroner. 

Du kan også få et glass på tapp med både rød og hvit. De selger ikke mat, men dersom du vil ha nøtter eller oliven til drikken kan det kjøpes for 45 kroner. 

Utenfor har de satt opp puter og pledd til sitteplassene sine, og de har også varmelamper til de kalde kveldene. Så det er mulig å nyte drinken sin utenfor uten å fryse for mye. 

Dæl er åpen kl. 17 til 01 fra onsdag til torsdag. Fredag og lørdag åpner de en time før kl. 16 og stenger 01. Søndag, mandag og tirsdag er baren stengt. 

📍Københavngata 18