Masala Politics

Karoline syntes også det var artig med stemmeseddelen man bruker til å bestille mat.

Karoline syntes også det var artig med stemmeseddelen man bruker til å bestille mat.

Av Lene Myrum Haugen

I en litt roligere Karl Johans gate en vanlig åpnet Baljit Singh sin tredje restaurant første nyttårsdag. Fra andre etasje over Svanen kjenner man gode indiske lukter og smaker, fra det spennende nye indiske konseptet Masala Politics.

VALGET ER DITT

Både plassering, utdelt papirhatt og navn er ikke tilfeldig. Restauranten ligger nært Stortinget og fører et politisk tema, ulikt noe annet sted i Oslo. Med kjente politikere fra hele verden på veggene og stemmesedler for å bestille mat, handler opplevelsen om mer enn bare maten.

Når man har satt seg ved bordet får man en papirhatt kalt «the Gandhi cap», slik kongressmedlemmer i India ofte bruker. Restauranten påpeker at det er smaker fra det nord-indiske kjøkken som er mest kjent og populært i Norge, men her er alle distriktene representert.

HELT TULLETE INDISK

Menyen er et politisk program, der de har ordspill på det meste. Man starter selvfølgelig med «startkandidater» (forretter), så over til «hovedkandidater» (hovedretter) før det hele ender med «etterslengere» (dessert). De har også «ungdomsparti» (barnemeny), «fra gata» (street food), og kokkens anbefaling som de kaller «den politisk elite».

På menyen står det klart at alle deres valgkandidater jobber for «Masala til folket!». Styrkenivåene speiler poltikktemaet, med mild (norsk politikk), medium (amerikansk politikk), medium pluss (russisk politikk), sterk (indisk poltikk), og til slutt “Masala Politics” som skal være “tullete” sterk!

Vår stemmeseddel ble fylt med amerikansk og russisk politikk, og vi smakte på et par start- og hovedkandidater. Vi valgte å prøve en av anbefalingene “fra gata” på menyen, Egg kejriwal/Det politiske egg - som ble servert med sopp og en søt crispy myntechutney. Karoline valgte en annen startkandidat, Meen Pollichathu som var laksefilet i bananblad marinert i sørindisk krydder. Vi hadde kanskje litt for høye forventinger til disse, for begge syntes startkandidatene gjerne kunne bydd på sterkere meninger. Altså gjerne litt mer smak og kanskje en egen vri? Spesielt når vi vet hvor god indisk mat vi får på de to andre restaurantene til Baljit Singh.

Dog hadde hovedkandidatene mye mer å by på! Khunbi Ke Kofte fylt med tørket aprikos falt godt i smak hos vegetarianeren ved bordet. Sausen er godt balansert og man skal ikke være for redd for krydderet her, vi tar nok sterkere neste gang. På andre siden av bordet ble hovedkandidaten Prwans Chili Roast, altså kongereker krydret med husets krydder i en semi-saus. Dette var mye mat for pengene og gode smaker!

For de som er interesserte i den retten som nordmenn flest elsker, hørte vi fra nabobordet «Dette er den beste Chicken Tikka Masalaen jeg har smakt, og jeg har smakt mye tikka»! Det var gøy med en helt ny matopplevelse og det overrasker oss ikke om deres indiske mat faller i smak hos de fleste. Godt valg!

📍Karl Johans gate 13