Bettola: Italiensk cocktailbar på løkka

Nyt en drink eller to hos Bettola.

Tekst & foto: Aleksandra Foslie Jentoft

Den gamle og populære klassikeren finner du nederst på Grünerløkka, og vi har endelig tatt turen. 

I det kjente området rett i utkanten av Oslo sentrum, finner du baren som er inspirert av den italienske tradisjonen aperitivo. Her er det både uteservering og flere nydelige sitteplasser inne. 



Kan assosieres med 60-tallet

Vi fikk hakeslipp da vi gikk inn døra. Hos Bettola blir man møtt med en rolig, uformell og koselig atmosfære, med et nydelig interiør som kan minne deg om 60-tallet. Lokalet er stort, så det er plass til både store og små grupper. I tillegg til flotte omgivelser, er det behagelig musikk i bakgrunnen! Her vil du garantert nyte en drink (eller to) avslappet.

Aperitivo betyr “drink-før-måltidet”, og er kjent som et kulturelt ritual fra langt tilbake. En aperitivo er ment for å “åpne” magen før du skal spise, men det er ikke noe i veien for å nyte det også etter maten.

Psst! Lyst på deilig italiensk før eller etter turen på Bettola? Sjekk ut restauranten Trattoria Popolare som ligger rett ved siden av.

Italienske klassikere

På Bettola bestiller du i baren eller via QR-koden ved bordet. Under “choice of the house” prøvde vi Mandarin Sour. En søt drink laget med mandarin likør, sitron og eggehvite. 

Deretter tok vi en titt på signatur cocktailene. Her fant vi Zenzero, en forfriskende drink med ingefær, lime, Martini Fiero og Bacardi Cuatro. Begge drinkene kostet 165 kroner, og vi kunne gjerne bestilt disse igjen! Skulle du ha lyst på klassiske cocktails, vil disse også koste 165 kroner eller mer. Et vinglass og øl ligger på 98-160 kroner.

Ved siden av drinkene testet vi også focacciaen til 79 kroner. Denne var perfekt, spesielt da vi var litt småsultne. Skulle du ønske noe mer, så serveres det også et utvalg av italiensk spekemat og ost til 265 kroner, i tillegg til tartar med margbein og grillet brød til 165 kroner, og fritert fisk til 120 kroner.

Uteservering og første date

Alt i alt vil vi si at dette er et herlig sted med digg mat og drikke. Dersom du vil ta med gjengen eller bare slappe av ute i sola med noe godt ved siden av, så kan vi anbefale denne klassikeren. Det er også flere bord for to, som sammen med atmosfære og fristelser har gjort at cocktailbaren er på listen vår med tips til første date i Oslo.

Bettola har åpent fra søndag til onsdag fra klokken 16-00, torsdag fra 16-01 og fredag til lørdag fra klokken 16-02.

📍 Trondheimsveien 2