Trattoria Popolare: Italiensk på løkka

På Trattoria Popolare får du gode italienske smaker til en snill pris.

Tekst og foto: Kathrine Skjærum

Nederst på Grünerløkka finner du den populære restauranten med solrik uteservering du absolutt burde besøke. 

Trattoria Popolare skiller seg fra byens lignende steder. De er nemlig kjent for å ha Norges største italienske vinkart og deilige pastaretter. Vi tok derfor turen for å smake!

Psst! Har du sett videoen vi har delt om Trattoria Popolare på TikTok?



Snille priser

På menyen hos Trattoria Popolare er det duket for rustikke retter fra Italia. Det er et fint utvalg av både forretter og hovedretter, eller Primi Piatti (mellomrett) og Secondi Piatti (hovedrett), som det står i menyen deres. Prisene ligger mellom 189 - 325 kroner for hovedretter. De serverer blant annet den klassiske Spaghetti al Pommodoro (spagetti i tomatsaus, fersk ost og basilikum), Ravioli di Baccalà Mantecato (Brandade Ravioli med oliven og tomat) og flere spennende pastaretter med fisk, skalldyr og kjøtt.

Vi bestilte Ravioli di Coda di Bue (199 kr), som er oksehaleravioli med spinat og oregano, samt Dagens pasta (189 kr) med  penne pasta i tomatsaus med aubergine. All pastaen på menyen er laget ferskt på huset. Vi prøvde også ut dagens risotto med oksetunge (199 kr). I vente på maten fikk vi deilig brød man kan dyppe i olje. 

Deilig pasta og generøst vinkart

Alle rettene vi bestilte var en del av mellomrettmenyen som er noe mindre enn en hovedrett. Dersom man har god appetitt bør man gå for hovedrettene eller starte med en forrett for å bli ordentlig mett. 

Raviolien og dagens pasta falt veldig i smak hos oss. Begge rettene hadde enkle og gode smaker, og var en grei porsjon som mellomrett. Raviolien var bordets favoritt med deilig, mørt kjøtt og saus som passet godt sammen med foccaciaen. Risottoen ble dessverre litt for salt for vedkommende som spiste den. 

I glasset gikk vi for en nord-italiensk rødvin kalt Barbera d’alba (129 kr) og en Frydenlund pils (98 kr). Hovedvinkartet bestod av over 90 forskjellige rødviner. Hvis man fortsatt ikke fant det man lette etter, har de et spesialvinkart med 20 sider til med forskjellig vin. Så her skal det nok litt til ikke finne en favoritt!

Fin uteservering og lunt lokale

Restauranten har en innbydende, urban uteservering i sommerhalvåret med gode solforhold. Inne er det en lun og god stemning. Det er rustikke møbler, noen planter og hyller på hyller med vinflasker som pynter opp veggene. 

I vinterhalvåret har de to etasjer inne, hvor reservasjoner blir plassert i andre etasje og drop-in og lunsjgjester i første etasje. 

Vi forstår godt hvorfor Trattoria Popolare er populær. De gir en deilig smak av Italia i både glasset og rettene. Prisene gjenspeiler kvaliteten og uteserveringen er plassert midt i bylivet. Åpningstider er mandag kl. 11-21, tirsdag til fredag fra 11-22, lørdag fra 12-22 og søndag fra 12-21.

📍Trondheimsveien 2