Avokadotoast i Oslo

Avokadotoast hos Eckers. Vi har testet fire steder i Oslo som serverer den populære retten!

Tekst & foto: Lene Myrum Haugen,  Maren Mjelstad/redaksjonen

Vi vet at vi ikke er alene om å like den digge og ganske trendy avokadotoasten.

Men akkurat hvor i Oslo finner du det? Vi har laget en liten oversikt og testet fire steder som serverer avokadotoast i byen vår.



Eckers

Vi starter litt utenfor sentrumskjernen, på Ullevål. Kafeen Eckers er en lunsjfavoritt blant flere i Oslo! For det er ikke bare kaffen de får mye skryt for, men et stort utvalg av grønn og fargerik lunsj. 

Til vanlig har de en stor og solrik uteservering man kan nyte mat og drikke på, men ved vårt besøk gjorde regnet at vi satt innendørs. Kafeen har listens billigste avokadotoast til 95 kroner. Denne er toppet med alfaspirer, syltet rødløk, chiliflak, chiafrø og balsamico. 

Når den kommer på bordet, kjenner vi lukten av den syltede rødløken med en gang. Vi er også positivt overrasket over at den relativt store brødskiven er fylt opp med avokado og topping, med tanke på prisen. Grunnet løken og balsamicoen er dette en syrlig toast, så perfekt om du liker det eller vil teste en ny vri.

Blindern er kun to trikkestopp unna, og i tillegg har kafeen 10% studentrabatt på alt.

📍Vestgrensa 2

Oslo Raw

I de freshe lokalene på Frogner slår vi oss ned og bestiller den populære avokadotoasten. Man får en følelse av Paris når man kommer inn og ser de typiske kafestolene, interiøret med falske blomster og inspirerende bilder på veggen. Det er nok ikke rart stedet har blitt populært. 

Men det de serverer er nok et stykke unna den vanlige kaféen i Paris. Her er det fullt fokus på plantebasert mat, og Oslo Raw har avokadotoast som en fast del av menyen.

På et lite fat får vi servert to små skiver med avokado på surdeigsbrød. På toppen er det litt chili, sesamfrø og salt. Avokadotoasten koster litt mindre her, til 145 kroner. Det enkle er ofte det beste, men denne syns vi ble litt for enkel, og kunne trengt litt kjærlighet.

📍Skovveien 16

KUMI

Dette er et plantebasert spisested, juicebar og kafé i Oslobukta. De serverer frokost, brunsj og lunsj hele dagen. De har også en uteservering rett ved bryggekanten. Her kan du nyte sola hele dagen!

Deres avokadotoast (195 kr) kommer med en generøs mengde avokado, perfekt saltet med havsalt, toppet med fersk pepper og en dæsj sitron. Surdeigsbrødet var mykt med sprø skorpe og mye smak. Denne var rett og slett skikkelig god, og perfekt til brunsj!

KUMI er en japaninspirert kafé som fokuserer på mat som skåner dyrene, naturen, og er sunn og godt for kroppen. All maten er vegetarisk eller vegansk, og basert på økologiske lokale råvarer. Nå har vi beveget oss nært 200-lappen, men kanskje lokalet og beliggenheten bidrar til å rettferdiggjøre det.

📍Operagata 71B

Hønse-Lovisa

På Sagene, i krysset der Biermannsgate møter Thorvald Meyers gate, ligger et rødt, lite hus med mye historie i veggene. I 2019 tok Anne på landet over driften av Hønse-Lovisas hus, sammen med Arbeidermuseet. Etter overtakelsen har huset fått en oppussing, flere sitteplasser, nye møbler, lengre åpningstider og en større meny. 

Rettene er tilpasset årstiden med råvarer fra sesongen. De baker sitt eget brød, bruker lokal ost og lager skagenrøre om sommeren. Avokadotoasten (225 kr) har en generøs mengde avokado, smøreost, bacon og egg, og denne likte vi veldig godt tross det er den dyreste på listen.

Lokasjonen med uteserveringen rett ved Akerselva og en gjennomført toast, gjør at det kan være verdt det allikevel her også. Ved vårt besøk tok vi lunsjen innendørs med knitring og varme fra den åpne peisen. Men vi gleder oss til å nyte denne ute i sola!

📍Sandakerveien 2