Avokadotoast i Oslo

Vi har testet fem stedet i Oslo som serverer den populære avokadotoasten.

Tekst & foto: Lene Myrum Haugen,  Maren Mjelstad/redaksjonen

Vi vet at vi ikke er alene om å like den digge og ganske trendy avokadotoasten.

Men akkurat hvor i Oslo finner du det? Vi har laget en liten oversikt og testet noen steder som serverer avokadotoast i byen vår.



Hønse-Lovisa

På Sagene, i krysset der Biermannsgate møter Thorvald Meyers gate, ligger et rødt, lite hus med mye historie i veggene.

I 2019 tok Anne på landet over driften av Hønse-Lovisas hus, sammen med Arbeidermuseet. De holder også til i Hvervenbukta på Nordstrand og i Frognerparken. Etter overtakelsen har huset fått en oppussing, flere sitteplasser, nye møbler, lengre åpningstider og en større meny. 

Rettene er tilpasset årstiden med råvarer fra sesongen. De baker sitt eget brød, bruker lokal ost og lager skagenrøre om sommeren. Dette er med på å gi deres Avokadotoast (180 kr) det lille ekstra. Med en generøs mengde avokado, smøreost, bacon og egg, ble dette en innertier for oss. 

Med lokasjonen og uteserveringen rett ved Akerselva og en gjennomført toast, vil vi si at her får du mye for pengene. Ved vårt besøk tok vi lunsjen innendørs med knitring og varme fra den åpne peisen. Men vi gleder oss til å nyte denne ute i sola!

Psst! Har du sett videoen vi har delt om Hønse-Lovisas hus på TikTok?


📍Sandakerveien 2

Oslo Raw

I de freshe lokalene på Frogner slår vi oss ned og bestiller den populære avokadotoasten. Man får en følelse av Paris når man kommer inn og ser de typiske kafestolene, interiøret med falske blomster og inspirerende bilder på veggen. Det er nok ikke rart stedet har blitt populært. 

Men det de serverer er nok et stykke unna den vanlige kaféen i Paris. Her er det fullt fokus på plantebasert mat, og Oslo Raw har avokadotoast som en fast del av menyen. På et lite fat får vi servert to små skiver med avokado på surdeigsbrød. På toppen er det litt chili, sesamfrø og salt. 

Dette er den nest billigste på listen og koster 129 kr, men den var nok også den minst imponerende. Det enkle er ofte det beste, men denne syns vi ble litt for enkel, og kunne trengt litt kjærlighet.

Vi spiser opp, men ønsker oss her det lille ekstra. Enten kan man servere en veldig godt gjennomført og enkel avokadotoast, eller servere en som har flere elementer som bygger opp under avokadoen. Oslo Raw er et alternativ, men ikke vår umiddelbare favoritt.

📍Skovveien 16

KUMI

Dette er et plantebasert spisested, juicebar og kafé i Oslobukta. De serverer frokost, brunsj og lunsj hele dagen. De har også en uteservering rett ved bryggekanten. Her kan du nyte sola hele dagen, og blir det for varmt er det bare å hoppe rett i vannet!

KUMI er en japaninspirert kafé som fokuserer på mat som skåner dyrene, naturen, og er sunn og godt for kroppen. All maten er vegetarisk eller vegansk, og basert på økologiske lokale råvarer.

Deres avokadotoast (185 kr) kommer med en generøs mengde avokado, perfekt saltet med havsalt, toppet med fersk pepper og en dæsj sitron. Surdeigsbrødet var mykt med sprø skorpe og mye smak. Denne var rett og slett skikkelig god, og perfekt til brunsj!

Selv om denne både er dyrere og enklere enn avokadotoasten hos Hønse-Lovisa, er lokalet og beliggenhetene noe som rettferdiggjør det. Annet på menyen som kan friste er fransk omelett med fire oster (169 kr), belgisk vaffel med fritert blomkål (185 kr) og veganske amerikanske pannekaker (190 kr).
📍Operagata 71B

Eckers

På sted nummer fire beveger vi oss litt utenfor sentrum, og opp til Ullevål. Kafeen Eckers er en lunsjfavoritt blant flere i Oslo! For det er ikke bare kaffen de får mye skryt for, men et stort utvalg av grønn og fargerik lunsj. 

Til vanlig har de en stor og solrik uteservering man kan nyte mat og drikke på, men ved vårt besøk gjorde regnet at vi satt innendørs. Kafeen har listens billigste avokadotoast til 95 kroner. Denne er toppet med alfaspirer, syltet rødløk, chiliflak, chiafrø og balsamico. 

Når den kommer på bordet, kjenner vi lukten av den syltede rødløken med en gang. Vi er også positivt overrasket over at den relativt store brødskiven er fylt opp med avokado og topping, med tanke på prisen. Grunnet løken og balsamicoen er dette en syrlig toast, så perfekt om du liker det eller vil teste en ny vri.

Selv om det ikke er mange stikkontakter, forestiller vi oss at dette er et godt sted å jobbe eller studere. Blindern er kun to trikkestopp unna, og i tillegg har kafeen 10% studentrabatt på alt.
📍Vestgrensa 2


Andre steder med avokadotoast i Oslo:

Ching Ching - Den fargerike og unike asiatiske restauranten på løkka har brunsj hver lørdag og søndag. På brunsjmenyen har de avokadotoasten You’re all I AVOwanted (155 kr). Bare navnet gjør at vi har lyst til å prøve denne!
📍Korsgata 25

Atlas Brasserie & Café - Inne på Amerikalinjen ved Jernbanetorget ligger Atlas, som er kjent for å servere deilig frokost, lunsj, middag og ikke minst brunsj i helgene. På menyen finner du klassiske brunsjretter som avokadotoast og eggs benedict. 
📍Jernbanetorget 2

Abelone - Hver søndag fra åpning til stenging har restauranten brunsjmeny gjennom konseptet Guilty Pleasure Sunday. På den finner du Avocado sandwich til 179 kroner, og masse annet godt.
📍Brugata 11