Ansjosen Oslo: En italiensk perle på Adamstuen

Vi nøt et utvalg antipasti hos Ansjosen på Adamstuen.

Tekst & foto: Taran Hofvind

Dette er en ekte lokal nabolagsrestaurant, som er perfekt for alt fra første date til en helaften med gode venner. 

På veldig få kvadratmeter har gjengen bak nyåpnede Ansjosen Oslo klart å skape en italienskinspirert perle på Adamstuen. Her kan du drømme deg bort over pasta og bruschetta, og noen deilige druer i glasset, på kalde, mørke høstkvelder. Med plass til kun 24 gjester i lokalet er det en hjemmekoselig og intim atmosfære. 



Generøs antipasti

Vi besøkte det lille hjørnet på Adamstuen en lørdag formiddag. Lokalet er lite og lunt, med mursteinsvegger. På bordene ligger det klassiske italienske duker i hvite og røde ruter, uten at det blir en klisje. Midt i det lille rommet er det en stilig bar, dekket i mørkegrønne fliser som gir assosiasjoner til 70-tallet. 

Etter anbefaling bestilte vi en antipasti fra lunsjmenyen. Det vi da fikk på bordet var et bugnende brett fullt av fristelser! Vi fikk brød og aioli, to ulike bruschettaer, en frisk gresk salat, og et generøst og deilig utvalg av oster og skinker. Her får du mer enn nok, og det kan fint deles på to om man bare er småsulten.

Dette passer perfekt til å sitte og småspise mens man nyter et par glass vin utover ettermiddagen, som en sen lørdagsbrunsj. Om du ønsker et litt større måltid kan man for eksempel dele antipasti som forrett og følge opp med dagens pasta. Denne lørdagen var det pasta med guanciale, pesto, zuccini og parmesan. 

Til å drikke ble vi anbefalt husets rødvin, Completo, en spontanfermentert barbera fra Italia. Denne var frisk og lett, med smak av bær, og passet ypperlig til maten. Ellers på vinmenyen finner du en god blanding av spennende naturviner og tradisjonelle viner. Ønsker du noe sterkere i glasset har de også et utvalg drinker. 

For å runde av det hele avsluttet vi med dagens dessert, som var en tiramisu med appelsin og sjokolade, toppet med jordbær. Denne var deilig og kremete og ikke for søt. Appelsinen og jordbærene ga en nydelig friskhet. Det var rett og slett en perfekt avslutning på måltidet, sammen med en god kopp kaffe. 

Småretter på deling eller “full fest”

Menyen på Ansjosen består av tre deler. De har en fast meny de serverer hele dagen. Den består av bruschetta, antipasti, focaccia, modne oster og dagens dessert. Fra klokken 16 gjelder en egen kveldsmeny, og i helgene har de en egen lunsjmeny. 

Kveldsmenyen består for øyeblikket av ti retter. Blant annet et utvalg oster og skinker, og noen forretter og småretter, som Curry og ingefærmarinerte reker med grillet paprika og koriander, og Bakte beter med sennepsvinaigrette og estragon. I tillegg har de ‘Dagens pasta’ og Tagliata: Marmorert entrecote med trøffelpecorino, ruccula og pinjekjerner. Prisene varierer fra 70-320 kroner.

Her kan man velge og vrake, og dele mellom seg om man ønsker. De tilbyr også ulike pakkepriser hvor du enten kan få alle de åtte forrettene og smårettene, til 590 kroner. Eller dette pluss dagens pasta, til 690 kroner. Om du er skikkelig sulten eller bare vil ha en helaften, kan du bestille “Tutto”, som betyr “alt”. Da får du hele menyen til 790 kroner. Det må vi definitivt tilbake for å prøve!

Menyen er stadig under utvikling og de ønsker å eksperimentere og teste ulike variasjoner etter hvert. 

Psst! Hvis du har lyst på med italiensk mat, kan du sjekke ut artiklene våre om Scarpetta og Vino al Vino.

Populært og ofte fullbooket

Ansjosen har åpenbart blitt svært populær i løpet av de få ukene ha har holdt åpent. Telefonen ringte i ett kjør med gjester som ønsket å booke bord, men de var som vanlig fullbooket i helgen. De anbefaler på det sterkeste å ringe noen dager i forveien hvis du vil sikre deg bord, spesielt i helgene.

Selv med stor pågang er det avslappet stemning i restauranten. Til sommeren får de dobbelt så mye kapasitet når de kan fylle den fine uteserveringen i tillegg. Det er også mulig å booke hele restauranten til selskap, hvis man er minimum 20 personer.

Ansjosen Oslo holder åpent fra klokken 16-23 fra tirsdag til fredag, 12-23 på lørdager og 13-22 på søndager. Mandager er det stengt.  

📍Ullevålsveien 81A