No5. Vintage: High end bruktbutikk

Tekst & foto: Lene Myrum Haugen

Er du glad i vintage klær av høy kvalitet? Da er dette stedet for deg. På Bislett ligger nemlig denne lille butikken, fylt med nøye utvalgte klær, vesker og tilbehør.  

Du finner mange spennende bruktbutikker i Oslo, og Nō5. Vintage er ingen unntak. Med fokus på varer av høy kvalitet og flere store merker, er denne bruktbutikken inspirert av high end bruktbutikker i utlandet!

Mer enn det lille ekstra

Nō5. Vintage tilbyr en mer high end opplevelse når det kommer til bruktmarkedet. Varene er valgt ut av eier Mette Seeberg, som driver butikken. Hun er inspirert av lignende bruktbutikker i det store utland, og ønsket å gjøre sin interesse om til en butikk i Oslo. I 2019 ble butikken til virkelighet!

Varene her er av høy kvalitet og perfekt for deg som ønsker litt mer enn bare «det lille ekstra». Derfor kan klær og tilbehør herifra glede deg i mange tiår. Siden varene er vintage styres ikke butikken av trender, men hun tilpasser naturligvis utvalget etter årstiden. Nå kan du blant annet finne masse flotte kåper og jakker, fra flere store merker som Jil Sander, Armani og Burberry til en god pris. 

På mange måter føles stedet mer ut som en vanlig butikk enn en bruktbutikk. Det er flott dekorert, renslig og klærne fremstår som lite brukte. Du slipper også å lete gjennom store hauger med klær for å finne akkurat det du leter etter. Mette kommer gjerne med tips og anbefalinger når du shopper, så det er mulig å finne noe som passer din stil.

Gjennomgående gjenbruk

Butikken ligger relativt sentralt i Theresgate, rett ved trikkestoppet Stensgata. Lokalet er lite, men fylt med mange skatter. Ikke bare er klærene vintage, men det er også innredet med gjenbruk av møbler, klesdokker og dekor. Selv om det er brukt, ser man tydelig at det ikke nødvendigvis må se gammeldags og stygt ut. Mye kan fikses med litt kreativitet og maling, mener eier Mette.

Ikke minst har hun gjort plass til en ordentlig godstol i butikken, der mannen som «som regel» er med sin partner på shopping, kan slappe av i. Det er også ganske høyt under taket i butikken, så i den lille andreetasje finner du et prøverom. 

Populært med brukte merkevesker

Mange er interessert i tilbehør som merkevesker, og nettopp dette har butikken et spennende utvalg av. På hyllen finner du blant annet vesker fra Bottega Veneta, Chanel og Mulberry. Det er ganske fint å kunne kjøpe slike vesker til en litt billigere penge, men som fortsatt er av høy kvalitet. Det er ikke alt for mange steder i Oslo vi vet om som tilbyr dette i en fysisk butikk. De bruker Instagram til å oppdatere på utvalg av varer, men det aller beste er å komme innom for å titte. Da får man det beste inntrykket av hva hun har i hyllene.

Mette kjøper varer fra folk i byen og selger dem med kommisjon. Hvis du selv har noe slik du ønsker å selge, er det bare å kontakte butikken. Hun er interessert i varer av god kvalitet, det trenger ikke nødvendigvis være fra luksusmerker, men hun er ikke interessert i å selge videre masseproduserte klær fra kjeder.

Hun bruker selv en god blanding av nye og vintage klær, og mener at man ikke trenger å holde seg til enten det ene eller det andre. I selve butikken vil hun tilby varer som kan ha et langt liv! Så kvalitet er et viktig stikkord for Nō5. Vintage.

📍Stensgata 8A