Arepa: Colombiansk matnyhet i Oslo

Arepa: Colombiansk street food på Løren eller Vulkan Mathallen, i Oslo.

Tekst & foto: Jacqueline Umutoni

Colombiansk street food finner du ikke mange av i Oslo, og her får man en matopplevelse med mye smak!

Folkene bak Arepa er et søskenpar fra Colombia som følger familiens oppskrifter og deler sine favoritter fra landets street food, både på Mathallen Vulkan i andre etasje og nå i nytt lokale på Løren. Vi tok turen til Løren, for dette måtte vi prøve.



Colombiansk streetfood

Navnet på restauranten er det samme som på den populære colombianske retten Arepa, som er restaurantens spesialitet. Oppskriftene er etter klassisk colombiansk oppskrift, men med deres egne vri for å skille seg litt ut.

Utseendemessig kan en arepa minne om en klassisk kebab i pita, men det må virkelig ikke forveksles. Deigen av maismel fylles opp med grønnsaker, kylling, storfe krydret på colombiansk vis, og serveres med deilige sauser. Det er unikt og fresht, og ikke likt mye annet man finner i Oslo.

De selger også empanadas, som blir stadig mer populært. De finnes i ulike varianter fra land til land, men her hos Arepa lages denne også av maismel og fylles med blant annet ost, grønnsaker og kjøtt, før den frityrstekes.

Autentisk og fyldig matopplevelse 

Vi gikk for en arepa kalt Vegan (189 kr), bestående av sjampinjong, grønnsaksmiks og guacamole. Lekkert dandert og godt fylt! Man kunne virkelig smake alle råvarene brukt i retten. Enkel i smaken, men likevel ikke kjedelig. Selve arepaen, altså maisbrødet smakte friskt som resten av fyllet.

Du kan velge mellom fire ulike arepaer: Sandra’s, Pulled beef, Chicken og Vegan. Alle koster 189 kroner og serveres sammen med plantain chips og dip på siden. Den mest populære Sandra’s, er en kombinasjon av både biffkjøtt og kylling. 

Vi måtte selvfølgelig også prøve deres empanadas. Her har de syv ulike fyll å velge mellom. Tre vegetariske: Lentil, Mushroom og Queso, også fire med kjøtt: Carne, Pollo, Papa Con Carne og Ham & Cheese. Det er mulig å kjøpe kun én empanada til 45 kroner, men de selges som regel i en pakke. Du kan velge en pakke av ti, tolv, eller 20 empanadas.

Vi valgte å prøve oss på deres mest populære pakke, Rumba. Her får du tre valgfrie empanadas, en dip og en limonade, til 189 kroner. En fint alternativ til arepa. Vi kjøpte de tre vegetariske og koste oss, men vinneren var soleklart Queso, den med ost. 

Fries og forfriskende drikke

Vi spurte om hva de solgte mest av og det var Yuca fries. Friesen er lagd av cassava og kan minne om potet. Selv om de fleste ikke er like kjent med denne grønnsaken, har den blitt en favoritt blant Arepa sine besøkende. Prisen er 79 kroner med hjemmelaget hvitløksdip. 

Ellers selges det en del av Platanitos (69 kroner) som er en type banan og serveres som chips. Den kommer også med kylling eller biffkjøtt, men da ligger prisen på 149 kroner.

Til drikke har de tropiske juice av blant annet pasjonsfrukt, mango og rørsukker. Alle til 75 kroner, utenom limonaden til 59 kroner.

Det er åpent fra kl. 11 til 19 på hverdager. Lørdager er det åpent fra 12 til 20, og 12 til 18 på søndager. Mandager holder de stengt.  

📍Lørenveien 71B