Roald & Umberto: Italiensk nabolagssted i Gamlebyen

Tekst & foto: Lene Myrum Haugen

I Gamlebyen ligger den klassiske italienske restauranten, som mange i Oslo har blitt glad i. Vi tok turen for å sjekke om stedet er verdt “hypen”. 

Roald & Umberto serverer autentisk, hjemmelaget italiensk mat på uformelt vis. Ved vårt besøk var det pastaen deres vi testet.

Psst! Har du sett videoen vi har delt om Roald & Umberto på TikTok?



En følelse av Italia

Italiensk musikk spilles på høyttalerne når vi kommer inn i lokalet i Gamlebyen en regnfull søndag. Stedet er relativt lite og fylt med ulike ting knyttet til Italia.

På bordene ligger det klassiske røde og hvite rutete duker, mens på veggene henger det mye krims krams og ulike artikler. Det er uformelt og hyggelig, og oppleves som en ordentlig italiensk restaurant.

Hjemmelaget italiensk mat in informal family everyday place” står skrevet på tavlen over baren, og det setter standarden. Det er tydelig at vi ikke er her for fine dining, men det man kan kalle “comfort food”. 

På kjøkkenet snakkes det italiensk, og fra bordet kan vi så vidt se inn til det lille kjøkkenet. Når vi besøker restauranten er det mange ledige bord, og vi setter oss ned på et bord ved siden av en knall rød motorsykkel.

God porsjon hjemmelaget pasta

Vi starter med en Klassisk Bruschetta med tomat og mozzarella til 138 kroner. Det er enkle og gode smaker, men selve brødet var ikke undertegnedes favoritt, da det bare ble litt for tykt. Dette var dog mettende, så det passet fint å dele én bruschetta på to personer. 

Til hovedrett ville vi teste deres hjemmelagde pasta. Vi gikk for en Tagliatelle Siciliana med aubergine, mozzarella og tomatsaus til 198 kroner, og en Spaghetti med fisk og sjømat til 218 kroner. 

Da maten ankom bordet var det gode porsjoner vi hadde foran oss. Tagliatelle Siciliana var en deilig rett, hvor måten de bruker aubergine på gir en ordentlig god smak. Pastaen var litt tykkere enn den tagliatellen vi er vant med å spise, så det ble veldig mettende. 

Spaghettien var naturligvis tynnere, og kom i en hvit fyldig saus med mye smak av sjømat. Dette er noe vi godt kunne spist igjen!

De har et stort utvalg av pastaretter, og prisen på disse er fra 128 til 258 kroner. Vi skulle gjerne smakt på deres ravioli, som også så friende ut. Ikke minst er det verdt å påpeke at det har to typer hjemmelaget lasange, en vegetar til 188 kroner, og en med kjøtt til 198 kroner. 

Meny med mye å velge i

Er du ikke i humør for pasta kan de også by på hjemmelaget pizza. Du får en Margarita til 138 kroner, som en en ganske god pris. Resten av pizzaene med mer fyll ligger fra 178 til 258 kroner, som er en ganske vanlig pris i Oslo.

De har i tillegg kjøttretter som stekt kylling, oksefilet og biff fra 198 til 268 kroner. Du kan også få ulike typer risotto fra 128 til 258 kroner.

Har du lyst på noe søtt kan du teste ut deres hjemmelagde iskrem (48-148 kr). De har smaker som pistasj, kokos, vanilje, sitron og sjokolade i menyen, men det står også at utvalget kan variere. 

Iskremen kan også serveres med ulike typer alkohol, i det de kaller special cups (188 kr). Vi testet ikke dette ved vårt besøk, men det kan være verdt å vite om!

Menyen har altså litt av hvert! Vi syns det kanskje hadde gjort seg med en litt mindre meny og fokus på å perfeksjonere noen ting. Det føles også mindre overlevende som gjest når menyen ikke er så lang.

Åpningstider er tirsdag til torsdag klokken 16 til 22, fredag og lørdag klokken 16 til 22.30 og fra 15 til 21 på søndager.

📍Schweigaards gate 56