Melun: Osterestaurant og vinbar

Melun er en del av Mangelsgården i Storgata 36.

[Stengt permanent]

Tekst & foto: Jacqueline Umutoni

I Mangelsgården fra 1670-tallet har en ny restaurant og vinbar åpnet dørene, nemlig Melun.

Med fokus på ost har de et vinkart og meny som komplementerer deres nøye utvalgte ostmeny, fra små og store produsenter fra både Norge og utlandet.



Ost, ost og mere ost  

På menyen er det som du sikkert forstår, mye og kun ost! De har et variert utvalg bestående av hardost, semi hard ost, geitost, blåost, hvitmuggost, og en kategori kalt Washed rind cheese. Alle kategoriene gjorde det ikke overveldende, tross det var hele 39 forskjellige oster. De er oversiktlig kategorisert etter type, land, område og fra hvilket dyr. 

Det er to måter å bestille ost her. Man kan enten bestille en pakke eller skape sin egen ostetallerken. De har pakker på enten tre oster til 185 kroner, seks til 350 kroner, eller ni forskjellige til 539 kroner. Hvilke man får avhenger av utvalget deres, så sammensetningen varierer fra dag til dag. Dersom man ønsker en pakke, men har noen preferanser er det mulig å få det tilpasset. 

Vi valgte en pakke med tre oster som bestod av en myk, en semi hard og en hard ost. Sammen med osten fikk vi servert en klassisk fransk grønn salat, smaksatt med en syrlig dressing med noe sødme. Vi fikk også nystekt grovt surdeigsbrød, og varm kjeks som kunne minne om knekkebrød.

Vin fra hele verden 

Sentralt i rommet har de vinskapet og her får man se hva de har å tilby av vin. Det består av mye fransk, både rødt, hvitt og bobler, men også alternativer fra Sør Afrika, Hellas og Slovenia.

På menyen står det kun pris per flaske, men flere av disse kan man få på glass, og de tilbyr også alternativer utover hva som står på menyen. Vi fikk anbefalt Klumpp Muschelkalk Chardonnay. En tørr hvitvin med god syrlig smak, som gikk godt med dagens oster.

Gammeldags og moderne 

Lokalet føles åpent og det er ikke tvil om at dette er et gammelt bygg. De har latt de store dørene og det gamle gulvet snakke for seg selv, og innredet enkelt med moderne stilrene møbler, og bord som er enkelt dekket.

De har få bord her, rundt ti stykk av ulik størrelse, så derfor kan det være lurt å booke bord før du drar innom. Det er også mulig å booke et privat rom for større selskap, hvor man kan nyte ost og vin for seg selv. 

De har åpent torsdag til lørdag fra kl. 17:00 til 00:00, samt søndag og mandag fra kl. 17:00 til 23:00, men kjøkkenet stenger kl. 22 alle dager. 

📍Storgata 36H