Vesuvio: Napolitansk pizza med god lunsjdeal på Bislett

Vi har besøkt Vesuvio Café & Pizzeria på Bislett.

Tekst & Foto: Louise Sneis Vidhammer.

Den familiedrevne pizza-favoritten Vesuvio, som har gledet nabolaget på St.Hanshaugen i årevis, har nå åpnet en ny og større filial i Thereses gate på Bislett!  

Her skal de fortsette å servere autentisk italiensk pizza til Oslofolket. I tillegg byr de på et variert utvalg av deilige pastaretter og salater, som kan nytes på deres uteservering i sommer. Stedet har også en god lunsjdeal du ikke bør gå glipp av!



Ekte napolitansk pizza og lunsjdeal til 229 kroner

Rett fra steinovnen, med en steketid på kun 90 sekunder, får vi servert pizzaer som definitivt konkurrerer med våre pizzafavoritter i Oslo.

Menyen deres består av både hvite og røde porsjonspizzaer (30 cm i diameter). Prisene ligger fra 175 til 265 kroner per pizza. Deigen er tynn, men saftig, myk og smakfull. Akkurat slik vi liker den!  

Eieren av stedet, Francesco Solimeo, vant NM i beste gourmetpizza i 2023, og vi merket fort at dette er ordentlig italiensk håndverk. Her legges det ned mye arbeid for å få den perfekte deigen!

Vi bestiller Chevre (260 kr), som er en hvit pizza toppet med chèvre, pancetta, valnøtter og honning. En magisk kombinasjon om du er glad i geitost! Vi bestiller også Diavola (240 kr) og N’duja & burrata (250 kr). Alle er veldig gode på smak.

 N’duja & burrata blir kveldens favoritt rundt bordet. Den sterke smaken fra pølsen komplementeres perfekt av den myke friskheten til burrata-osten. Kanskje er dette den beste ‘Nduja-pizzaen i byen? 

Du kan selvsagt også bestille klassikere som Margherita (185 kr) og Parma (250 kr) her. De har også to veganske pizzaer på menyen til 220 kroner! 

Psst! Glutenfri bunn kan velges på alle pizza bortsett fra Cacciatora.

Hos Vesuvio får du også mer enn bare pizza. De har et utvalg av pastaretter (245-265 kr) og salater (245 kr), i tillegg til foretter som Scampi (79 kr), Focaccia & aioli (89 kr) og Bruschetta (145 kr). De kan også friste med den klassiske desserten tiramisü (120 kr). Vi gleder oss til å teste ut en større del av menyen ved neste besøk! 

Vesuvio kan også friste med en rimelig lunsjdeal. På hverdager fra 11-14 kan du bestille én valgfri pasta, pizza eller salat sammen med én valgfri drikke til kun 229 kroner! Vi kan trygt si at dette er et godt tilbud hvor man får høy kvalitet for pengene. 

Psst! Tilbudet gjelder ikke alkoholholdig drikke. 

Uteservering og forfriskende lemonader 

På fortauet utenfor er det en enkel, men hyggelig uteservering. Perfekt for å nyte et glass og en digg pizza i sola. Her kan du også sitte å se på det yrende folkelivet og trikken som kjører forbi. 

Denne ettermiddagen leverte ikke sommerværet, så vi ble sittende inne. Det fristet likevel med en frisk leskedrikk. Undertegnede gikk for Lurisia Gazzosa (54 kr), en syrlig og deilig sitronlimonade fra Amalfikysten i Italia. Nam! De har også flere andre spennende leskedrikker på menyen, blant annet Aranciata Rossa (54 kr) med smak av blodappelsin. 

De har i tillegg en del øl på tapp (99-145 kr). Blant annet Rignes (0,5) l til 99 kroner! Slett ikke en dum pris. Et glass hvitvin får du for 110-145 kroner, et glass rødt fra 140 til 155 kroner og bobler til 155 kroner. De har også Spritz med Prosecco og Aperol til 165 kroner, som passer ypperlig til antipasti. 

Psst! De har også et utvalg av glutenfritt øl (130 kr) og alkoholfritt øl (85 kr). 

Gjestfri atmosfære, italienske vibber og pizzakurs 

Hit kan du både ta turen med familien og vennegjengen. Det er en gjestfri og varm atmosfære, som vi merket allerede fra første stund. 

Varme toner går igjen i lokalet, og på veggene finner du bilder og motiver som gjør det lett å drømme seg bort til Italia. Lokalet er stort, med plass til både store og små grupper.

Stedet fylte seg raskt opp utover ettermiddagen, så det er tydelig at det er flere som setter pris på at Vesuvio  har kommet til Bislett! 

Francesco Solimeo, eieren av stedet, holder også pizzakurs! Dersom du er interessert i å lære å bake pizza på ekte italiensk vis, er nok dette kurset midt i blinken. Kurs og billetter legges ut fortløpende her. 

Åpningstider:
Man 14-22 / tir-søn 11-22

📍Thereses gate 30 e