Hernandez: Ny kafe med baskisk ostekake

Tekst, foto & video: Erika Farnes

Lurer du på hvordan brent baskisk ostekake smaker? Da kan du ta turen til kafeen Hernandez, som nylig har åpnet ved Aleksander Kiellands plass i Oslo.

Du har kanskje allerede smakt den unike ostekaken til kafeens grunnlegger, Diego, som han har solgt på flere ulike markeder som Floke og Kruttverket.



Spesialitet: Baskisk ostekake

Den nye kafeens spesialitet er en skorpefri ostekake med et brent, karamellisert ytre og et kremet indre. Vi prøvde både den klassiske varianten (70 kr) og den med pasjonsfrukt (75 kr). Den klassiske var silkemyk og utrolig god, mens pasjonsfrukten tilførte en herlig, frisk smak.

I tillegg til deres herlige ostekake, tilbyr de bakevarer, granola og yoghurt, brød med smør og ost, samt ukens sandwich (115 kr). Det er også mulig å kjøpe blant annet ulike varianter av kaffe (38-57 kr), kombucha (58 kr), limonade, juice og brus (55 kr).

Vi bestilte også hver vår iskaffe (57 kr), som var deilig i det fine været.

Sjarmerende nabolagskafe

️Diego har som visjon å starte noe personlig med et familiært preg som speiler hans kjærlighet til matlaging.

Lokalet er lite, men intimt, og har en stilfull innredning med tremøbler og barstoler i sølv. Med sølvbenker som også fungerer som bord og benker utendørs, er det virkelig en sjarmerende nabolagskafe.

Psst! Du kan også bestille hele ostekaker via websiden deres.

Åpningstider:
Tir-fre: 08-17 / Lør-søn: 11-17

📍Uelands gate 59K