Pizzafavoritter i Oslo

Gode smaker hos ZZ pizza.

Tekst & foto: Lene Myrum Haugen

Vi har samlet fem av våre favoritt pizzasteder i hovedstaden, som absolutt fortjener et besøk!

Oslo har mange spennende alternativer! Det er ikke vanskelig å bli glad i den verdenskjente retten, med tanke på alle mulighetene den har. Spise hjemme eller på restaurant, og utallige fyll og topping på en tynn eller tykk bunn. Sjekk ut våre favoritter nedenfor!

Psst! Har du sett videoen vi har delt om Pizzafavoritter på Tiktok?



Mamma pizza

I sentrum finner du Mamma Pizza, en av våre absolutte favoritter. Stedet serverer pizza og pasta, i tillegg til er utvalg av forretter og desserter. Alt er selvfølgelig italiensk.

Det ligger mange timer arbeid i pizzaen du får her. I pizzadeigen bruker de fire typer mel og lar deigen heve i 36 timer. Dette resulterer i en tynn, sprø og deilig bunn, og du merker virkelig at dette er ordentlig italiensk håndverk. Sausen er godt balansert og de bruker gode råvarer. Det hele ender i en ordentlig god matopplevelse. Parmigiana ble undertegnedes absolutte favoritt. 

Pizzaene her ligger mellom 165 til 208 kroner. De er porsjonspizzaer, og kommer bare i en størrelse. 

Psst! For øyeblikket er restauranten til Mamma Pizza stengt grunnet restriksjoner. Men de holder fortsatt åpent sitt utsalg i mathallen på Steen og Strøm.

📍Dronningens Gate 22

ZZ pizza 

ZZ pizza åpnet i 2021, og har blitt godt tatt imot av Oslos innbyggere. Vårt besøk til det lille stedet i Gamlebyen var faktisk en av de tingene dere var mest interessert i å lese om 2021.

Stedet byr på spennende kombinasjoner, med fokus på kvalitet. På menyen finner du blant annet Chili cheese-pizza med västerbottenost og calabriske chili, Spekenakke & burrata med speilegg, en pizza med burrata, spinat, hvitløk, røkt spekenakke og speilegg! Her finner du altså noen pizzaer utenom det vanlige. Men menyen har også noen alternativer med mer klassiske smaker som Pepperoni, Bacon & blåmugg, Sopp og Margarita.

En pizza her koster mellom 190 til 220 kroner. Disse er porsjonspizzaer, men med en solid størrelse.

📍St. Halvards gate 33

Lofthus Samvirkelag 

Lofthus Samvirkelag er både kjent og kjær for mange i byen. De skaper digg pizza år etter år, og derfor fortjener de en plass her. De har flere lokasjoner i byen, men vi synes det er hyggeligst på Tranen ved Alexander Kiellands Plass. Lokalet har sjel, og du kan nyte en pizza mens du titter ut på bylivet i Waldemar Thranes gate. Ikke minst har de diskokule!

Her kan du velge mellom pizza med rød eller hvit saus, og flere kombinasjoner med litt særpreg. Alt fra klassikere med parmaskinke, til indrefilet marinert i soyasaus. En av våre favoritter er Reinsdyr, som er en pizza med hvit saus, reinsdyr, rødløk og granateple. Ostepizzaen med navn Fem oster er også en klassiker vi bestiller om og om igjen. 

Pizzaene her er porsjonsstørrelse, og ligger på 205 til 225 kroner per pizza.

📍Waldemar Thranes gate 70

Jungel Pizza 

I en sidegate på St. Hanshaugen finner du Jungel Pizza. Her får du New York-style pizza laget fra bunnen av. Denne har derfor litt mer tyggemotstand enn den italienske, og skal være relativt lett å brette. Deigen langtids- og kaldheves, og trenger bare et par minutter i ovnen før den er klar for serving. Den er laget til å egne seg spesielt bra til å ta med ut eller hjem, og vi har selv opplevd dette som en nydelig takeaway pizza. Stedet har noen sitteplasser, men vi skjønner at takeaway er veldig populært.

Menyen er delt i tre kategorier: carne, vegetar og vegan. Med en egen cashew-mozzarella, er stedet et must-try for alle som spiser plantebasert. Vi synes deres klassiske pizza margarita (Nr.10), og Nr11 med rosmarin pesto, mozzarella, amandinepotet, dampet spinat og hvitløksolje er høydepunkter. Kjøttpizzaene er også veldig populære.

Prisene ligger mellom 155 til 219 kroner, og det er porsjonspizzaer.

📍Dalsbergstien 6a

Girotondo

Trenger du en matbit før du skal ta en drink på Andre til høyre, kan vi anbefale Girotondo. Eller, Girotondo er verdt besøket uansett! Stedet er fint plassert på Youngstorget, over Håndslag.. Uansett, her får du pizza som får skryt av selv italienere i Oslo. Stedet er uformelt, men hyggelig. Kvaliteten på pizzaen var over all forventing, og etter første besøk ble dette en klar favoritt.

Pizzaene på menyen er veldig tradisjonelle, med blant annet Capricciosa, Parma, 4 Formaggi, Napoli og Margherita. Undertegnedes favoritt var overraskende nok Contadina med mozzarella, aubergine, pesto, og parmesan, som fort ble borte fra tallerkenen. Bunnen er tynn og skorpen er sprø, akkurat slik vi elsker!

Dette er også porsjonspizza, men de ganske store. Prisene på pizza ligger mellom 135 til 212 kroner.

📍Youngs gate 19