Eff Eff: Østers- og vinbar

Tekst & foto: Kjersti Lien

Østers er i vinden som aldri før, og er det et sted du kan stole på at serverer deg retten i ulike varianter, er det nettopp her på Fredensborg.  

I tillegg til delikatesseretten østers, kan stedet by på  en salig blanding av moderne og retro interiør. 



Havinspirert meny og maritim stil

Neonskiltet på Eff Eff har lyst mot oss i hele vinter, og endelig fikk vi anledning til å ta turen innom. Stedet har et maritimt uttrykk med sjø-inspirerte bilder i taket og lyse farger i lokalet. Marmordesken av en bar er selve midtpunktet. 

Menyen er selvsagt også inspirert av havet. Dette er virkelig stedet for å prøve noe nytt! Deres spesialitet er østers. Her har de et knippe utvalg, og undertegnedes første møte med retten ble nettopp her. 

Menyen varierer noe ut i fra årstid, men da vi tok turen hadde de fem ulike østers å tilby. I tillegg til østers kan du bestille ulike retter på hermetikk, samt snacks, tilsvarende forretter. 

Ut på dypet

Vi våget oss ut på dypet og bestilte en Norsk Stillehavs, en Pleine Mer og en Chebooktook, som alle ble anbefalt av personellet for en som ikke har mye erfaring med den mye omtalte delikatessen. 

De to første er begge stillehavsøsters, mens den siste er en atlanterhavsøsters fra Canada. Sistnevnte skal være sødmefull med smak av salt og nøtter. Pleine Mer er en mer fruktig type, mens Norsk Stillehavs er mer mineralsk i smaken. 

Østers er etter undertegnedes mening overvurdert, men det er nok i manges øyne en upopulær påstand. Det var smaken av sjøvann som gikk igjen på samtlige av østersene, men mulig litt smakstilsetning ville gjort underverker. Nettopp fordi det var undertegnedes første møte med retten, kjørte vi på uten. Retten passer uansett godt som et lite måltid ved siden av noe annet godt å drikke, og er passe mettende. 

Prisen på de ulike varierer fra 40 kroner til 63 kroner per østers, men man kan bestille en pakke på opptil 12 stykk, fra 480 til 750 kroner. Perfekt hvis man er flere.  

Østersen blir servert med to forskjellige sauser, som kan benyttes etter ønske, for å tilsette ekstra smak. Den ene er en fiskesaus med chili, ingefær og lime. Den andre er en Chardonnay-saus med eddik og sjalottløk. 

I tillegg til å prøve tre ulike østers, gikk vi for Surdeigsbrød med sjøgressmør (45 kr), som var veldig godt. Fra østers som i seg selv har en utpreget smak av sjø, satte brødet, sammen med smøret, mer smak på måltidet. 

Vin på tapp

Ved siden av gikk vi for en av deres viner på tapp, nemlig D.B Schmitt FKK, Weiss. En god vin som passet fint til maten vi fikk servert. Også denne ble anbefalt av personellet. 

Stedet har hele fire ulike vin på tapp (120 til 145 kr), i tillegg til et rikt utvalg av både øl, cider og drinker, hvitvin, bobler, rødvin, rosé og alkoholfri drikke. Her bør det absolutt være noe som faller i smak hos de fleste. 

Prisene på drikkemenyen er heller ikke så verst. I kategorien øl, cider og drinker begynner prisen på 55 kroner og beveger seg opp til 140 kroner, som er prisen for en Gin & Tonic. Av bobler har de et par ulike du kan få servert som enkeltglass, mens resten er oppgitt med pris per flaske. Her varierer prisene fra 125 til 2850 kroner.

Verdt et besøk

Om du er glad i sjømat eller ikke, så kan vi anbefale å ta turen til Eff Eff. Det er et kult og hipt sted med dyktige ansatte som hjelper deg å velge dersom du skulle trenge en anbefaling. De har også benker på utsiden, som tillater deg å nyte noe godt i glasset ute. 

Vi tenker stedet passer perfekt for deg som vil ta en kjapp øl etter jobb, ta en matbit før byen eller for vennegjengen som bare vil skravle og nyte godt selskap en sen kveld. 

📍Fredensborgveien 22