Ny it-bar på Sørenga: Vannskrekk

Vannskrekk har en signaturdrink som heter Solkrem!

Tekst & foto: Taran Hofvind og Celia Wenk-Wolff

Har du vannskrekk? Frykt ikke! Den nye baren på Sørenga byr på et alternativ til landkrabbene, eller de som liker å runde av et deilig bad med en enda bedre drink i sola. 

Det er Misgina Ghebremeskel, mannen bak de allerede svært populære barene Angst og Hammerhai, som står for nyåpningen på bryggekanten. Her serveres det deilige cocktails i nær, men trygg avstand til sjøen i et av Oslos fresheste barlokaler. 



Basseng eller bar?

Den hotteste baren blant unge, hippe osloborgere akkurat nå er trolig dette blå lokalet helt ytterst på Sørenga. Elsker du tanken på hav så langt øyet kan se, men liker å holde deg tørrskodd på land med forfriskninger i glasset? Da er Vannskrekk stedet å gå, som åpnet 1. juni denne sommeren.

Interiøret her konkurrerer  med havutsikten utenfor. Det hele minnerer som om besteforeldrenes sommerferie på den franske rivieraen på 70- og 80-tallet har kommet til livet i 2023. De klassiske oransje stripene kombinert med bassengblått fra gulv til tak og brunt skinn under en glitrende diskokule, er kreativt og forfriskende. Interiøret alene er absolutt verdt en visitt. 

Og er du som mange og ikke har råd til å kaste om deg med euro i sommer, er dette et perfekt bidrag til årets staycation.

Solkrem og Oslos beste Margarita?

Drinkmenyen byr på mange fristelser, både med og uten alkohol. Både pasjonsdrinken (89 kr) og slushen (59 kr), som er gjengangere på flere av Ghebremeskel barer, kan fås alkoholfrie. Slushen er en favoritt hos undertegnede på de varmeste dagene. 

En av deres signaturcocktails, Solkrem (158 kr), med smak av mango, er rett og slett sommer på glass. Den gir hint av smeltet appelsin-is, sol og strandliv. Og ikke minst er den et vakkert skue med sin sterke, gule farge. 

En annen drink på menyen som fortjener å bli nevnt er klassikeren Margarita. For oss som er glad i tequila, er en god margarita alltid godt. Vannskrekk sin er kanskje en av de beste i byen, i alle fall slik den oppleves i drikkende stund! Ellers slår det sjeldent feil med en mugge sangria (800 kr) i gode venners lag på en solfylt sommerdag, selv i Norge. 

Det er selvfølgelig også mulig å få seg en helt vanlig øl, eller en kopp kaffe, om det er det du trenger aller mest. 

Psst! Har du sett videoen vår om Vannskrekk på TikTok?

Uteservering med golden hour

En god golden hour er verdt sin vekt i gull (de som vet de vet). Uteserveringen på Vannskrekk er stedet å være når solen sniker seg ned bak Festningen i ti-draget om kvelden for å bli velsignet med det gylne lyset bare en solnedgang kan gi deg. Alt dette kan selvfølgelig kombinereses med et hopp i havet, og om det er spontant er det mulig å få kjøpt både badetøy og håndkle i baren! 

Åpningstidene er søndag til torsdag klokken 11-01 og fredag og lørdag klokken 11-02.

📍Sørengkaia 136