Sabaki: Ny asiatisk perle på Skøyen

Den asiatiske resturanten Sabaki har åpnet på Skøyen i Oslo

[annonse]

Tekst & foto: Taran Hofvind

Sushi, crispy duck og butter chicken under samme tak? Ja takk! Sabaki har åpnet dørene på Skøyen og inviterer deg inn i en asiatisk verden hvor både gane og øyne får en minneverdig opplevelse.

Da vi var innom og sjekket ut nyåpningen smakte vi oss gjennom hele syv forskjellige retter fra en spennende à la carte-meny, med en harmonisk blanding av smaker og ferske ingredienser. De har også en egen lunsjmeny på dagtid.



Dim sum i regnbuens farger

Den nye restauranten rett ved trikkestoppet på Skøyen har utvilsomt både moderne og stilrene lokaler. Interiøret skaper en innbydende atmosfære og er et friskt møte mellom nordisk og japansk estetikk. Det er innslag av lyst tre og lette tekstiler, høyt under taket, og store vinduer som strekker seg fra gulv til tak.

Det første vi får servert hos Sabaki er definitivt et av kveldens høydepunkter. En frisk salat i kombinasjon med crispy og saftig and (265 kr), var en deilig start på kvelden. Denne kunne vi spist mye mer av! 

Videre kom en overraskelse for øyet. Dim sum i alle former og farger ble servert ferske i  klassiske bambus-dampkokere. I fargene blått, gult og grønt, fylt med blant annet deilig sjømat, kjøtt og grønnsaker, imponerte denne retten samtlige rundt bordet. På menyen heter denne Sabaki Dim Sum Basket (289 kr).

Sushi og butter chicken

Man spiser også med øynene sies det, og sushien som så kommer på bordet tok den oppgaven høyst på alvor. Vi får servert deres Signatur Sushifat (699 kr) med et nøye dandert utvalg nigiri, sashimi, maki og ikke minst østers! Her får du både fisk, skalldyr, kjøtt og vegetar dersom du ønsker det. 

For å virkelig lande det hele får vi servert en av Asias absolutt beste oppfinnelser, nemlig butter chicken. Det er en favoritt hos mange og Sabaki har selvsagt en egen variant av den velkjente retten på menyen, Robata butter chicken (259 kr). På kjøkkenet griller kokkene over åpen flamme, en metode som kalles Robbatayaki. I tillegg får vi smake på deres grillede lammekoteletter (269 kr) som også er røkt på epletre. Denne retten er nok et blikkfang denne kvelden!

Kvelden ble avsluttet i det søte hjørnet med dagens dessert, en frisk ostekake og  fløyelsmyk jordbæriskrem (139 kr).

Nytt go-to sted?

Totalen av både veldig god mat, drikke og stilige lokaler gjør Sabaki til et sted som er verdt å sjekke ut. Her kan man sitte å nyte ettermiddagen og kvelden lenge. Det vil overraske oss om dette ikke blir et nytt go-to sted for mange, blant asiatiske alternativer i Oslo!

Så det er absolutt verdt det å sette seg på trikken til Skøyen, men de tilbyr også take away hvis du heller vil nyte maten i sofakroken. De har en egen tilpasset take away-meny med et bredt utvalg sushi og dim sum.

Åpningstider: 
Tirsdag - lørdag: 11.30 – 21.00 (kjøkkenet stenger 21.00)
Søndag: 13.00 – 20.00 (kun åpent for take-away)

📍Drammensveien 126B