Svingen Kolonial og Kafé: Hygge over byen

Et perfekt sted å nyte frokosttallerken, lunsj og middag.

[Midlertidig stengt]

Tekst & foto: Kathrine Skjærum

Mat og drikke med kanskje byens fineste utsikt? Opp mot Ekebergskrenten finner du Svingen, hvor man virkelig kan nyte dagen fra morgen til kveld.

For i denne svingen får man ikke bare morgenkaffe og deilig lunsj, de har også spennende middagsmenyer og et fint utvalg kolonialvarer. Denne nabolagsperlen måtte vi bare besøke.

Psst! Har du sett videoen vi har delt om Svingen på TikTok?



Koselig og mat med mye smak

I vente på maten finner vi et lilla bord på dette fargerike og hjemmekoselige stedet. Stolene er gamle, med utsmykninger i ryggen og velour stoff i setet. På hvert bord er det tent lys, og en vase med en blomst (som vi mistenker er tatt fra bedet på uteserveringen). På hyllene er det hyggelig dekor som porselensfigurer, planter, bøker og noen kolonialvarer. Det er rett og slett koselig her!

Vi tok turen på ettermiddagen og maten som serveres ser skikkelig digg ut! I kassa bestiller vi lasagne (195kr) og Cacio de Pepe (165kr), sammen med en leskende drikk med rabarbra smak (45kr) og ett glass rødvin (110kr). 

Lasagnen har gyllen ost, mange lag og en deilig salat ved siden av. Vi får også et ristet surdeigsbrød fra Boulangerie M med hvitløkssmør. Cacio de Pepe er en deilig tykk pasta med grotteost og parmesan. Begge rettene byr på mye smak og gode porsjoner.

Drikken passet godt til. Rabarbra-brusen er skikkelig frisk og god, og vinen er lett og syrlig. Vi koser oss og blir både mette og fornøyde.

Mye å velge mellom

Menyen deres skiftes ut månedlig som alltid er litt ekstra spennende, så vi anbefaler at du undersøker deres meny på forhånd for å forsikre deg om at de serverer noe som kan passe deg.

De serverer frokost med en frokosttallerken fra kl. 9 til 11, egne lunsjretter fra kl. 11 frem til 15, og middagsalternativer fra 15 til 20 på kvelden.

Men vi hadde ikke nødvendigvis måtte spist to varmretter tross vi var her på ettermiddagen. I disken ser vi smurte skiver og fristende desserter som ligger fremme. Det er smurte skiver med forskjellig pålegg, blant annet med skagenrøre, og skinke og ost med aioli og eggesalat. I tillegg er det croissant med ost og skinke, og scones med syltetøy. Mange fristelser der altså!

Hvis man ikke veldig sulten, men bare vil nyte stedet og utsikten har de gulrotkake, vegansk sjokoladekake, brownie med hasselnøtt og sitronterte. De har også bakevarer som boller, kanelboller, skoleboller, croissant og Pain au chocolate. Ganske mange fristende valg til kaffen!

Kolonial med fokus på økologiske fristelser

I disken ser vi det også ligger et utvalg av forskjellige oster, fersk pasta og bacon man kan kjøpe med seg hjem. Vi får øye på at de selger ferske brød, og bestemmer oss for at et surdeigsbrød (55kr) må bli med hjem. 

Utenfor inngangen står det grønne kasser proppet med deilige, fargerike og store grønnsaker. Vi blir med en gang nysgjerrige og må kikke nærmere på utvalget. Det er gulrøtter og løk i bunter, grønn blomkål, knæsje aprikos og pærer. 

En ansatt forteller at de har et eget kjølerom hvor det er mer utvalg av drikke og grønnsaker. Vi går inn og ser kasser med egg og jordbær, fersk ingefær, gulrøtter og kålrabi står stablet Innover på kjøla er det også flere hyller med forskjellig type drikke. Fra melk og brus, til kombucha og saft.

Det er virkelig en liten kolonial som har spennende varer til handlelista. Vi finner ispinner fra kulinaris, forskjellige oljer, oliven, kaffe, sauser, krydder. Det er rett og slett både litt gøy og inspirerende å kikke på alt utvalget som er plassert i rosa hyller.

Hyggelig uteservering og quiz

Solen gløtter over byen der nede ennå, men her oppe har skyggen overtatt. Vi noterer oss at den beste tiden for besøk må være på formiddagen eller tidlig ettermiddag. Da skinner nok sola over den flotte uteserveringen de har skapt med blomster, tomatplanter og utsikt.

Verdt å legge til at de har en månedlig quiz på huset som alltid er første tirsdagen i måneden. Svingen har to lokaler, den andre heter Svingen på Sletta og har en større restaurant del og noe mindre kolonialavdeling. 

Åpningstider Svingen Kolonial og Kafé:

Mandag - lørdag 09 - 21

Søndag 09 - 18

📍Ekebergveien 37