Seks pastafavoritter i Oslo

Vi har samlet våre pastafavoritter på et sted.

Tekst & foto: Sara Åsatun 

På flere av Oslos mange restauranter bugner det i pastaretter. Den italienske retten er en favoritt hos mange og her har vi samlet en liste med seks av våre favoritter. 



Kolonialen Bislett

Kolonialen får du en av Oslos bedre mat- og vin opplevelser. Den sjarmerende nabolagsrestauranten balanserer en hyggelig, uformell atmosfære med utrolige matopplevelser du vil gå glipp av. 

Menyen bugner av ulike retter, men pastaen er ikke noe du vil gå glipp av. Blant deres retter finner du blant annet en nydelig tagliatelle med smør og trøffel (310 kr). En enkel, men deilig rett som er perfekt tilberedt.

Hos kolonialen kan du ta med hele familien eller alle dine venner da restauranten nylig har blitt utvidet for å romme 35 til 40 ekstra gjester. Restauranten er svært populær med deres noe mindre meny som alltid er tilpasset sesongen. Fokuset på god mat, paret med god vin er stort og er du ekstra lur bør du definitivt prøve den deilige trøffelpasten parret med Côtes-Du-Rhône Appellation d'origine protégée (160 kr per glass).

Åpningstider:
Mandag - fredag: 17-24
Lørdag: 12-15.30 og 16.30-22

📍 Sofies Gate 16

Rugantino 

Å tre inn på Rugantino er som å tre inn i et lite italiensk universmed gule vegger, lave bord, levende lys og yrende menneskeliv. 

Her kan du få en autentisk spagetti ala carbonara, en cacio e pepe eller en utrolig god ragu til en pris mellom 220 kroner og 260 kroner. Ønsker å parre vin til maten, er servitørene, som også er fra Italia, utrolig hjelpsomme og finner en som passer retten du har valgt perfekt.

Her kan du bestille bord med plass til flere, ta med kjæresten på date, ha med moren din eller til og med svigers, men husk å booke bord for her er det populært. Og om du har plass etter all den gode pastaen anbefaler vi deres tiramisu som en perfekt avslutning på måltidet. 

Åpningstider:
Tirsdag-onsdag : 16 - 21 (23)
Torsdag:16 - 22 (00
Fredag: 16 - 22 (02)
Lørdag: 13 - 22 (02)

📍Youngs gate 9

Grezzo 

I en av sidegatene til Torggata finner du en liten italiensk perle. Hos Grezzo få du egenbrygget øl, klassiske pastaretter og erfaring fra Maaemo. Her finner du en bar i første etasje og en klassisk trattoria i andre etasje, og denne vil du ikke droppe.

Menyen består av to til tre alternativer av forrett, hovedrett og dessert. Menyen er skiftende, så du vil alltid kunne reise tilbake å få smake noe nytt og spennende. 

Da vi var her tidligere i år prøvde vi oss på en cacio e pepe (210 kr), en mindre kjent rett blant nordmenn, men som er svært populær i Italia. Pastaretten består av en hvit saus med ost og pepper. For mange høres dette kanskje kjedelig ut, men vi kan med hånden på hjerte si at smaken var alt annet enn kjedelig.

Andre pastaretter som så utrolige ut er en gresskar tortellini med tamrein og salvie som vi definitivt vil prøve neste gang.

Resten av menyen består av pasta, sjømat og kjøtt hvor prisene ligger på rundt 300 kroner, men du kan også bestille en treretters til 600 kroner eller en 5-retters til 980 kroner.  Vi bestilte også litt brød (30 kr) på siden, og den italienske drikken Polara Limonata (55 kr).

Åpningstider:
Mandag- torsdag 17-00 
Fredag- lørdag: 17-02
📍Bernt Akers gate 37

Mamma Pizza

Mamma pizza Osteria di Mare åpnet i Vika mot slutten av 2022 med et stort fokus på italiensk sjømat. Her får du servert autentisk pizza, pasta og fisk fra Sør-Italia  og hva er vel bedre enn det nå i vinterkulda? Maten her er laget av italienske råvarer direkte importert sørfra, for å gi den ekte italienske opplevelsen. 

Her er menyen litt ulik fra deres originale restaurant i Dronningensgate,  men smakene er like gode. Av pastaretter kan du velge mellom en klassisk Carbonara eller lasagne med de gode tradisjonelle smakene. Eller så kan du gå for en Vongole e Cozze med blåskjell i en tomatisert saus, eller en Madreperla som er en tagliatelle med reker, scampi og blåskjell i en kremet saus. Pastaene ligger på 220 kroner til 289 kroner.

Her kan du nyte en rolig atmosfære med nydelige smaker, og hvis noen ikke liker pasta er det mange andre gode retter på menyen.

Åpningstider:
Mandag- fredag: 11-21.30
lørdag- søndag: 12-21.30

📍Ruseløkkeveien 26

Vino al vino 

Hos Vino al Vino kan de friste oss med fersk pasta, italiensk stemning.. Vi ble fortalt at pastaen var kortreist, den blir nemlig laget på huset! Og om kokken skulle beskrive restauranten med en setning ville det blitt: «Come and eat in Italy», og det med god grunn. 

Hovedmenyen bestod av flere klassiske retter som pasta, risotto og de tradisjonelle kjøtt- og fiskerettene Italia er så kjent for.

Under vårt besøk falt valget på klassisk Carbonara (189 kr), deilig Tagliatelle ai funghi e prosciutto (198 kr) og en saftig Rigatoni con pollo (198 kr). Tre retter som virkelig ga oss smaken av Italia. Det var rikelige porsjoner til en meget grei pris, noe vi absolutt er fan av!    

Lokalene er hjemmekoselige og når mørket faller er dette definitivt under kategorien romantisk også, det perfekte stedet for en italiensk datenight.

Åpningstider:
Mandag: 11.30-22.00
Tirsdag-torsdag: 11.30-22.30
Fredag: 11.30-23.00
Lørdag: 13-23

📍Holbergs Plass 4

Trattoria Popolare

Nederst på Grünerløkka finner du et stort gult bygg, som i tillegg til å ha en nydelig uteservering når været tillater det, huser en av Oslos beste italienske restauranter med Norges største italienske vinkart. Trattoria Popolare har en rekke pastaretter, så her kan du velge og vrake i smaker av Italia. 

Prisene ligger mellom 189 - 325 kroner for pasta og hovedretter. De serverer blant annet den klassiske Buccatini al Pommodoro (buccatini i tomatsaus, fersk ost og basilikum) og Ravioli al fungi (ravioli med sopp).

Ved vårt besøk bestilte vi Ravioli di Coda di Bue (225 kr), som er oksehaleravioli med spinat og oregano, samt Dagens pasta (199 kr) med penne pasta i tomatsaus med aubergine. Begge rettene hadde enkle og gode smaker. Raviolien var bordets favoritt med deilig, mørt kjøtt og saus som passet godt sammen med foccaciaen.

Innendørs finner du to etasjer med yrende menneskeliv. Restauranten rommer mange gjester og interiøret består av rustikke møbler, men føles likevel litt luksus. Veggene er fylt med med vinflasker du finner på menyen og flere av dem passer perfekt til flere av pastarettene. 

Åpningstider:
Mandag kl. 11-21
Tirsdag til fredag fra 11-22
Lørdag fra 12-22
Søndag fra 12-21

📍Trondheimsveien 2