Vegetarfavoritter i Oslo: Fantastisk meze, smaksrik indisk og deilige plantebaserte retter

Disse vegetarrettene fra Zarathustra Meyhane ser intet mindre enn helt fantastiske ut, og smakene var minst like gode.

Tekst & foto: Liv Einemo Tønjum og redaksjonen

Vi har samlet tre restauranter med gode vegetaralternativer i Oslo! Tenk fargerike dipper, himmelsk hummus, smakfull halloumi og deilig falafel, perfekt krydret mat, fargerike salater og deilige supper.

Vegetaralternativene i Oslo har de siste årene gått fra å være noe begrenset, til at man nå kan velge skikkelig gode, næringsrike og velsmakende retter fra alle verdens hjørner. Det har blitt en høyere standard på vegetarmat i byen vår, og her er noen av våre favorittrestauranter med gode vegetaralternativer på menyen. 



Zarathustra Meyhane: Meze fra Midtøsten midt på Grünerløkka

Zarathustra Meyhane nederst på Grünerløkka, topper listen som vår ultimate vegetarfavoritt. Med fargerike dipper, himmelsk hummus, saftig brød, smakfull halloumi og deilige falafel har restauranten samlet det aller beste fra Midtøsten under ett tak.

De har hentet inspirasjon fra meze-kulturen, som er kjent for å servere små, velsmakende retter som er ideelle å dele. Helt siden vi for første gang besøkte denne restauranten, har vi både tenkt på disse gode smakene minst tre ganger per uke, og reist tilbake for mer meze litt for mange ganger. 

Midtøstens kulinariske tradisjoner byr på et rikt utvalg av deilige vegetariske alternativer, og restaurantens vakre atmosfære komplementerer perfekt den utsøkte maten som serveres. 

De fleste meze-rettene koster mellom 100-130 kroner, og vi anbefaler to til tre retter per person. Alle dippene er utrolig smakfulle, men våres personlige favoritt er desidert bakt aubergine dip med tahini (125 kr) og Labneh av hjemmelaget yoghurt med za’atarolje, og friske grønnsaker (120 kr). Så smakfullt, og helt perfekt å spise sammen med restaurantenes saftige brød. 

Så om du kun vil teste ut en restaurant med gode vegetaralternativer, la det bli denne. Du kommer ikke til å bli skuffet, det kan vi love! Denne restauranten har blitt mer og mer populær, så husk å book bord i forkant. 

Åpningstider:
Tirsdag til lørdag 16-22

📍 Thorvald Meyers gate 80

New Delhi: Smaker fra India på Tjuvholmen

Det indiske kjøkken er kjent for å ha mange deilige vegetarretter, og det har de også på vår indiske favoritt i Oslo, New Delhi. Restauranten ligger ved kanalen mellom Tjuvholmen og Aker Brygge, og har en lun atmosfære med interiør som balanserer moderne minimalisme og indisk sjarm.

I mange tiår har restauranten vært en kjær favoritt av elskere av indisk mat i hovedstaden. I tillegg til klassiske, tradisjonsrike indiske retter som ikke er vegetar, kan du også finne skikkelig gode vegetarretter på menyen. 

Tikka masala, kofta, maa ki dal, punjabi aloo gobi masala - dette stedet har et hav av ulike vegetarretter med varierte smaker som ligger i prisklassen 230-260 kroner for hovedrettene. Vår desiderte favoritt på menyen er paneer butter masala (259 kr), som er cottage cheese i en kremet smør og tomatsaus - en smaksbombe av fantastiske smaker. Og selvfølgelig, om man skal ha et 10/10 måltid, anbefaler vi New Delhi garlic nan i tillegg. 

Om du derimot vil teste litt av alt, kan vi varmt anbefale vegetarisk smaksmeny (1099 kr). Da får du teste fire forskjellige forretter, tre hovedretter og dessert. Vi kan faktisk gå så langt å si at det er noe av det aller beste man kan få av indisk i Oslo. 

Åpningstider: 
Mandag til torsdag 15-25
Fredag til lørdag 15-00
Søndag 14-21

📍 Tjuvholmen allé 2

Cultivate Food: Plantebasert og bærekraftig mat

Cultivate Food er en vegetarfavoritt blant mange. Både maten, konseptet og standarden er så høy at de såklart er med på topplisten. Utvalget er utrolig stort og variert, og de har fokus på bærekraftig og kortreist mat. Tenk varmretter, velsmakende sandwicher, fargerike salater, og skikkelig gode søtsaker. 

Her får du både frokost, lunsj og middag til en veldig god pris. Av varme retter har de blant annet dagens suppe (79 kr), dagens varmrett (99 kr) og våre to personlige favoritter: lasagne som består av en fyldig tomatsaus med squash, søtpotet, gulrot og selleri, plantebasert kjøttdeig, bechamelsaus, plantebasert ost og glutenfrie lasagneplater og indisk curry med blomkål i en fyldig kokosbasert saus og ris (149 kr).

Mesteparten av råvarene deres er produsert på deres egen gård, og vi digger hvor gjennomført hele konseptet er. I motsetning til de to andre favorittene på lista, er Cultivate Food 100% plantebasert, altså ingenting er relatert til dyr, verken i produksjon, ingredienser eller animalske produkter som egg og melk.

Dette er en plass med så godt og variert utvalg at man kan stikke innom når som helst på dagen!

Åpningstider:
Mandag - torsdag: 11-22
Fredag - lørdag: 11-23
Søndag: 11-21

📍 Helgesens gate 18A