Piazza Italia: Ny italiensk perle på Frogner

Tekst & foto: Lene Myrum Haugen

Vestkanten har fått en nykomling, som byr på deilig italiensk mat. Nylig åpnet nemlig Piazza Italia dørene på Frogner plass.

Vi sjekket ut den nye restauranten, som frister med blant annet hjemmelaget pizza og pasta. 

Psst! Har du sett videoen vi har delt om Piazza Italia på TikTok?



Mange italienske fristelser

Lukten av de italienske retter fyller lokalet, og ut fra kjøkkenet kommer hjemmelaget pasta og pizza i fleng. Restauranten har en bar-del ved inngangen, og en restaurant-del litt lenger inn. I midten har kjøkkenet sin plass, det er åpent og man ser rett inn til kokkene. 

Det er folka bak Via Italia på mathallen Vulkan som har åpnet denne restauranten. For oss er det tydelig at de ikke er nye i gamet, og restauranten vi besøker virker vel gjennomført.
Menyen har mange fristelser, både når det gjelder mat og drikke. De deler opp på typisk italiensk vis med antipasti (mindre retter og forretter), primi og secondi (ulike hovedretter) og dolci (dessert). I tillegg har de et utvalg snacks, om man bare vil ha noe lite å bite i. 

Vi startet måltidet med litt foccacia og aioli til 99 kroner. Etter første bit i brødet kommer det et tydelig positivt “Mhh!” fra andre siden av bordet. 

Den hjemmelagde foccaciaen er myk og god på smak, og aiolien passer bra til. Om du er på jakt etter en mer knasende skorpe på brødet, er ikke dette stedet.

Trøffelpasta og husets pesto

Til hovedrett bestemmer vi oss for å prøve deres pastaretter. På anbefaling fra servitøren blir det trøffelpastaen Porcini & tartufo til 239 kroner, og en Gnocchi al “Pesto Piazza” til 229 kroner.

Trøffelpastaen er en tagliatelle med trøffelsaus og et utvalg sopp. Denne sausen er en innertier, og det var digg med sopp i retten. I alt en godt balansert rett, som også skal være en av deres mest populære retter. 

Gnocchien kommer med deres egen vri på pesto. Pestoen lages med mandler, pecorino og persille. Denne sausen ble litt for mild for oss, her kunne vi ønsket oss litt mer smak. De hjemmelagde gnocchiene er dog veldig gode, og det er mulig å få disse servert vegansk med tomatsaus. 

I tillegg til vanlig vinliste har de egne vinanbefalinger til hver rett, både rød- og hvitvin. Vi lot oss friste, og servitøren tok seg tid til å finne noe som passet vår smak. Han tok med ulike flasker til bordet, og lot oss smake på ulike typer. Vi bestemte oss for et glass hver av Cisto Di Campobello Adènzia til 150 kroner. 

Ved siden av hovedrettene får vi servert mer focaccia, som virker å være inkludert i pastarettene. Foccaciaen er fin å få til pasta, men siden vi startet måltidet med dette blir det nok av det gode.

Glad i pasta? Sjekk ut våre pastafavoritter i Oslo!

Nytt samlested på Frogner plass

Hos Piazza Italia virker det som både familier, venner og par har slått seg ned. Lokalet er veldig hyggelig, og stedet ligger sentralt ved Frogner plass ved Vigelandsparken. De har uteservering på gaten, som nok kommer til å bli populært så fort været tillater dette.

Om du trenger et spisested for en date på Frogner, kan dette være verdt å sjekke ut. I tillegg til pasta og pizza, har de kjøttretter og ulike salater, så her er det noe for de fleste. Menyen er tydelig merket med hva som er vegetar og som kan gjøres vegansk, som er et stort pluss! 

De holder åpent mandag til lørdag klokken 11–22, og 12–20 på søndager.

📍Frognerveien 58