Park 29: Sommerlig lunsj i Oslo sentrum

En deiligere hage skal du lete lenge etter! Velkommen til Park 29 i Oslo.

Tekst & foto: Karoline Paasche

Ute etter en flott uteservering for en matbit og noe godt i glasset?  Da kan vi anbefale en tur til hagen bak den hvitmalte treporten rett bak Slottsparken. 

Du har helt sikkert gått rett forbi mange ganger, men de høye, tette buskene skjuler Oslos eldste sveitservilla. Dette er et idyllisk fristed, midt i en av byens travleste handlegater. 



Fantastisk uteservering i hagen

Vi har tidligere beskrevet denne som en av Oslos flotteste uteserveringer, og stikker du innom, skjønner du fort hvorfor!

Her satte vi oss til i skyggen under en diger hvit parasoll en nydelig sommerdag og fikk ladet opp batteriene litt. Det føltes som å komme rett inn i en oase i sterk kontrast til den kaotiske fortauskanten. Dette besøket ble rett og slett en times tids “get-away” med ferie-vibber midt i byen. 

Her sitter man omringet av grønne vekster, og fargerike potteblomster pynter opp bordene og trappen opp til verandaen. Vi var heldige og fikk det borteste hjørnet av sitteområdet helt for oss selv. Perfekt for en intim date!

Alt annet enn skuffet

Til forrett delte vi brød og smør (45 kr) og kamskjell med hvitløk, blomkål og “søl” (195 kr). Smøret var fløyelsmykt og brødet luftig, og sammen med de gyllenstekte kamskjellene i en god og kremete saus, var dette en nydelig appetittvekker som etterlot oss sultne på mer. 

Tallet 29 skulle gå igjen flere steder enn i restaurantens logo og adresse. Det tok akkurat i underkant av en halv time å få maten servert, til tross for at hagen var under halvfull. For alt vi vet, kan det hende at bordene innendørs var fulle, siden vi tok turen på en usedvanlig varm dag til Oslo-sommer å være. 

Generøse glass med kald prosecco hjalp på godvilja, og selv om vi ble sittende og vente en stund, var vi alt annet enn skuffet når maten først kom!

Ny favorittlunsj?

Det var bare så vidt vi klarte å velge, for her var det mye godt på menyen. En allsidig liste med forseggjorte vegetar- og kjøttretter, fersk fisk og sjømat, deilige sandwicher og mettende salater, gjør at alle kan finne noe som frister. Det er med andre ord helt trygt å ta med hvem som helst hit, bestemor så vel som vennegjengen. 

Vi gikk for sandwich med soppgris, barbequesaus og sylteagurk (195 kr), og grillet squash med ris, kokos og sesongens grønnsaker (195 kr). Med hånda på hjerte kan vi si at sistnevnte var en av de beste vegetarrettene vi har spist ute, her i byen. 

Uansett hva valget lander på, får du en sommerlig tallerken fylt med flotte farger og mat laget på gode kvalitetsråvarer. Er du glad i vin, vil du helt sikkert være interessert i å sjekke ut deres 28 sider (!) lange vinkart.

Dette ble en lunsjfavoritt som på kort tid karret seg høyt opp på lista over våre favoritter. Vi kommer nok tilbake for å teste ut mer av menyen!

Åpningstider er klokken 11.30-22.00 alle dager, utenom tirsdager, da holder de stengt. 

📍 Parkveien 29