Rumkurs og -smaking hos Abelone

Mer av Oslo inviterer til rumsmaking hos Abelone!

[Annonse - Dette er en del av vår Mer av Opplevelser]

Tekst & foto: Taran Hofvind

De klassiske cocktailene Mojito, Daiquiri og Piña Colada har en ting til felles, nemlig rum! Men hva vet du egentlig om verdens eldste brennevin? 

Nå kan du smake på og lære om ulike spennende varianter av rum hos Abelone Kjøkken & Bar på Grønland!

Vi har lansert Mer av Opplevelser, og denne opplevelsen kan du finne der. Vi reiser rundt og tester opplevelser vi tror kan passe oss, og hvis vi liker det finner du det her!

En symfoni av karibiske ingredienser

I en solfylt øyverden, der palmer danser i brisen og bølgene slår innover stranden, finner vi brennevinen som kalles rum. Rum er som en symfoni av karibiske ingredienser - sukker, krydder.

Rumsmakingen foregår i et chambre separee i 2. etasje. Det hele starter med en innholdsrik introduksjon fra dagens kursholder Ana. En sprudlende dame med endeløs kunnskap. Hun er også første kvinnelige whisky-ambassadør i Norge og har nå jobbet flere år med noen av de største rumprodusentene i verden. 

Ana tar oss med på en reise gjennom ulike smaker og lukter med de fem rum-variantene vi får servert. Noe av det første hun lærer oss er å lukte, og at nesen din faktisk er delt i to! På den ene siden lukter du sødme og aroma, mens på den andre siden kjenner du alkoholen bedre. Med det er opplevelsen allerede lærerik og spennende før vi en gang har smakt på noe som helst! 

Søt vanilje og røkt eik

Den enorme variasjonen i lukt og smak overrasket mange av oss. Ana forklarer oss om ulike fat, oksidering, tid og lagring, og detaljer som har stor innvirkning på smaken av resultatet som gjør at de fem variantene skiller seg fra hverandre. De som vil får dele sine opplevelser av det ulike og hva som gjør at de foretrekker noen over andre. Vi er innom de søteste vaniljedufter til mørk aroma av røkt eik. 

Ana kommer også med gode anbefalinger til matparing og hva som passer i ulike drinker underveis. En av variantene passer for eksempel veldig godt til brownie! Det er en kombo få av oss hadde tenkt på tidligere. 

Rekkefølgen på det vi smaker på er strategisk lagt opp slik at vi får mest mulig ut av hver eneste rum. Hun har også med en surprise-variant for en ekstra utfordring! Denne gangen en limited edition fra sin private samling bestående av flere fat, blant annet et som er hele 46 år gammelt!

Sosialt og lærerikt

Dette kurset er ypperlig for deg som liker å prøve noe nytt og utvide horisonten din når det kommer til hva du har i glasset. Rumsmaking er noe vennegjengen kan gjøre sammen, eller du kan få deg nye bekjentskaper underveis.

Det vil være forskjellige kursholdere fra gang til gang, med nye typer rum og nytt å lære. Kurset varer i cirka halvannen time og koster 465 kroner per person. Det er kun åtte plasser per gang og i høst vil det holdes den 24. august, 28. september, 26. oktober og 23. november. 

Abelone Kjøkken & Bar er lett tilgjengelig med kollektiv til både Grønland, Storgata, Hausmanns Bru og Nybrua.

Psst! Du kan lese mer om Abelone her!
📍Brugata 11