Pan bakeri: Asia-inspirert bakverk

[Stengt permanent]

Tekst & foto: Kjersti Lien

Visste du at pan betyr brød på flere språk? Vi har besøkt Pan bakeri og smakt på et knippe godsaker. 

Om du er glad i asiatisk bakverk, eller interessert i å prøve noe nytt, så burde du stikke innom den fine plassen som ligger blant klassiske bygårder og løvtrær i Bygdøy Allé. 

Mykt som bomull 

Pan er et produkt og resultat av Bread N Butter, som åpnet like før jul i fjor, og som har falt i god jord hos kundene. Bread N Butter har stort fokus på japansk bakverk, mens Pan ønsker å introdusere Oslo-folket for bakverk fra hele Asia. 

Bakevarene er laget med asiatiske og europeiske baketeknikker og råvarer. Stedet er autentisk, og oppskriftene tradisjonelle, med innslag av modernitet. Typisk for denne type bakverk er at det skal være mykt, lett og luftig. Skorpene og teksturen skal føles bomullsaktig. 

Vi kjøpte med oss English Muffins og Raspberry Melonpan. Førstnevnte er laget på en spesiell måte, kalt yudane i Japan og tangzhong i Kina. De er laget med hundre prosent japansk hvetemel, noe som gjør smaken litt annerledes fra tradisjonell bakverk vi kjenner til i Norge. Varen koster 49 kr. Muffinsen stekes først i panne, for så og bakes i ovn. Produktet selges fersk i butikken daglig, og har blitt en bestselger. Det er sjeldent undertegnede har opplevd bakverk så fløyelsmykt, og det til 20 kr.  

Melonpan er et melkebrød, dekket med en slags glasur. Vi gikk for den med smak av bringebær. Glasuren var søt og god, og snart skal de lanseres med fyll inni. Det gleder vi oss til! 

Vi plukket også med oss en kald drikke fra den innbydende kjøledisken. Vi gikk for Sparkling Matcha Yuzu med smak av mint og ingefær. For de som er glad i ingefær er vi sikre på at dette vil være en innertier! 

Mye godt i vente 

Mye av bakverket inneholder fyll som pølse, kylling og japansk majones. Måltidene kan passe bra til en lett lunsj. For tiden utvikles det også nye produkter. Blant annet koreansk sandwich og toast, samt kaker, terter og buns med fyll. Det skal vi definitivt prøve når det kommer i butikk! 

Ganske snart vil det også bli muligheter for å nyte maten i lokalet. Foreløpig har det bare vært utsalg, men nå som det er mindre restriksjoner åpner de opp for servering. Lokalet er superkoselig - intimt og hjemmekoselig. De ansatte er også veldig behjelpelige hvis man ikke helt vet hva man skal gå for. 

Vi gleder oss til nye, spennende produkter og ikke minst sitteplasser innendørs. Mens vi venter tar vi turen til Bread N Butter på Torshov, som også har åpnet for å la kundene nyte måltidet inne etter en tid med pandemi og avstand. 

📍Bygdøy allé 27