Vélochef Clubhouse: Mat og sykkel

Vélochef Clubhouse er et klubbinspirert spisested og kafe, både for de sykkelinteresserte og alle andre.

[Stengt permanent]

Tekst & foto: Kathrine Skjærum

[Sponset mat] I sommer åpnet det et spisested og “klubbhus” for de som er glad i sykkel. Her treffes likesinnede som er glad i digg mat og kaffe. Med en sesongbasert meny og kaffebønner fra Løkkas Supreme Roastworks, stiller de sterkt på kvalitet og gode smaker.

Kanskje noe forvirring når man leser om konseptet og navnet, Vélochef Clubhouse! «Hmm, må jeg være medlem eller ha lidenskap for sykling for å komme inn hit?». Neida, her kan enhver stige på og nyte et godt måltid eller en kopp kaffe.

Overraskende spennende meny

Her har de en meny for hvert måltid. Enten du trenger frokost klokken syv på morgenen, en smakfull lunsj i en travel hverdag, eller planlegger en middag mot kvelden. Deres fireretters kveldsmeny blir byttet ut nesten hver uke, så her er det stadig noe nytt og spennende å smake på. På kjøkkenet står Henrik Orre som har en fortid som kokk for Team Sky, laget som har dominert sykkelsporten de siste årene. Så kvaliteten på “sykkelmaten” skal det ikke stå på!

Vi tok turen innom for å sjekke ut om de hadde noe deilig til lunsj, og gjett om! De kunne friste med gresskarsuppe med kokosmelk, lime og chilli, toppet med granateple, og Croque monsieur-smørbrød med parmasinke, hvit saus og sylteagurk. Eller hva med salaten deres med bakte gulerøtter, hvit bønnekrem, grapefrukt og sennepsviniagrette, og avokadotoast? Tross det var mye som fristet, så falt valget på deres sprøstekte kyllinglårfilet med parmesankrem, fennikel, nypotet og persille. Retten var veldig delikat dandert, og tross høye forventninger smakte det deretter!

Så hvordan ser det ut der, lurer du kanskje på? Med de store vinduene får man fort en oversikt over lokalet før man i det hele tatt har kommet inn døren. Ved inngangspartiet er det høye hyller pyntet opp med forskjellige gjenstander fra sykkelkulturen. Det er et fint og avslappende lokale i lyse og mørke kontraster, med flotte portretter og billedkunst på veggene. 

Team Sky sine vinnerdrakter fra Tour de France henger selvsagt innrammet ved kaffebaren. Om det er sykkelinspirert, ja, men det er jo litt av greia! En spilleliste med forskjellig rock spilte dempet i bakgrunn i det vi kom inn, og det synes vi passet godt til stedet.

Sykkelarrangementer

Det hele startet med at Aaron Apew og Henrik Orre møttes via deres felles interesse for sykling, og forsto raskt at de delte samme drøm om å kombinere dette med god mat. De begynte med et stramt budsjett å renovere lokalet.

«Å renovere en restaurant er som å oppdra et barn. Personligheten kommer mer og mer frem etterhvert», forteller Aaron. Så bit for bit har de formet sin sykkelkompis-drøm. De prater gjerne om sykkel, men vil at dette skal være et avslappet, ærlig og åpent sted - for alle som måtte ønske et godt måltid eller en kopp kaffe. Enten man sykler eller ikke! 

Det er ingen tvil om at sykkel som sport og interesse, er en viktig del av konseptet deres. Så hos Velochef Clubhouse er det selvsagt flere arrangementer for sykkelentusiaster. Hver lørdag kl. 11 arrangerer de to timers sykkelturer etterfulgt av “After vélo” i lokalet, hvor de spiser og drikker sammen. I tillegg har de “Clubhouse talks” hvor de inviterer noen sentrale personer fra sykkelkulturen, fra fjernt og nært, til å presentere sine erfaringer og kunnskap. 

Dette var et morsomt nytt tilskudd i sentrum, og undertegnede vil definitivt komme innom igjen. Både for kaffe og en helaften med de sykkelinteresserte guttas fireretters.

📍Hausmanns gate 8