Hawker: Ny donutsjappe i Oslo

Fargerike og ferske donuts.

Tekst & bilder: Jessica Rahimi

Er du like glad i donuts og andre søtsaker som oss? Da kan dette nyåpnede bakeriet i Grensen falle i smak.

Konseptet Hawker har allerede rukket bli mange osloborgeres nyeste favoritt, og kan friste med både donuts, cookies, makroner og enda mer!



funky Nyhet i Oslo

Etter å ha åpnet bakeri i både Drammen og Sandvika med suksess, kom de endelig til hovedstaden. 

Den helt nye donutsjappa i Grensen kan friste med utvalg i alle slags farger. Lokalet har et funky og fargerikt design, med anime-lignende kunst på veggene og barkrakker i donutfasonger. 

Men det var det spiselige som var hovedmotivet for vårt besøk! Selv om de kaller seg en donutsjappe tilbyr de også makroner, ostekake (hel), cookies og boller, samt et enkelt utvalg av kaffe. 

God pris og fargerikt

Av donuttyper finner du blant annet en haug med ulike sjokoladesmaker som smil, nonstop, bamsemums og kinder bueno, men også friskere smaker som pasjonsfrukt og blåbær. 

Donuten Pasjon Marengs med Pasjonsfruktfyll (65 kr) fristet mest, og levde nesten opp til drømmen. Utseende poppet med farger og vi forventet en hard marengs på toppen. 

Vi fikk en donut med myk marengs. Den var stiv utenpå, og nærmest kremete på innsiden - en positiv overraskelse. Likevel skulle vi ønske at også smakene poppet like mye som fargene. Innsiden av selve donuten besto av pasjonsfyll, og mye av det også. Dette skapte en god balanse til den søte smaken. 

Prisene på donutsene varierer fra 50 til 65 kroner, en pris vi tenker er ganske generøs i forhold til mengden man får. Vi måtte faktisk dele donuten på to personer! Kjøper du en firepakning med donuts får du dem for 185, uansett enkeltpris per donut. 

Da vi var der var det også tre ulike makroner å velge mellom. Sitron, salt karamell og nonstop. Makronene får du for 27 kroner per stykk, og 140 kroner for seks. 

Spandable på smaksprøver

Det er lenge siden vi har opplevd smaksprøver på lik linje som Hawker hadde å tilby, for her kunne du nemlig smake på flere av de ulike godsakene som selges. 

Vi smakte blant annet på Cinnamon Roll med Pisket kremost, som vi absolutt kan anbefale. Dette er ikke en donut, men et veldig godt alternativ dersom du er i humør for noe annet. Kremen hadde sitrussmak og var ikke for søt, mens selve bollen var myk og luftig. 

En annen bit vi måtte teste var en Lunsj Pretzel med hvitløk, pestokrem, chorizo og parmesan. Dette var uten tvil en smaksbombe vi sent vil glemme. Du kan få denne som vegetar med rød pesto og parmesan. 

Hawker ligger lett tilgjengelig i sentrum, noe som gjør det enklere å ta turen innom en annen gang også. Det er tross alt mange flere smaker vi ønsker å teste ut! 

Åpningstidene er mandag til fredag klokken 11-19 og lørdager fra 12-18.

📍Grensen 17