Her finner du Oslos beste kanelboller

Mmmm. Kanelbolle og kardemommebolle hos Åpent Bakeri.

Tekst & foto: Louise Vidhammer // Redaksjonen

I dag er den store kanelbolledagen og vi har selvfølgelig smakt oss gjennom det vi mener er Oslos beste kanelboller!

Ingenting er bedre enn saftige og sprø kanelboller på denne tiden av året. Dette er det vi synes er de syv beste kanelbollene i Oslo akkurat nå. Har vi funnet din favoritt eller har du noen egne perler å tilføye lista? 



Håndbakt på Tøyen

Håndbakt er et moderne bakeri på Tøyen, med fokus på bærekraft. Bakverket som blir laget her er økologisk, vegansk, bakt på spelt, og smaker helt himmelsk! Kanelbollen (52 kr) vi prøvde var estetisk fin å se på, det var godt med fyll i hele bollen og det var tydelig smak av både kanel og kardemomme. Denne er en absolutt favoritt hos undertegnede. Bollen var fersk og saftig, men dessverre ikke rett fra ovnen når vi testet den en onsdags formiddag. Det ryktes om at kanelbollens konkurrent, kardemommebollen, kanskje er enda bedre her! 

Åpningstider:
Mandag til torsdag: 08 - 17 
Fredag: 08 - 22
Lørdag: 10 - 22 
Søndag: 10 - 17 

📍Kjølberggata 21

Kveitemjøl på Aker Brygge

Kveitemjøl er et relativt nytt bakeri i Oslo med hovedfokus på den populære surdeigen. Kanelbollene (52 kr) her er luftige og myke, vakre å se på, og enda bedre å spise. Bollene bakes på selve bakeriet og de er derfor som regel alltid ferske. Etter undertegnedes preferanser mangler bollen litt smak og crispy kanter. Kveitemjøl har også åpnet en egen filial på Sagene, Mjøl, som også tilbyr deilige kanelboller! 

Psst! Har du fått med deg videoen vi har delt om  Mjøl på Tiktok?

Åpningstider:
Mandag til fredag: 08 - 16
Lørdag: 09 - 16 
Søndag: 10 - 16 

📍Fjordalleen 10

Åpent Bakeri på Damplassen

Åpent Bakeri er et anerkjent bakeri i Oslo. Bollene her treffer alltid i smak, og man vet at man får kvalitet! Vi dro innom lokalene deres på Damplassen. Bakeriet steker bollene sine i en steinovn fra 1929, som muligens det eneste bakeriet i Oslo? Som med steinovnspizza, blir også steinovnsboller ekstra gode! Her smakte vi både deres klassiske kanelboller (52 kr) og kardemommeboller. Det er vanskelig å kåre en vinner!

Åpningstider:
Mandag til fredag: 07 - 17 
Lørdag: 07.30 - 17 
Søndag: 09 - 17

📍Damplassen 24-25 

Bit i Akersgata

Bit har etter hvert også blitt et svært kjent bakeri her i Oslo. Ettersom bollene alltid bakes på selve utsalgsstedet er lokalene fylt av berusende bollelukt. For å holde oss til kanelbolletemaet prøvde vi deres klassiske kanelbolle (52 kr), samt kanelbolle med vaniljekrem (54 kr). Bollene var myke, saftige og litt klissete, akkurat slik vi liker dem. Bit finner du i Akersgata, på Storosenteret, Byporten og Oslo bussterminal.

Psst! Bit i Akersgata er midlertidig stengt pga bygningsarbeid i gata.

Åpningstider:
Mandag til fredag: 08 - 17 

📍Akersgata 36

Farine på Kampen

Bakeriet Farine på Kampen har satset på konkurrenten til kanelbollen, nemlig kardemommebollen! Denne kafeen har vi tidligere tatt med i Oslos koseligste kafeer, og det er ikke uten grunn. I tillegg til å treffe høyt på koselighetsskalaen, selger de også saftige kardemommeboller laget med surdeig. Smaken er noe utenom det vanlige, men absolutt en favoritt hos mange. Her får du både boller og kos!

Psst! De har også kanelbolle, men kardemommebollen skal visstnok være bedre.

Åpningstider:
Tirsdag - fredag: 08 - 16 
Lørdag og søndag: 10 - 17

📍Normannsgata 44 

WB Samson på Majorstua

WB Samson er nok kjent for de fleste Osloboere. Kanelbollen (49 kr) er supersaftig og har merkbar bruk av masse smør og sukker. Med kraftig kanelsmak og deilig sukkersprø topp er dette en av de bedre vi testet. Det eneste undertegnede syntes manglet var smak av kardemomme. 

Bakeriet og kaféen har flere utsalgssteder over hele Oslo, vi var innom WB Samson lokalisert på Majorstua

Psst! Er du glutenallergiker eller laktoseintolerant har Baker Hansen kanelboller som visstnok skal være på høyde med noen av de andre kanelbollene som er nevnt her, med en sterk og god kanelsmak.

Åpningstider:
Mandag til fredag: klokken 07 - 18 
Lørdag: klokken 09 - 18
Søndag: klokken 10 - 18

📍Valkyriegata 8

Psst! Tar du turen litt utenfor Oslo, ryktes det om svært gode kanelboller på Svartskog kolonial.

Kanelbolle i Oslomarka 

Dersom du vil kombinere kanelbolle med en tur i marka, kan vi anbefale å ta turen til Rustadsaga sportsstue som ligger rett ved Nøklevann i Østmarka. Her serveres det hjemmelagde, ferske kanelboller (47 kr) helt til stengetid! Vi skulle gjerne ønsket oss mer smak og fyll i ytterkantene av bollen, men ellers var det absolutt verdt en tur. 

Andre stuer i marka hvor det skal være gode kanelboller er blant annet Skjennungstua, Ullevålseter sportsstue og Tryvannstua.

Åpningstider:
Tirsdag - fredag: 11 - 15
Fredag - søndag: 10 - 16

📍  Rustadsaga 856