Oslo Mikrobuldreri: En (liten) buldredrøm midt i sentrum

Her kan du klatre deg gjennom 40 000 ulike ruter!

Her kan du klatre deg gjennom 40 000 ulike ruter!

Tekst & bilde: Kristina Brekke

Savner du klatremuligheter midt i byen? For en knapp måned siden åpnet Oslo Mikrobuldreri, og vi har selvfølgelig vært og buldret. 

På Grønland, rettere sagt i Urtegata, ligger dette freshe nye konseptet. Stedet er selvbetjent, åpent 24/7 og alt styres gjennom appen: Oslo Mikrobuldreri. Her kan man være opptil seks personer samtidig, med randoms eller at man booker hele rommet sammen med kompisgjengen.



Enkelt, effektivt og greit

I det du tar foten over dørstokken er det et lite rom som møter oss. Rommet består av mykt gulv, hyller, høyttaler, selvbetjent brusskap og selvfølgelig det viktigste elementet: buldreveggen. Eller Kilter board som det heter på fagspråket.

Det er lite med dette rommet som minner om et treningsstudio, noe som gjør at det skapes en mer hyggelig atmosfære. Her kan man også styre musikken etter eget ønske, noe som gjør at du selv velger stemningen!

Ulikt alle andre klatresteder baserer dette konseptet seg på at man skal komme seg dit raskt, være ferdig skiftet, buldre i ønsket lengde og deretter stikke igjen. Ideen bak er å skape et nært tilbud, som er enkelt og effektivt, hvor man kan komme flere ganger i løpet av uken. 

Klatre med kompiser i fra Sør-Korea 

Ved siden av buldreveggen er det plassert en ipad, og en annen skjerm hvor man kan justere vinkelen på buldreveggen. På iPaden kan man bla seg gjennom ulike løyper som andre allerede har klatrer seg gjennom, eller lage en egen rute. Trykker man på en rute, kommer det opp et kart som viser hvilke klatretak man skal følge på veggen. Dette vises gjennom at klatretakene får en farge rundt seg. Heldigvis trenger du ikke å stå å memorere ruten du skal klatre, klatretakene lyses også opp på klatreveggen.  

Om det var like enkelt å klatre som det så ut som, kan undertegnede fortelle at det ikke var. Etter å ha scrollet igjennom flere ruter for å finne den enkleste løypa, klarte vi å komme halvveis opp veggen. Men det er ingen tvil om at dette er en utrolig gøy aktivitet, som vi kommer til å gjøre igjen. 

Det mest interessante med veggen er at den er lik alle andre Kilter boards i verden, som betyr at du kan klatre akkurat samme løype som kompisen din i Usa, eller venninnen din i Sør-Korea. Du vil ei heller ikke gå lei med det første. Det finnes nemlig rundt 40 000 ulike løyper som er lagt inn av brukere verden rundt, som man kan teste ut. 

Psst! Ønsker du å lese mer om klatring? Les artikkelen vår om uteklatring i Oslo.

Treningsøkt eller hengings

Her kan du komme om du enten er gira på en rask morgenøkt, eller om du vil henge en fredagskveld med gjengen din. En av de to pådriverne, Julian Vargas, forteller at de hele tiden utvikler konseptet, og ser heller ikke bort i fra at de etter hvert vil åpne flere steder i Oslo. Vi heier på buldrerommet og ser frem til flere klatremuligheter! 

Det kan anbefales å ha med egne klatresko, da det ikke er mulig å leie det her. Har du ikke det? Er det mulig å få det kjøpt både i sportsbutikk, på Finn og Tise

📍Urtegata 48